Veganski obroci na brzaka
Objavljeno: 18.4.2018..

Sljedeća radionica kuhanja je Veganski obroci na brzaka, a održava se u četvrtak 26.4. Radionicu vodi Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić. Na radionici učimo hraniti se cjelovito, uz minimalno uloženog vremena. Ako sve voliš raditi na brzaka, u Željkinim receptima ćeš naći inspiraciju i spas. Pripremamo Brzu antiupalnu tofu-wakame noodle juhu, Ljetne špagete s avokadom i pečenim rajčicama, Slatko-kiseli tofu s hrskavim povrćem na kvinoji i Ekspresne slatke kocke s lješnjacima, limunom i šumskim voćem.

GMO - (iz)um bez (raz)uma
Objavljeno: 11.4.2018..

Vjerujete da u Hrvatskoj nema GMO hrane ili da znate dovoljno o toj temi? Moguće je da svakodnevno konzumiramo GMO namirnice, a da toga nismo ni svjesni, dok nas većina ne zna koje su sve potencijalne posljedice toga. Dr. Marijan Jošt,  jedan je od vodećih domaćih stručnjaka koji već dugi niz godina javno progovara o prijeporima GMO-a i biotehnologije u poljoprivredi.Pozivamo vas u srijedu 18.4. u 19 sati u Makronovi na predavanje dr. Jošta o ovoj izuzetno važnoj temi za nas i naš opstanak na Zemlji. 

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 6.4.2018..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 22.4.  od 9 do 17 h. 

Na radionici Individualni pristup joga asistencijama koja se održava 6.5.(10 - 14 sati) usvajamo vještinu procjene razine vježbača u asanama te primjene asistencija u svrhu osiguravanja anatomskog poravnanja temeljenog na individualnim anatomskim razlikama i optimalnog energetskog toka. Uz to, učimo kako da asistencije budu stabilne, sigurne i preveniraju ozljede kroz dinamiku grupnog joga sata. Radionicu vodi Darko Milaščević,  diplomirani fizioterapeut, predavač na Studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i certificirani učitelj joge s dugogodišnjim iskustvom. 

Dolazak proljeća idealno je vrijeme da krenemo na detoks – obilje zelenih i svježih namirnica, nalet nove energije i topliji duži dani kad volimo biti vani garancija su da ćemo s lakoćom svoje tijelo osloboditi toksina. A kako bismo vam još više olakšali odluku i pomogli da napravite najbolji plan za najbolji detoks ikad na novoj Planetopijinoj srijedi, 11. 4. u 19 sati o detoksu govore stručnjaci - autori knjige Detoks program od A do Ž, Dunja Gulin i Mario Valentić. 

Gostovanje Margrit Coates
Objavljeno: 27.3.2018..

U goste nam ponovno dolazi Margrit Coates -  vodeća svjetska stručnjakinja za holistički pristup terapeutskom radu sa životinjama i autorica knjiga Komuniciranje sa životinjama te Glas životinja. Ova najpoznatija svjetska iscjeliteljica i šaptačica životinjama, održat će predavanje te individualne zdravstvene konzultacije za životinje prema individualnom odgovoru. Pridružite nam se na predavanju 16.5. u 19 h te unaprijed dogovorite termin individualnih konzultacija za svog kućnog ljubimca u terminima 17. i 18.5. 
 
Kako biti i ostati prisutan
Objavljeno: 16.3.2018..

Postoje situacije u kojima smo sasvim prisutni. Cijela naša pažnja posvećena je trenutku i situaciji u kojima se nalazimo, osobama i predmetima kojima smo okruženi. U takvoj prisutnosti, doživljavamo nešto što se naziva flow – gubimo osjećaj za vrijeme, ne razmišljamo o onome što je već bilo i nestaje briga o budućnosti. Takve situacije nisu česte, zar ne? Načine produbljivanja prisutnosti usvojite na jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Vještina prisutnosti koji se održava u nedjelju 25.3. (9 - 16.30 h). Na seminaru "bildamo" svjesnost i prisutnost praktičnim vježbicama.
Neodoljivi slatko-slani muffini
Objavljeno: 14.3.2018..
Sljedeća radionica je Neodoljivi slatko-slani muffini, a održava se 22.3. (od 17 do 19 sati). Radionicu vodi Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić koja će pripremati naukusnije muffine od cjelovitih veganskih sastojaka. Muffini mogu biti što god poželiš - dodatak dobrom čaju, hranjivi & cjeloviti međuobrok, dekadentna hrana za tulume, energizirajuća užina za proljetne piknike te super snack za posao. Saznaj sve tips&trikove. :)
Činjenica je da živimo u vremenu epidemije karcinoma, a izazovi liječenja samo sintetskim lijekovima potakli su nužnost integrativnog pristupa liječenju ove bolesti. Što kaže jedan od vodećih svjetskih stručnjaka s područja naturopatske onkologije, naturopatski onkolog dr. Serge Jurasunas, saznajte u 28.2. u 19 sati na prvoj ovosezonskoj Planetopijinoj srijedi u Makronovi!
 
 
Osnaži imunitet, riješi alergije
Objavljeno: 13.2.2018..

Na radionici Osnaži imunitet, riješi alergije koja se održava 22.2. (17 - 20 h), učimo o prirodnom načinu podizanja i očuvanja imuniteta te pripremamo veganske obroke za zdrav i otporan organizam. Uz Lanu Bekić, Makronovinu učiteljicu kuhanja i Denis Krelja, bio&bio edukatoricu, savladajte sve tips&trickove za podržavanje imuniteta u suvremenom načinu življenja te saznajte kako se pripremom obroka, izborom namirnica i dodataka prehrani, zaštititi od svih tipova alergija.

1 2 3 4 5 
21.4.2018.. Umijeće disanja
10.5.2018.. (Baš) sve o kurkumi
12.5.2018.. Makrovikend za mlade
16.5.2018.. Glas životinja