Soja - vege kraljica proteina
Objavljeno: 15.2.2017..

Po čemu je soja posebna i može li zadovoljiti naše potrebe za proteinima ako se hranimo veganski? Na koje sve načine možemo konzumirati soju u obliku njezinih proizvoda? Je li soja zdrava ili ne? Mogu li ju konzumirati svi? Na sva ova, i neka druga pitanja, odgovorit će nam učiteljica kuhanja Lana Bekić te nutricionistkinja Mateja Horvat, na našoj sljedećoj radionici kuhanja, Soja - vege kraljica proteina, 16.3. (17 - 19 h). Pripremat ćemo sojine proizvode na različite načine, te razbiti sve mitove o ovoj fantastičnoj namirnici.

Na radionici pripremamo sljedeće recepte:
 
Batat s nadjevom od tempeha i dekadentnim preljevom
 
Slasni tofu "nuggetsi" u tahini barbecure sosu
 
Proljetna miso-kokos-shi –take  juhica
 
"Svileni" čoko mousse
 
Svi recepti su veganski i pripremaju se od prirodnih, ekoloških i cjelovitih namirnica. Redovna cijena ove dvosatne radionice je 250 kn no uz odličnu pogodnost za bio&bio kupce - u zamjenu za 20 bodova na kartici cijena radionice iznosi 125 kn - uz kupon koji možete podići u bilo kojoj bio&bio trgovini (te ispunjenog donijeti na radionicu) ili ga preuzeti i ispuniti u Makronovi prije same radionice.
 
Više o voditeljici:
 
Lana Bekić dizajnerica je vrtova i strastvena kuharica, koju je ljubav prema prirodi i zdravoj prehrani prije 13 godina dovela do Makronove u kojoj je završila brojne radionice i seminare domaćih i stranih predavača te postala učiteljica kuhanja. Osobni cilj joj je pomicati granice u prirodnoj prehrani  koristeći kuharsku intuiciju i znanja iz područja dizajna, te pokazati ljudima da cjelovita, organska hrana, nije samo dobar način da očuvamo svoje zdravlje i zdrav okoliš, već može biti i pravi gurmanski doživljaj.
 
adionicu možete uputiti na info@makronova.com ili na 01/ 4847 119 radnim danom od 10 - 17 h. 

 

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
16.9.2017.. Dan shiatsua