Početak Skip Navigation Links > Makronova
Živi svoj najbolji život
Objavljeno: 3.7.2017..

U goste nam ponovno dolazi svjetska stručnjakinja prirodne prehrane te učiteljica kuhanja fascinantne životne priče. Svoj je život najprije spasila od teške bolesti, a onda i posve promijenila u život prepun vitalnosti i zadovoljstva. Christinina priča, znanje i energija duboko će vas dotaknuti i dati potrebno ohrabrenje te alate za življenje vlastitog najboljeg života. Hranom možete promijeniti vlastito zdravlje, zdravlje vaše obitelji te u konačnici promijeniti svijet. Probajte!:) 

Budi najbolje što možeš biti
Objavljeno: 20.6.2017..

Svaki dan, svako jutro i onih prvih nekoliko trenutaka budnosti prilika je za novi početak, transformaciju našeg života na bolje. I kao što je netko rekao kako svako veliko putovanje počinje jednim (malim) korakom, tako se i ukupni životni stil sastoji od niza malih, naoko sitnih odluka koji čine ukupni mozaik zdravog&radosnog življenja. Makronova je nastala i postoji s ciljem podsjećanja i edukacije (educare=putovati) s ciljem unošenja pozitivnih promjena u svakodnevni život. Ovo je samo dio inspirativnog teksta Jadranke Boban Pejić, koji svakako pročitajte u cijelosti te saznajte njezinih 10 super savjeta za transformaciju kvalitete življenja na bolje.

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 10.6.2017..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 2.7.  od 9 do 17 h. 

Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 5.6.2017..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 10.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

Prirodno mladi
Objavljeno: 1.6.2017..
Sljedeća radionica na programu je radionica Prirodno mladi, a održava se u četvrtak 8.6. (17 - 20 h). Inspirirane knjigom Roxy Dillon, "Prirodno mladi", učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić te edukatorica iz Makronove, Tamara Dabić, otkrit će nam različite trikove pomoću kojih možemo očuvati svoju vitalnost i mladost organizma na prirodan način. Kuhat ćemo obroke koji pomlađuju hormonske i stanične funkcije tijela, govoriti o dodacima prehrani i prirodnoj kozmetici koja vraća tonus koži, balansirati hormone i potaknuti regeneraciju.
 
Pripremamo se za ljeto
Objavljeno: 29.5.2017..
Kako bismo se što bolje prilagodili energiji aktualnog godišnjeg doba, pomoći nam mogu seminari iz ciklusa Prehrana i zdravlje kroz godišnja doba. Sljedeći seminar u ciklusu je seminar Ljeto koji se održava 3.6. (9 - 16 h). Ljeto koje je karakterizirano energijom vatre, ima svoje posebnosti. Kako organizam pripremiti za ljeto? Kojim aktivnostima se preporuča baviti unutar makrobiotičkog pristupa? Kako kombinirati namirnice za idealan ljetni tanjur te koje načine pripreme i obrade najviše koristiti? Saznajte na seminaru koji vode Zlatko Pejić i učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić. Više
Promjene u izgledu samo su dio posljedica detoksa – promjene koje će vas oduševiti, ali još je važnije da će i potrajati! No kako provesti detoks? Koliko treba trajati? Što točno trebam jesti? Kako se organizirati? Gdje pronaći podršku? Trebam li vježbati? Hoće li mi netko složiti jelovnike za svaki dan? Mogu li preživjeti bez kave? Što ako padnem u krizu? Na sva pitanja o detoksu kojih biste se mogli sjetiti, odgovorit će gosti Planetopijine srijede Dunja Gulin, autorica knjige Detoks program od A do Ž te suradnik na knjizi i stručnjak za kondicijsku pripremu Mario Valentić!
 
Poruke tijela
Objavljeno: 16.5.2017..

Naše tijelo cijelo vrijeme komunicira s nama. Šalje nam znakove i signale, ponekad šapće, a ponekad može "zavrištati" kako bismo obratili pozornost na ono što nam pokušava reći. Uloga različitih simptoma je ta da nam ukazuju na određene obrasce ponašanja te navike, koja nam čine dobro ili nameventualno štete. 21.5. (9 - 16:30 h) na seminaru Poruke tijela, uz vodstvo shiatsu učiteljice Tatjane Rutonić, učimo dešifrirati i bolje razumjeti suptilne poruke tijela te sukladno time mijenjati one obrasce koji se našem tijelu ne sviđaju, a poticati one koje ga čine zdravim, snažnim i zadovoljnim. Sposobnost razumijevanja poruka tijela je najbolja moguća prevencija, koja služi balansiranju funkcija uma i tijela te boljem povezivanju s njihovom autentičnom prirodom.

Kako biti odrasla osoba u vezi
Objavljeno: 12.5.2017..

Ljubav i veze vječne su teme koje nas ne prestaju okupirati, posebice kad ne ide sve glatko ili onako kako smo zamišljali. No, kako bi zapravo trebalo ići? Za početak, valja znati zbog čega smo se zaista zaljubili u našeg partnera. Naš svjesni um zaljubljuje se u osobine partnera koje nam se sviđaju, dok naše nesvjesno bira na sasvim drugačiji način. A po kojim parametrima nesvjesno bira u koga ćemo se zaljubiti,  saznat ćete na Planetopijinoj srijedi 17.5. kad je gošća Irena Jurjević. Irena će nam otkriti još neke tajne (ne)uspješnih veza te odgovoriti na pitanja s kojima se u vezama često suočavamo.

Lagani i hranjivi obroci za posao
Objavljeno: 2.5.2017..

Često nas pitate što za ručak jedemo mi koji radimo u Makronovi. Pripremamo li obroke ili nosimo od doma? Primjenjujemo li „komplicirana“ makrobiotička načela za svaki ručak? Odlučile smo demonstrirati svoje najdraže recepte za posao. Svi su lagani, hranjivi i brzi. Saznat ćete tips&tricks kako biste na poslu uvijek jeli zdravo, a bez puno muke i (pro)mišljanja. Nakon radionice, vaše kutijice za obroke, uvijek će biti napunjene svježim, cjelovitim i veganskim obrocima. Radionica se održava 11.5., a vodi ju tim Makronove - Tamara Dabić i Simona Mezić.

1 2 3 4 5 
16.9.2017.. Dan shiatsua