Dođite na put prirode i vratite se izvornim sposobnostima

Seminar Put prirode, 16. - 23.7.2017., u NP Risnjak

 
Put prirode priča je o individualnom rastu, emociji i osobnom eksperimentu. Usmjeren je ka osvještavanju i oživljavanju izvornih sposobnosti našeg organizma putem ponovnog povezivanja s prirodom. Cilj programa je pokrenuti vlastite snage i potencijale čime postižemo osjećaj većeg zadovoljstva, sigurnosti, mentalne i emocionalne stabilnosti te svijesti o samima sebi i vlastitim mogućnostima.
 
Naši dosadašnji polaznici većinom se slažu u nekoliko učinaka ovog seminara:
 
- da se nakon ovog seminara osjećaju snažno i stabilno s osjećam da možete ostvariti sve što poželite
- da na seminaru osvještavaju stvarne potencijalne i mogućnosti
- da nakon seminara lakše donose odluke i izbore, bilo svakodnevne bilo one značajnije
 
Seminar je baš za vas ako:
  • uživate biti dijelom prirode
  • inspiriraju vas pozitivni ljudi i nove spoznaje
  • potrebna vam je velika doza energije i vitalnosti
  • želite poticaj u promjeni životnih navika 
Tijekom (i nakon) seminara, vaša snaga i unutarnja stabilnost rastu, osvještavate svoje potencijale i mogućnosti te dolazite bliže odgovoru na pitanje: Tko sam zapravo ja?, lakše donosite odluke jer životne okolnosti i odnosi odjednom djeluju mnogo jasnije i preglednije s vrha planine. 
 
6 razloga da nam se pridružite na Putu prirode 
 
1. Jutro donosi mir i svjesnost – budimo se zajedno s prirodom, dočekujemo izlazak sunca uz meditaciju te vježbe za buđenje i aktiviranje organizma u zelenom prostranstvu na visini od 1418 m gdje je smješten planinarski dom u kojemu boravimo
2. Cjeloviti i prirodni obroci – na seminaru su vam osigurani cjeloviti veganski obroci od prirodnih i ekoloških namirnica, pripremljeni prema makrobiotičkim načelima, a učimo i kako ih konzumirati da bismo od njih za svoj organizam iskoristili najviše. 
3. Pokretanje svih stanica tijela – svakodnevno pješačenje po predivnim šumskih stazama, efikasne Qi gong vježbe za jačanje instinkta i oživljavanje izvornih sposobnosti te vježbe optimalnog disanja, u službi su buđenja i balansiranja organizma, razvoja veće vitalnosti i jasnije vizije života.
4. Smirivanje uma – prakticiranjem meditacije u hodu, meditacije s drvetom te različitih vizualizacija, smirujemo um, isključujemo negativne obrasce misli i ponašanja te razvijamo veću svjesnost sebe i svoje okoline. Osjećamo slobodu izbora i preplavljenost svježim idejama.
5. Inspirativno i pozitivno vodstvo – autor i voditelj seminara je dugogodišnji makrobiotički učitelj i savjetnik Zlatko Pejić koji će vas neprekidno inspirirati svojim znanjem i iskustvom, a s vama će biti i tim koji će brinuti za to da ste uvijek siti i zadovoljni.
6. Opušteno društvo – ovaj seminar privlači pozitivne ljude otvorenog uma, koji vole brinuti o sebi i koji uvijek imaju zanimljive priče u rukavu. Tjedan dana u dobrom društvu i opuštenoj atmosferi, dodatna je vrijednost ovog seminara.
 
 
Svaki dan na seminaru je novi izazov ispunjen aktivnostima: 
 
jutarnja meditacija i vježbe za buđenje i aktiviranje organizma
svakodnevno pješačenje uz meditiranje u hodu i meditaciju s drvetom
vježbe disanja za kvalitetan unos kisika i obnavljanje stanica
vježbe jačanja instinkta i oživljavanje izvornih sposobnosti itd.
 ukupno osam različitih, međusobno povezanih "protokola" vježbi koje u sinergiji rezultiraju većom vitalnošću, unutarnjom snagom, jasnijom vizijom sebe i svojih ciljeva
 
Tijekom seminara krijepit će vas jednostavno pripremljena cjelovita ekološka hrana uz primjenu tehnika za maksimalno iskorištavanje energije iz hrane. 
 

"Risnjak je poput prirodnog hrama u kojem tragamo za onim što priroda stvarno jest i upravo zbog toga mi se  Risnjak čini kao najbolje mjesto za seminar otkrivanja samoga sebe. Za mene ne postoji bolje mjesto za ovakav  seminar i zapravo je jedinstveno mjesto i događaj u svijetu.“  Zlatko Pejić 
 
Zlatko Pejić, poznati je stručnjak u području makrobiotike i prirodnih stilova življenja. Autor je koncepta osobne ekologije, na temelju kojega je osmislio i proveo niz projekata. Idejni je začetnik Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja te pokretač brojnih inicijativa u području zaštite okoliša,  za što je 1993. godine u UN-u primio Earth Day International Award, a 2012. godine Ministarstvo zaštite okoliša RH dodijelilo mu je priznanje za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja i unaprjeđenju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj, uz intenzivni razvoj i promociju poboljšajnja kvalitete življenja. Seminar Put prirode osmislio je i kontinuirano vodi od 2000. godine.

 

Informiraj se/ Prijavi se

Više o seminaru možete saznati telefonski na 01/ 4847 119 te mailom na risnjak@makronova.com.


Pročitajte kako nam je bilo prethodnih godina: 

putprirode.wordpress.com

 

Dojmovi Puta prirode Marija Valentića
Objavljeno: 31.3.2015..
BIO JE TO UISTINU PUT PRIRODE…
 
…ali i predivnog društva. Odmah se sjetim predmeta iz osnovne škole „Priroda i društvo“ (ne znam da li se i danas tako zove) koje mi je tada bilo samo puko učenje teorije za ocjenu u imeniku i jedini istinski dodir s prirodom je u tim trenucima bilo dodirivanje papira udžbenika prilikom listanja koji je bio izrađen (valjda) od drveta.
 
 
 
Neodoljivi misterij
Objavljeno: 4.6.2013..

Zašto bi netko na sedam dana otišao na planinu, živio u drugačijim uvjetima od onih na koje je navikao, po cijeli dan vježbao, hodao, disao, meditirao u šumi…?

Informacije o seminaru Put prirode često se prenose „usmenom predajom“, a ljudima je nerijetko teško i shvatiti o čemu se zapravo radi. Mnogi se polaznici vraćaju iz godine u godinu, a opet nekako seminar uvijek ima oznaku malog misterija. Čini se da je za Put prirode bitno prije svega doživjeti emociju…
 
 
Seminar na Risnjaku me oborio s nogu!!!
Objavljeno: 21.6.2012..

Volim kako se osjećam i kako funkcioniram nakon Risnjaka i zato mu se svake godine iznova vraćam!

Radim u osiguravajućem društvu, vodim regiju Dalmacija - dugačka velika regija, puno sam na putu i poslom, a i privatno, odgovorna sam za okocca. 130 ljudi, za funkcioniranje regije, za rezultate… ma za sve! Dolaskom na ovo radno mjesto shvatila sam da mi treba jedan drugačiji odmor i odmak od gužve i nabrijane svakodnevice. I tako sam prije četiri godine prvi put iskusila Put prirode na Risnjaku. I oborilo me s nogu!
 
Prošećite Putom prirode
Objavljeno: 21.6.2012..

Zanima li vas je li ovaj seminar za vas, pripremili smo vam zgodan video koji vam može pomoći pri odluci.

Pogledajte što možete doživjeti na seminaru Put prirode.
 
1