Aromaterapija seminar
Objavljeno: 25.11.2010..

Aromaterapija I. - osnovni principi i primjena eteričnih ulja
30.4. i 1.5. od 9 do 16 sati

AROMATERAPIJA – osnovni principi i primjena, dvodnevni je seminar na kojem ćete osjetiti ljepotu i čarobno djelovanje mirisa.

Zanima li vas aromaterapija i želite steći konkretna i praktična znanja o svijetu eteričnih ulja, toplo vam preporučamo upravo ovaj seminar.Naučit ćete osnove aromaterapije i načine primjene eteričnih ulja, izrađivati pripravke za njegu kože, odabrati pravi miris za ured, dnevni boravak, spavaću sobu... Bit će riječi o sinergijskom djelovanju ulja, imunostimulaciji i prirodnom tretiranju poteškoća s kojima se susreće većina ljudi.
Isprobat ćete kupku, masažu stopala, no neka nešto ostane i iznenađenje. Polaznici dobivaju i prigodni materijal.

Na seminaru se obrađuju sljedeće teme:

• Osnove aromaterapije
• Aromaterapija kroz povijest
• Načini ulaska ulja u organizam i njihovo djelovanje (cjeloviti pristup)
• Važnost kvalitete eteričnih ulja
• Načini primjene (uz demosntraciju kupke za stopala i masaže stopala)
• Kako izabrati odgovarajuća eterična i bazna ulja
• Kako izraditi mješavinu
• Izrada prirodne kozmetike
• Mala kućna aromaljekarna (10 osnovnih ulja kojima pokrivamo sve namjene)
• poklon: ulje za imunostimulaciju!

Seminar je licenciran prema programu Primavera Life.

Eterična ulja Primavera najkvalitetnija su eterična ulja i jedina sa certifikatom o kvaliteti na našem tržištu! Seminar vodi Matilda Ivaniš Knez, dipl. ing. i aromaterapeutkinja i savjetnica za eterična ulja i prirodnu kozmetiku. Autorica je priručnika «Aromaterapija- mala kućna ljekarna» u izdanju Planetopije iz 2006.

_______________________________

Mogućnost daljnje edukacije...

Nakon pohađanja osnovnog seminara, edukaciju možete nastaviti kroz napredni jednodnevni seminar Aromaterapija II.- napredno korištenje eteričnih ulja  11.6.2011.(također lincenciran prema programu Primavera Life) te kroz tematske radionice Aromaterapija za zdravlje žena  i Aromaterapija za bebe i djecu.

Makronova, vodeća ustanova za edukaciju u području prirodnih stilova življenja već nekoliko godina održava program iz područja aromaterapije (seminare i radionice). Ove jeseni Makronova organizira gostujuću aroma-radionicu u Splitu na kojoj možete upoznati sve blagodati eteričnih ulja! Pridružite nam se u Splitu već 1.10.2010., a zatim i u Umagu 23.10.2010.
 

Aromaterapija i primjena eteričnih ulja u zadnjih nekoliko godina sve je više prisutna kao priznata i hvaljena metoda održavanja i uspostavljanja zdravlja. Znate li na što trebate pripaziti prije nego li se upustite u ovu mirisnu avanturu?

Radionica Uvod u aromaterapiju namjenjena je svima koji se žele upoznati s eteričnim uljima i naučiti kako ih primjeniti u svakodnevnom življenju, bilo u svom domu, pripravcima za njegu tijela ili u tretiranju zdravstvenih tegoba.

Na radionici  se obrađuju slijedeće teme:

•    osnove aromaterapije
•    načini primjene eteričnih ulja
•    osnove o primjeni, doziranju i mjere opreza
•    osnove o nosivim medijima
•    primjena ulja za kućnu upotrebu (čišćenje, osnovne tegobe i njega)
•    izrada jednostavanog pripravka
•    pisani popratni materijal

Voditeljica radionice je dipl. ing. Matilda Ivaniš Knez, aromaterapeutkinja, autorica priručnika Aromaterapija- Mala kućna ljekarna (Planetopija, 2006.) i predstavnica certificiranih eteričnih ulja Primavera Life. Matilda je višegodišnja makronovina suradnica čije zanimljive članke i savjete objavljujemo putem Makronova glasila ili putem weba.

Eterična ulja sponzoriraju: Primavera Life i tvrtka Biovega

  SPLIT                                                                   

1.10.2010. , petak od 16:30 - 20:30 sati
Zdravi grad,
Vukovarska 65, Split

Informacije i prijave: Makronova

 UMAG                                                                    

23.10.2010. , subota od 10:00- 14:00 sati
Hotel "Solgarden Istra"
Jadranska bb, Umag

Suorganizator programa:

Eko Shop "BIOLIFE"
Tribje 2
52470 Umag
Tel: 052 463 098

 

Informacije i prijave: Makronova

________________________________________

Mogućnost daljnje edukacije...

Nakon pohađanja radionice Uvod u aromaterapiju, edukaciju možete nastaviti kroz temastke radionice koje se ove jeseni održavaju u Makronovi u Zagrebu (Aromaterapija za zdravlje žena 10.11. i Aromaterapija za bebe i djecu 8.12.) ili naučiti još više o aromaterapiji kroz dvodnevni seminar Aromaterapija – osnovni principi i primjena eteričnih ulja.

Tematske radionice iz aromaterapije
Objavljeno: 2.9.2010..

Za sve koji žele proširiti svoje znanje i produbiti iskustvo – a prošli su makronovin seminar/radionicu o osnovama aromaterapije - pripremili smo dvije odlične tematske radionice.

Savjeti i upute za pripravke na bazi eteričnih ulja mogu učinkovito, i na prirodan način, pomoći u rješavanju raznih tegoba. Autorica i voditeljica radionica, dipl ing. Matilda Ivaniš Knez , na osnovu višegodišnjeg iskustva u radu s klijentima izdvojila je nekoliko uvijek traženih i zanimljivih tema.

10.11.2010. , srijeda, 17 -21h, Aromaterapija i zdravlje žena *
Na radionici će se obraditi teme vezane za primjenu eteričnih ulja koja su odlična podrška za razna stanja kroz koja žene prolaze tijekom života. Posebna pažnja će biti posvećena uljima koja djeluju na ženski reproduktivni sustav, a obraditi će se i najčešće tegobe s kojima se žene susreću poput PMS-a, cistitisa, gljivičnih i bakterijskih upala rodnice, endometrioze i sl.

8.12.2010. , srijeda, 17 – 21h, Aromaterapija za bebe i djecu*

Zdravlje njihove djece je svim roditeljima apsolutni prioritet. Ova radionica će vam pomoći da se upoznate s eteričnim uljima koja su sigurna za upotrebu na djeci te kojim metodama ih možete koristiti kako biste na siguran, potpuno prirodan i ugodan način pomogli najmlađima u borbi s uobičajenim dječjim tegobama. Obraditi će se tegobe poput bronhitisa, vodenih kozica, kašlja, vrućica, zubobolja itd.

cijena po radionici: 390 kn, uz pogodnost za raniju potvrdu uplatom

informacije i prijave : Makronova


*Napomena:  za sudjelovanje na radionicama potrebno je  predznanje sa radionice  „Uvod u aromaterapiju“ (Split 1.10., Umag 23.10.)  ili prethodno odslušati seminar „Aromaterapija – osnovni principi i primjena“, koja će se ponovo održati 4. i 5.12.2010. u Zagrebu.

1 
29.1.2015.. Zeleni detox
31.1.2015.. Zeleni detox
12.2.2015.. Pizza
14.2.2015.. Pizza