Aktualni program

<siječanj 2018>
ponedjeljakutoraksrijedačetvrtakpetaksubotanedjelja
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Gjde i kadaŠto ?
Datum:  21.1.2018.
Vrijeme:  10 - 13 sati
Mjesto:  Makronova, Ilica 11(1.kat)

Predbilježba
JOGA radionica: Rameni obruč, vratna kralježnica - bol, uzrok, prevencija ozljeda i metode samopomoći
Voditelj:  Darko Milaščević
Vrsta programa:  radionica


Predavanje (10.00 – 11.30 sati) Područje vratne kralježnice i ramenog obruča ima veći opseg pokreta, a samim tim je i delikatnije strukture. Dugoročna praksa joge, kompresija vrata, joga inverzije kao i nekontrolirane rotacije u ovom području mogu dovesti na prevelikog naprezanja navedenih struktura i eventualno dovesti do ozljede. Predavanje stavlja naglasak na anatomske strukture, najčešće uzroke boli i ozljeda u području vratne kralježnice i ramenog obruča, te prevenciju nastanka ozljeda uzrokovanih aktivnom joga praksom i na sve tri razine prevencije. Masterclass (11.30 – 13.00 sati) Masterclass daje iskustvo sigurnog vinyasa flow sata u kojem se tijelo postupno priprema za ulazak u svaku od asana kroz seriju pripremnih poza, radom na dahu i asistiranju od strane joga učitelja inkorporiranih u dinamiku sata, do ulaska u naprednije asane. Naglasak masterclassa je na sekvenci asana ciljano odabranih za područje vratne kralježnice i ramenog obruča, te osnaživanju polaznika u metodama samopomoći i samostalnih prilagodbi unutar grupnog sata joge te na tri razine prevencije (primarna, sekundarne, tercijarna prevencija ozljeda u jogi).
Pročitajte više ...
Datum:  27.1.2018.
Vrijeme:  10 - 12 h
Mjesto:  Makronova, Ilica 11(1.kat)

Predbilježba
Moć ljekovitih gljiva
Voditelj:  Željka Fordren Jambrešić i Denis Krelja
Vrsta programa:  radionica kuhanja


Oduševi se cjelovitom veganskom prehranom i zaljubi u zdravi stil življenja na radionicama kuhanja! Nauči kuhati fino, raznoliko & zdravo. Usvoji različite trikove i vještine u kuhinji, pronađi dozu inspiracije u originalnim receptima, zabavi se i degustiraj slasne obroke koje pripremaju naši voditelji. Baci se u avanturu i otkrij užitak zdravog kuhanja za sebe, frendove i obitelj! :) Ako si član bio&bio kluba, onda i uštedi!* *zamijeni 20 bodova sa svoje bio&bio kartice za kupon za atraktivne radionice. Ekskluzivna cijena za korisnike bio&bio kluba je 125 kn dvosatne radionice, a 190 kn za trosatne radionice. Redovna cijena je 250 kn za dvosatne radionice i 390 kn za trosatne radionice.
Pročitajte više ...
Datum:  28.1.2018.
Vrijeme:  14 - 17 sati
Mjesto:  Makronova, Ilica 11(1.kat)

Predbilježba
JOGA radionica: Zdjelica i donja leđa - bol, uzrok, prevencija ozljeda i metode samopomoći
Voditelj:  Darko Milaščević
Vrsta programa:  radionica


Predavanje (14.00 – 15.30 sati) Intenzivna joga praksa, istezanje mišića vezivno tkivnih struktura bez pravilnog poravnanja i obzira prema strukturi i funkciji zdjeličnog obruča i donjih leđa, i/ili sakro-ilijakalnog zgloba, kod joga učitelja i aktivnih joga vježbača može dovesti do disfunkcije okolnog vezivnog tkiva i kroničnih poteškoća te boli i ozljeda u navedenom području. Predavanje stavlja naglasak na anatomske strukture, najčešće uzroke boli i ozljeda u području zdjelice i donjih leđa, te prevenciju nastanka ozljeda uzrokovanih aktivnom joga praksom na sve tri razine prevencije. Masterclass (15.30 – 17.00 sati) Masterclass daje iskustvo sigurnog vinyasa flow sata u kojem se tijelo postupno priprema za ulazak u svaku od asana kroz seriju pripremnih poza, radom na dahu i asistiranju od strane joga učitelja, do ulaska u naprednije asane. Naglasak masterclassa je na odabranoj sekvenci asana ciljano odabranih za područje zdjelice i donjih leđa, te osnaživanju polaznika u metodama samopomoći i samostalnih prilagodbi unutar grupnog sata joge na tri razine prevencije ozljeda u jogi, kako bi za sebe osigurali dugovječnu, ali i zabavnu joga praksu,
Pročitajte više ...
Datum:  28.1.2018.
Vrijeme:  9 - 17 h
Mjesto:  Makronova, Ilica 11(1.kat)

Predbilježba
Makrobiotikom do zdravlja
Voditelj:  Zlatko Pejić i Ana Janjatović Zorica
Vrsta programa:  jednodnevni seminar


Na ovom jednodnevnom seminaru koji je ujedno prvi korak makrobiotičkog savjetovanja u Makronovi, naučit ćete: pratiti vlastito zdravstveno stanje i primjećivati znakove stagnacije ili poteškoća u tjelesnom sustavu, kao i specifičnih zaštitnih faktora/snaga koje imate, razabrati „stupnjeve prehranjivanja“ koji utječu na ono što, kako i kada jedete, postaviti kriterije za izbor namirnica koje konzumirate, pripremiti cjeloviti makrobiotički obrok te jednostavno planirati jelovnik, naučiti koje namirnice konzumirati redovito, koje umjereno, a koje rijetko, naučiti zašto život koji teče iz ekstrema u ekstrem ne može biti uravnotežen te prepoznati i adaptirati se snagama širenja (jin) i skupljanja (jang) u različitim životnim aspektima.
Pročitajte više ...