Početak Skip Navigation Links > Makronova

4 dobra razloga

da nam se pridružiš na Makrovikendu 

 
 
 
1. Usvojit ćeš jedinstven protokol vježbi istezanja te akupresurnih vježbi kojima se svakodnevnom primjenom podiže vitalnost.
2. Prodisat ćeš kroz nekoliko tehnika optimalnog disanja.
3. Naučit ćeš pripremiti makrobiotičke obroke s cjelovitim, prirodnim i veganskim namirnicama.
4. Lakše ćeš komunicirati sa svojim organizmom jer ćeš znati kako energetski djelovati na pojedine organe te kako koristiti svoj dah i pokret kao način povoljnog utjecaja na organizam. 
 
U čari načina življenja i prehrane prema makrobiotičkim načelima uvest će te autor seminara i predavač Zlatko Pejić te učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica.  Ovaj dvodnevni, Makronovin najdugovječniji seminar, održava za vikend 24. i 25. studenog (oba dana od 9 - 16:30 sati).
 
Postani dio našeg tima i javi se za posao koordinatora/ice programa. Od tebe trebamo 4 stvari za prijavu:
 
1. Pošalji nam svoj životopis u kojemu na jednoj A4 stranici opisuješ što voliš, znaš i možeš od A do Ž.
2. Sastavi nam pismo u kojemu ćeš nam predstaviti zašto želiš baš nas i zašto te mi baš želimo u timu, molimo u formi 5 razloga zašto
3. Pošalji nam fotku koja najbolje opisuje kako doživljavaš Makronovu s opisom od maksimalno dvije rečenice.
4. Pošalji nam "2 maila" prema zadacima (više o zadacima klikom na Više). Svoju prijavu pošalji na posao@makronova.com do 25.11.2018.
Cjelovit pristup zdravlju štitnjače
Objavljeno: 31.10.2018..
Na radionici Cjelovit pristup zdravlju štitnjače 10.11. (10 - 13 sati) bavit ćemo se malom žlijezdom s ogromnim utjecajem na cijeli organizam. Uz zdravu prehranu, konzumacijom određenog bilja i dodataka prehrani te redovitom primjenom nekoliko tehnika, štitnjača se može iscijeliti. O tome će nam na radionici govoriti dr. Sanja Toljan iz Poliklinike Orlando te Tamara Dabić Kempf, edukatorica iz Makronove. O prehrani podržavajućoj za štitnjaču govorit će Makronovina učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić.
Ako znamo promatrati, svaki dio tijela govori puno o vitalnosti. Kad kažemo da su oči ogledalo duše, zapravo nismo daleko od istine. One definitivno jesu ogledalo vitalnosti. Neil McNulty bavi se proučavanjem ljudskih šarenica te individualno prilagođenim biljnim pripravcima i tretmanima. Iščitava specifičnosti konstitucije i psihofizičkog stanja pojedinaca, a na temelju tog što je uočio, sugerira biljne pripravke koji osnažuju i iscjeljuju organizam. Dođi na njegovo predavanje i radionicu u studenom, i otkrij više o biljnim terapijama. 
Iz Kanade nam stiže Jean-Martin Fortier. Svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima uskoro u izdanju Planetopija. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Kako je to postigao i kako eko-povrtlar možeš biti i ti, naučit će te na predavanju i radionici. 
Štitnjača, riječ koju danas jako često čujete. Vjerojatno i češće nego biste voljeli. Možda i sami imate problema sa štitnjačom i uzimate hormone, ili je samo kontrolirate, možda ste izvadili štitnjaču ili se bojite za nju, jer u obitelji imate puno slučajeva njezina oboljenja. U svakom slučaju, sigurno znate nekoga tko ima problema sa štitnjačom i vjerojatno, kao i većina ljudi pretpostavljate da je to kronično oboljenje koje se mora doživotno kontrolirati lijekovima. Anthony William u svojoj knjizi Medicinski medij: Zdrava štitnjača, tvrdi pak da nije tako. Štitnjača je dragocjeni organ s nevjerojatnom sposobnošću rehabilitacije, i pravilnom prehranom, određenim biljem i dodacima prehrani te redovitom primjenom nekoliko tehnika, može se iscijeliti. Što o uzrocima i rješenjima kaže Anthony William i kako probleme sa štitnjačom te rješenja  objašnjava dr. Sanja Toljan, saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi, 3.10. u 19 sati u Makronovi. Očekujemo vas uz šalicu čaja za iscjeljenje štitnjače prema receptu Medicinskog medija.
Makrovikend za mlade (20. i 21.10.)
Objavljeno: 4.10.2018..

Želiš brinuti o zdravlju kroz prirodnu i cjelovitu prehranu? Voliš učiti nove vještine rada na sebi? Saznati kako kuhati zdravo, a jednostavno i brzo? Hraniš se vegetarijanski/ veganski (ili težite tome), ali nisi siguran/na kako svoju prehranu učiniti kvalitetnom i raznolikom? Želiš upoznati vršnjake koji misle da "ono si što jedeš" nije samo prazna fraza? Za kraj, imaš 15 - 27 godina ili znaš nekoga tko ima, a zanima ga sve navedeno? U popularnu cijenu od 350 kn, uključen je dvodnevni program te cjeloviti veganski obroci. Saznaj više!

Žena koja je u kontaktu sa svojom cikličnom prirodom u harmoniji je sa svojim menstruacijskim ciklusom. Ona poznaje i primjenjuje optimalne energetske potencijale svake faze ciklusa, koristi ih kako bi kreirala vlastito blagostanje i ispunjenje, ostvarila težnje, snove i životne ciljeve te povećala svoju uspješnost i zadovoljstvo poslom. Miranda Gray održat će radionicu 9.3., na kojoj možeš naučiti sve o tajnama ženskog ciklusa i kako ih prilagoditi optimalnom funkcioniranju u životu te na poslu.
 
Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 28.9.2018..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 29.9.  od 9 do 17 h. 

Razgovor o pomnosti
Objavljeno: 20.9.2018..
Što je zapravo mindfulness, sustav vježbanja meditacije koji je u proteklih desetak godina postao mega popularan trend prepoznat u cijelom svijetu kao učinkovita self-help metoda? Iako se na Zapadu često koristi upravo u tu svrhu, pomnost ili mindfulness nije tek alat za smanjenje stresa i metoda koja će nas učiniti „boljim, ljepšim i uspješnijim". O čemu se stvarno radi Mihajlo Pažanin piše u opuštenoj razgovornoj formi u svojoj novoj knjizi “Razgovori o pomnosti”, koja je i povod druženju u srijedu, 26.9. u Makronovi.  
Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 19.9.2018..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 22.9. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

1 2 3 4 5 
1.12.2018.. Umijeće disanja