4 dobra razloga

da nam se pridružite na Makrovikendu 

 
 
 
1. Usvojit ćete jedinstven protokol vježbi istezanja te akupresurnih vježbi kojima se svakodnevnom primjenom podiže vitalnost.
2. Prodisat ćete kroz nekoliko tehnika optimalnog disanja.
3. Naučit ćete pripremiti makrobiotičke obroke s cjelovitim, prirodnim i veganskim namirnicama.
4. Lakše ćete komunicirati sa svojim organizmom jer ćete znati kako energetski djelovati na pojedine organe te kako koristiti svoj dah i pokret kao način povoljnog utjecaja na organizam. 
 
U čari načina življenja i prehrane prema makrobiotičkim načelima uvest će vas autor seminara i predavač Zlatko Pejić te učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica.  Ovaj dvodnevni, Makronovin najdugovječniji seminar, održava za vikend 28. i 29. listopada (oba dana od 9 - 16:30 sati).
 
Radionica kuhanja B12 za vegane
Objavljeno: 17.10.2017..

Na sljedećoj radionici kuhanja, 26.10. (17 - 19 h), Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić i nutricionistkinja Mateja Bačurin, naučit će te sve o veganskim izvorima B12 te o tome kako najbolje pripremati namirnice bogate ovim važnim vitaminom. Nakon ove radionice, tvoj će tanjur biti prava riznica nutrijenata potrebnih za optimalno funkcioniranje organizma. Na radionici pripremamo beskvasni "kiseli" kruh, spirulina bonkase i bogati B12 složenac. Isprobaj već sad recept za začin od nori alge. :)

Makronovina škola kuhanja
Objavljeno: 12.10.2017..

Pridruži nam se na Školi kuhanja koja počinje u studenom 2017. Uz naše 4 učiteljice, Željku Fordren Jambrešić, Anu Janjatović Zoricu, Tončiku Cukrov i Vladimiru Vlatku Frketić, u 4 vikenda nauči kuhati prema makrobiotičkim načelima, koristeći isključivo veganske i cjelovite namirnice iz ekološkog uzgoja. Naučit ćeš složiti zdrave i cjelovite obroke koji su jednostavni i brzi za pripremu, kako pripremati obroke bez glutena, različita kiseljenja, uzgojiti vlastite klice, napraviti sjajne deserte, kruh i namaze. Kako kombinirati namirnice i načine pripreme, kada i kako kuhati, a kada jesti sirovo. Koje kombinacije shakeova i smoothieja izabrati, kako pripremiti veganski švedski stol, planirati uravnotežene tjedne jelovnike te još punoooo toga

Ana, Tončika, Željka i Vlatka - imena su dobro poznata svim polaznicima Makronovinih radionica kuhanja. Kad ih čujemo, prvo pomislimo na zdravu i jako ukusnu hranu, na žene pune znanja, iskustva i korisnih savjeta. Kako se svaka od njih našla u Makronovi kao učiteljica kuhanja, kako su se njihovi životi promijenili pod utjecajem prehrane, što vole (kuhati), gdje crpe inspiraciju  i što misle o prehrambenim trendovima i navikama, samo su neke od tema o kojima ćemo s njima razgovarati na novoj Planetopijinoj srijedi, 18.10 u 19 sati

Pridruži nam se na mirisnoj radionici gdje ćemo svim osjetilima iskusiti arome ljekovitih začinskih kombinacija. Kušat ćemo slasne curry varijante, osjetiti sve začinske nijanse i naučiti kako ekološki začini djeluju iscjeljujuće na naš organizam. Uživat ćemo i u čajnoj ceremoniji à la Lebensbaum i poslušati priču o fascinantnom svijetu moćnih organskih začina kroz koju će nas voditi Lebensbaumov stručnjak Ramiz Pasiov i Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić.

Američki znanstvenik dr. Peter Levine, najcjenjeniji svjetski istraživač utjecaja traume i stresa na ljudski organizam, otvorio je prije 30 godina posve nov pristup radu s traumatičnim iskustvima i njihovim posljedicama. Traume ostavljaju trag u našem živčanom sustavu u obliku blokirane energije. Da bismo razriješili traumu, potrebno je naučiti otpustiti tu blokiranu energiju iz svojeg tijela, jer ona u protivnom može postati uzrok mnogih psihosomatskih bolesti. Potrebno je raditi na tijelu i fizički osloboditi traumu.  Dr. Levin je svojim radom i metodom ostavio silan utjecaj na psihoterapiju, a više o ovoj sjajnoj metodi saznajte na predavanju Lidije Delić u sklopu Planetopijinih srijeda.

Shiatsu i emocije
Objavljeno: 2.10.2017..
Emocije koje osjećamo ostavljaju svoje tragove na našem izrazu lica, držanju tijela i načinu na koji se krećemo i dišemo. Ponekad zapnemo u određenom stanju. Razvijemo i bol. To su prvi dojmovi na koje će shiatsu praktičar obratiti pažnju da bi stvorio sliku o potrebama osobe koja je došla na tretman. Takva percepcija i pristup nisu rezervirani samo za profesionalce: svatko od nas je sposoban sebe i druge sagledati kroz osnove 5 elemenata transformacije i svakodnevno upotrijebiti to znanje u svoju korist.  Autorica i voditeljica radionica Shiatsu i emocije je Sanja Novko, shiatsu učiteljica i praktičarka. Na ciklusu radionicama sagledavamo svoja emocionalna stanja i njihove tragove na tijelu kroz 5 faza transformacije.
 

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, pozitivnu promjenu percepcije te ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na besplatnom promo programu 25.10. (od 19 - 20 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Prevencija ozljeda u jogi
Objavljeno: 30.9.2017..
Tradicionalna joga vježbala se pet sati na dan, s ciljem osnaživanja mišića i otvaranja kukova za meditaciju. Kako su današnje „špilje za meditaciju“ većinom uredi u kojima ljudi sjede na stolicama, pritom gomilajući stres u tijelu, tradicionalan pristup joga satu treba prilagodbe suvremenom čovjeku, inače može postati uzrok ozljeda mišićno-koštanog sustava. Darko Milaščević je  fizioterapeut, predavač na Studiju fizioterapije i certificirani učitelj joge s dugogodišnjim iskustvom. Na Darkovim radionicama, naučite kako jednostavnim prilagodbama prevenirati ozljede u vježbanju joge. 
Čakre i zapadnjačka psihologija
Objavljeno: 29.9.2017..
Ako mislite da su čakre dio tradicije koja zapravo nema puno veze s vama, svakako razmislite još jednom! Znanje o čakrama moglo bi biti objašnjenje na koje ste dugo čekali – zašto je vaš život takav kakav jest!Sustav čakri je jedinstvena mapa našeg tijela, osobnosti i života koja nam nudi razumijevanje naših  fizičkih, emotivnih i psihičkih trauma, izazova kao i jakih strana. Znanje  o čakrama moćan je alat za iscjeljenje i povratak u ravnotežu i može nam vratiti istinsku živost koja je naše prirođeno pravo. Više o čakrama saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi kada je naša gošća Snježana Nina Vukas, učiteljica joge s edukacijom iz tjelesno orijentirane psihoterapije. 
Svi na Hvar po dozu vitalnosti
Objavljeno: 12.9.2017..

Tjedan dana hvarskog zraka, kristalnog mora, pozitivne energije i cjelovitog programa usmjerenog na revitalizaciju organizma čine „retreat“ za um, duh i tijelo nakon kojega možemo opušteni uploviti u jesen. Svi putokazi do vitalnosti vode ka seminaru Makrobiotikom do vitalnosti (od 30.9 - 7.10.) gdje vitalnost ostvarujete na jednostavan i cjelovit način. Saznajte više.

1 2 3 4 5 
26.10.2017.. B12 za vegane