Početak Skip Navigation Links > Rezidencijalni seminari > Rezidencijalni seminari

Makronovini rezidencijalni seminari

Makronovini rezidencijalni programi objedinjuju nekoliko važnih elemenata koje njegujemo kroz naš redovni program – edukaciju, dobru atmosferu, pažljivost i brižnost, kvalitetan program i predavače, vještine i znanja koja će te osnažiti i biti ti od koristi u postizanju i održavanju kvalitete življenja, posebno prilagođena prehrana... i sve to u okruženju koje još dodatno podržava ciljeve i atmosferu samih seminara.

Za pregled svih naših rezidencijalnih seminara u ovoj godini...
...scrollaj prema dnu stranice :-)

Yoga Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)
Objavljeno: 1.6.2021.

 

Yoga & Mindfulness Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)

11.5. - 17.5.2024., Vile Prašćari 

Voditelj: Darko Milaščević

 

Svakodnevnim prakticiranjem yoge, pranayame (vježbi disanja) i meditacije u prirodnom okruženju, možemo započeti proces pozitivnih promjena što su potvrdila i istraživanja. Ovaj retreat je osmišljen upravo da te opskrbi alatima koji će ti omogućiti da svakodnevnom praksom postigneš i zadržiš takve promjene.

 

Koncept našeg yoga retreata

 • Početak dana s jutarnjom meditacijom i mindfulness praksom.

 • Dva vođena jivamukti yoga sata - jutarnji koji je dinamičniji i intenzivniji te poslijepodnevni sat nižeg intenziteta, introspektivniji i restorativnog tipa. Oba su kombinirana s vježbama disanja (pranayamom), meditacijom i relaksacijom.

 • Kratki „dharma razgovori“ u uvodu svakog sata - praktično razrađeni i povezani u smislenu cjelinu na kraju tjedna s praktičnim alatima i porukama koje ostaju tvoja trajna vrijednost.

 • Satovi vođeni po principu otvorenog sata – s puno opcija za manje iskusne vježbače, ali i naprednijih opcija za iskusnije polaznike.

 • Obroci tijekom retreata pažljivo su koncipirani da prate aktivnosti te restorativnu kvalitetu vježbi. U njihovoj pripremi koriste se isključivo cjelovite namirnice ekološkog podrijetla, pripremljene u skladu s konceptom uravnotežene biljne prehrane bez glutena.

 • Podržavajući rad u grupi ljudi sličnih potreba i težnji uz međusobnu podršku na putu istraživanja uma - što dodatno pojačava pozitivne učinke yoge na naše tijelo i um.

 • Odvojenost od svakodnevne užurbanosti, uronjenost u prirodu i mir u predivnom ambijentu vila Prašćari.

 • Retreat se održava na engleskom jeziku.

O voditelju:

Darko Milaščević certificirani je Vinyasa i Jivamukti yoga učitelj s 20 godina iskustva u podučavanju yoge, predavač trajnog obrazovanja za Yoga Alliance USA (YACEP), licencirani fizioterapeut i doktor neuroznanosti.

Nakon svoje prve obuke za učitelja yoge 2005. godine, s naprednom učiteljicom i yoga terapeutkinjom iz New Yorka, Sonjom Rzepski (Pure Yoga NY), Darko nastavlja svoj kontinuirani profesionalni razvoj pohađajući radionice sa svjetski priznatim senior učiteljima, produbljujući svoje razumijevanje yoge, unaprjeđujući vještine i razvijajući osobni stil podučavanja Vinyasa yoge temeljen na dubokom razumijevanju pokreta i preventivnih učinaka yoge. Satovi su mu intenzivni i izazovni, ali istovremeno sigurni i introspektivni.

Osim redovitih satova u Parizu, gdje trenutno živi i radi, predaje module yoga anatomije na obukama učitelja yoge i specijaliziranim radionicama na teme poput Yoga anatomije, Prevencija ozljeda u yogi, Kako yoga mijenja naš mozak... Darko je stekao doktorat na Interdisciplinarnom doktorskom programu Neuroznanost na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija, i pronalazi poseban interes u utjecaju mindfulnessa i meditacije na pozitivne promjene u našem mozgu.
 

Gdje smo smješteni?
Okruženje u koje je smješten seminar posebna je podrška njegovim aktivnostima i procesima. Prašćari su malo selo u blizini Višnjana, a imanje na kojem se odvija seminar jedno je od najljepših u Istri, i šire.
Stare kamene kuće obnovljene su u modernom stilu i nude luksuznu poveznicu starog i novog. Vile su pomno uređene, moderno opremljene i vrlo ukusno uređene. Uz lijepo osmišljene vrtove, svaka vila ima i bazen.
 


 

Powered by bio&bio: 

Informacije i prijaverezidens@makronova.com, 01/ 4847 119

 

Pitajte nas sve o seminaru

 

 

 

OBNAVLJANJE

18. - 24.5. 2024.

Odmak od užurbane svakodnevice
Povećanje vitalnog kapaciteta organizma
Motivacija i inspiracija za kvalitetno življenje
Veće samopouzdanje i odlučnost
Višemjesečni učinak i cjeloživotno učenje

 

Originalan i jedinstven koncept retreata Obnavljanje prilika je da se priključite prirodnom proljetnom ciklusu organizma za obnavljanjem koji je podržan sinergijskim djelovanjem pomno osmišljenih aktivnosti u optimalnom prirodnom okruženju. Iskustvo ovogodišnjeg retreata potvrdilo nam je vidljive rezultate te – kao i ostali Makronovini seminari – pruža vam trajnu vrijednost u obliku usvojenih znanja i vještina.

 

Aktivnosti i sadržaji koji vas obnavljanju na ovom retreatu:

VJEŽBE & PRAKTIČNE AKTIVNOSTI

Dan na retreatu ispunjen je intenzivnim i balasniranim setovima aktivnosti koje tijekom tjedna dovode do obnavljanja prirodnih resursa i potencijala.

Aktivnosti uključuju:

 • vježbe za mišićno i vezivno tkivo

 • vježbe neuromuskulatornog balansiranja

 • vježbe obnavljanja (elementi joge te vježbe povezivanja daha i pokreta)

 • regenerativno i samoregulatorno disanje (metoda optimalnog disanja)

 • zvukoterapiju i rad s iscjeljujućim zvukovima

 • kromoterapiju (rad s iscjeljujućim tonovima svjetlosti)

 

TRETMANI

 • Posebno dizajnirani shiatsu tretman kao individualizirana podrška postizanju cilja seminara

 • Pored činjenice da odmara i relaksira umorno tijelo, ova metoda harmonizira živčani sustav, stimulira krvotok, dišne organe i blagotvorno djeluje na cjelokupni mišićno–koštani sustav

 

CJELOVITA PREHRANA

 • Optimalna nutritivna podrška organizmu s ukusnim i svježe pripremljenim cjelovitim obrocima od namirnica iz eko-uzgoja

 • Makrobiotička načela u pripremi jela - prilagođena godišnjem dobu i ostvarivanju ciljeva seminara

 • Specijalni napitci, čajevi i pripravci za detoks i obnavljanje.

 

Autor koncepta seminara je Zlatko Pejić.

Retreat vode njegovi dugogodišnji suradnici: David Pejić, Sanja Novko, Lana Bekić i Tamara Dabić Kempf

 

Koncept ovog retreata je isključivo iskustven i praktičan.
Jednostavne aktivnosti tijekom dana na nježan ali moćan način vraćaju organizam na "izvorne postavke" podržavajući njegov prirodan poriv za obnavljanjem upravo u ovom periodu godine.
Dodatna podrška ovom procesu su posebno osmišljeni obroci i funkcionalni napitci od ekoloških i cjelovitih biljnih namirnica (bazirani na makrobiotičkim principima).
Krajnji rezultat - na fizičkoj i mentalnoj razini je:
- odmak od svakodnevnih životnih zahtjeva i opuštanje
- veća pokretljivost
- veća fleksibilnost

 

- veća motivacija i jasnija osobna vizija
- detoks i osvježenje organizma
- "opremljenost" alatima za jednostavnu primjenu u svakodnevnom životu (i nastavak pozitivnog utjecaja retreata)

 

 

Gdje smo smješteni?

Okruženje u koje je smješten seminar posebna je podrška njegovim aktivnostima i procesima. Prašćari su malo selo u blizini Višnjana, a imanje na kojem se odvija seminar jedno je od najljepših u Istri, i šire.
Stare kamene kuće obnovljene su u modernom stilu i nude luksuznu poveznicu starog i novog. Vile su pomno uređene, moderno opremljene i vrlo ukusno uređene. Uz lijepo osmišljene vrtove, svaka vila ima i bazen.
 


 

Powered by bio&bio: 

Informacije i prijaverezidens@makronova.com, 01/ 4847 119

 

Pitaj nas sve o seminaru


 

 

 

 

Makrobiotikom do vitalnosti
Objavljeno: 1.3.2020.

rujan/listopad* 2024. / Hvar, Otok Hvar

*točan datum uskoro


Seminar koji dokazuje da može biti bolje.

Ove godine, seminar Makrobiotikom do vitalnosti - jednostavan put do unutarnje snage održava se po 24. put, a nekoliko stotina polaznika svjedoči o učinkovitosti i posebnosti ovog programa. 

Na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti, sav program, okruženje i prehrana vode ka promjeni na bolje. Za samo sedam dana, osjećat ćete se znatno snažnije, a neke ćete učinke ovog programa moći i izmjeriti!

Više informacija o seminaru....

1 
16.3.2024. UMIJEĆE DISANJA