Početak Skip Navigation Links > Makronova

Na put s Makronovom :)

Naši rezidencijalni programi objedinjuju nekoliko važnih elemenata koje njegujemo kroz naš redovni program – edukaciju, dobru atmosferu, brižnost, kvalitetan program i predavače te vještine i znanja koja će vas osnažiti i biti vam od koristi u postizanju i održavanju kvalitete življenja.

Već 17. put organiziramo seminar Put prirode - povratak izvornim sposobnostima koji se održava na Risnjaku (od 17.7. - 24.7.) te seminar Makrobiotikom do vitalnosti koji se održava na Hvaru (od 1.10- 8.10.). Na oba seminara obnovit ćete svoju energiju, njegovati svoj organizam cjelovitim veganskim obrocima pripremljenim prema makrobiotičkim načelima, provoditi vrijeme u prirodi uz fizičku aktivnost te naučiti različite tehnike disanja, energetske vježbe te meditacije kojima možete umiriti um i odmaknuti se od stresne svakodnevice.

                                                                                    Saznajte više o oba seminara

5 zlatnih pravila za potpuni odmor
Objavljeno: 1.7.2016..

Kad dođe vrijeme planiranja odmora i putovanja, postoje različiti faktori koji utječu na to koliko dobro ćemo se zaista uspjeti opustiti - bilo na fizičkom, emocionalnom, mentalnom ili duhovnom planu. Ovih 5 pravila pomoći će nam da lakše prepoznamo koji tip odmora će nas zaista napuniti energijom te nam jasnim kriterijima olakšati odabir one opcije koju naš organizam treba i zaslužuje. Uz pridržavanje ovih naputaka, s odmora ćete se vratiti poletni, uravnoteženi i vitalni. A otkrijte sve o odmoru koji je u skladu s provjerenim pravilima. :)

The Best of Raw
Objavljeno: 7.6.2016..

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica kuhanja The Best of Raw održava se u subotu 11.6. (od 10 - 12 h). Na njoj učimo pripremati sirove recepte od cjelovitih, prirodnih i veganskih sastojaka s hrvatskim raw chefom Darkom Jurićem.

Na radionici ne-kuhamo & degustiramo Chia osvježavajući jogurt, Sirovi norimaki, Špageti courgette i Slatki čips od kelja s dekadentnim umakom. Već sad bacite pogled na recept za fenomenalnu raw slasticu Cocoa Gianduja te ju pripremite kod kuće prije same radionice i uvjerite se u to koliko sirova hrana može biti zdrava & ukusna.

 

 

Veganski sladoledi i šejkovi
Objavljeno: 24.5.2016..
Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Taj je san upravo postao java, a za to su zaslužne dvije šarmantne finske autorice nove predivne kuharice Veganski sladoled u izdanju Planetopije. Repriza popularne bio&bio i Makronovine radionice kuhanja Veganski sladoledi i šejkovi održava se u utorak 14.6. (od 17 - 19 h). Na njoj Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić priprema sladolede po prefinim receptima iz nove Planetopijine kuharice, a nutricionistkinja Jasmina Vrbanec govori nam sve o zdravim i cjelovitim veganskim sastojcima koje ćemo koristiti na radionici.

 

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, za pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te za ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na uvodnom programu 13.5. (od 17 - 19 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Energija je početak svega – bez nje ne bi bilo ni života. Ona prožima sve što nas okružuje, pa i naše fizičko tijelo. Pet elemenata – drvo, vatra, zemlja, zrak i voda, samo su različita lica te iste energije. Osim što se nalaze u prirodi, ovi se elementi manifestiraju i u našem sustavu. Svakome od njih pripisuju se različite funkcije. Svaki se od njih vezuje uz različito područje, različito razdoblje našeg života, ali i različite organe u tijelu. Na Planetopijinoj srijedi 11.5.  Egli Ilić govorit će o svakoj od tih 5 energija, kako se manifestiraju u našem životu, zdravlju, tijelu, odnosima te kako prepoznati koji nam je element u disbalansu. 
Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 4.5.2016..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 4.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

U potrazi za alternativnim metodama liječenja, mnogi su iscjelitelji ali i znanstvenici proučavali kako zvuk djeluje na tijelo. Jedan od najpoznatijih je Peter Hess. Eksperimentirajući na sebi, iskusio je iscjeljujuću moć zvuka te razvio holističku metodu za relaksaciju, tzv. zvučnu masažu o kojoj ćete više saznati od gošće Planetopijine srijede 4.5., Silvane Leskovar. Pridružite nam se i saznajte više o iscjeljujućoj snazi zvuka te uživo osjetite duboko opuštanje i blagotvorne vibracije tibetanskih zvučnih zdjela

Suvremena medicina nudi sve više dijagnostičkih i terapijskih postupaka od kojih je značajan dio nepotreban, pa i škodljiv za zdravlje, smatra poznata liječnica dr. Lidija Gajski koja će na ovoj Planetopijinoj srijedi govoriti o intrigantnoj temi je li suvremena medicina više u službi čovjeka ili korporacija. Dr. Gajski smatra kako medicina pronalazi „bolesti“ onda kad ih realno nema te stvara psihološku, socio-kulturnu i ekonomsku štetu i medikalizirajući društvo. Više o ovoj intrigantnoj temi saznajte na Planetopijinoj srijedi, 27.4. 19 sati.  Na predavanju vas čeka i velik izbor Planetopijinih izdanja po promotivnim cijenama. Zbog ograničenog broja mjesta osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u knjižari Planetopija, Ilica 68, Zagreb

 
Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 21.4.2016..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 30. travnja (od 9 - 16:30 h).

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica Kvalitetni izvori masnoća u prehrani - hladno prešana ulja, održava se u četvrtak 28.4. (od 17 do 19 sati). Radionicu vode dr. sc. nutricionizma Donatella Verbanac te bio&bio edukatorica i homeopatkinja Denis Krelja. Naučit ćemo više o tome zašto je važno uvrstiti kvalitetne izvore masnoća u svoju prehranu, saznati koji su izvori masnoća najbolji za naš organizam, kako pravilno koristiti koje hladno prešano ulje te kako možemo biti kreativni u korištenju istih u pripremi obroka. 

1 2 3 4 5