Obavijest za 25. veljače
Objavljeno: 24.2.2015..

Dragi korisnici Makronovinih usluga, u srijedu 25. veljače, molimo da nam sve upite i prijave šaljete na mail info@makronova.com zbog smanjene telefonski dostupnosti radi održavanja cjelodnevnog programa u prostoru.

 

Hvala na razumijevanju,

 

Tim Makronove

U čemu je tajna superimuniteta?
Objavljeno: 24.2.2015..

U prijelaznim periodima vladavine virusa i infekcija, kad se svi suočavamo s izazovima i granicama svog imuniteta, većina se pita kako to da neki zadržavaju svoje optimalno zdravlje čak i kad ostalima to ne uspijeva tako lako. Za održavanje dobrog imuniteta izuzetno je važno pažljivo birati namirnice koje koristimo u prehrani, ali za još otporniji imunitet trebamo znati i na koje načine ih pripremati i u koje vrijeme ih konzumirati.

Na radionici Superimunitet na prirodan način u subotu 28.2. (10-12 h) prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj i naša top predavačica Jadranka Boban Pejić, dat će korisne savjete o tome kako očuvati svoju vitalnu energiju, visoku razinu imuniteta i dobru probavu. Za početak kreiranja superimuniteta, demonstrirat ćemo i degustirati ljekoviti meni: napitak, juhu i iscjeljujući obrok.

Proljeće kuca na vrata
Objavljeno: 21.2.2015..

Nakon hladne zime i vladavine energije vode, polako će početi izbijati prve proljetne zrake sunca. Osjetit će se nova energija rasta u prirodi, a svi ćemo znati da je to proljeće koje kuca na vrata svojom svježom i šarenom energijom i viče "Probuditeee se!". Ako mu se prilagodimo prehranom, u naš život donijet će raznolike namirnice, šarene tanjure i kratke načine pripreme obroka. Sa toplijim danima, dolazi i prilika za nove početke. Upravo onda kad priroda raste ubrzano u prevladavajućoj energiji drveta, i nama je prava prilika za osobni razvoj. Zato, pročitajte kratke savjete za sretno proljeće, a na seminaru Prehrana i zdravlje kroz godišnja doba: Proljeće 7.3produbite znanje o tome kako se proljeću prilagoditi načinom života i prehranom. Na taj način potaknite blagu detoksikaciju organizma, pogotovo jetre i žuči - organa najaktivnijima u ovo godišnje doba. Pročitajte i recept za čarobni napitak pun klorofila :).

 

Ususret seminaru Kreiranje životne snage - vitalna, esencijalna energija i libido koji će se održati u subotu 28. veljače, održali smo intervju s voditeljem seminara, autorom koncepta Ciklusa osobne ekologije i makrobiotičkim savjetnikom Zlatkom Pejićem. Pročitajte što se krije iza kompleksnog naziva seminara koji se održava već 20 godina i svaki put iznova oduševljava polaznike. Saznajte što su vitalna i esencijalna energija te koja je uloga libida u očuvanju životne snage. Poboljšajte svoj imunitet i libido, kreirajte životnu snagu iz svih prirodnih resursa koji su vam dostupni.

Kako prirodno pristupati alergijama?
Objavljeno: 10.2.2015..

Alergije su čest problem i uvelike utječu na kvalitetu života. Saznajte kako ih možete spriječiti i ublažiti promjenama u prehrani i prilagodbama u izboru kozmetičkih i higijenskih proizvoda na Makronovinoj radionici u Splitu. S istim sadržajem u dva termina - 20.2. (17-20 h) i 21.2. (10 - 13h). Dr. Katarina Dujmović govorit će o prirodnom i cjelovitom pristupu najčešćim alergijama, a učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić  prikazat će kako jednostavno pripremiti obroke koji pogoduju sprječavanju alergija. Pročitaj više  

 

Dan žena u Makronovi
Objavljeno: 4.2.2015..

Dođite na program posvećen cjelovitom zdravlju žene. Naučite korisne stvari, opustite se, zabavite i napunite baterije na svoj dan!I ove godine pozivamo sve žene na cjelodnevni program Brini se o sebi u nedjelju 8.3. povodom Dana žena. Govorit ćemo o prehrani, njezi, emocijama i svemu onome što čini naš život zdravijim i sretnijim. Kroz dinamične radionice  i predavanja stručnjakinja iz područja zdrave prehrane, aromaterapije i psihologije, naučit ćemo kako se bolje nositi sa svakodnevnim stresom te visokim očekivanjima i velikog količinom obaveza u poslovnoj i privatnoj sferi. Najvažnije od svega, cijeli dan bit će posvećen samo našem tijelu, zadovoljstvu i miru. Uz korisne i praktične savjete, usvojit ćemo različite strategije koje možemo primjenjivati svakodnevno te time učiniti puno za sebe.

Saznajte kako biti i (p)ostati zdrav?
Objavljeno: 3.2.2015..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" (macro bios) odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je upravo u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, time oporavi ono slabije te potakne način življenja koji je cjelovit, raznolik, u skladu s prirodom i u svim aspektima "velik".

 

Život koji je šaren poput slike s lijeve strane  i koji daje priliku za razvoj i napredovanje iz trenutka u trenutak. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, kojemu je sljedeći termin održavanja 1. ožujka od 9 do 17 h. 

 

Koje nove radionice smo "skuhali"?
Objavljeno: 20.1.2015..

Počinje novo razdoblje uzbudljivih bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja. Pripremili smo zdrave, raznolike i slasne teme te zanimljive i stručne voditelje. Prva ovogodišnja radionica je Zeleni detox, koja će dobro doći svima nakon zimskog perioda. Čak ako se inače hranimo zdravo, prirodno i cjelovito, dobro je"okupati tijelo" iznutra kao pripremu za novo godišnje doba. Vladimira Vlatka Frketić i Mateja Horvat naučit će vas kako to najlakše učiniti u jednom od termina koji izaberete: 29.1. (17-19 h) i 31.1. (10-12h). Uz primjere recepata za razbuđujući doručak, okrepljujući ručak i laganu večeru, te zeleni shake i napitak koji potpomaže bržem izbacivanju toksina iz tijela, razbistrite um i osvježite tijelo.

                                                                                          Pročitaj više o radionicama kuhanja

Dio života su i tužne vijesti, pa obavještavamo da je 28.12. u 88. godini u Bostonu preminuo veliki učitelj Michio Kushi čije učenje velikog života i sami prenosimo svojim djelovanjem.

Zahvalni smo Michiu na svemu čemu nas je podučio, te na neiscrpnoj energiji i inspiraciji koja je dotakla mnoge ljude širom svijeta. Uz sve što smo od Michia naučili, poseban je primjer to da se od vlastitog sna ne odustaje.

 

S poštovanjem nastavljamo putem velikog života!

Makrovikend za mlade
Objavljeno: 19.12.2014..

Makrovikend je seminar koji se održava već gotovo trideset godina i tisuće polaznika je zahvaljujući njemu unaprijedilo svoju kvalitetu življenja. No, ovo je prvi put da se seminar održava posebno za publiku od 15 - 27 godina. Prilagođen potrebama mlađe publike sadržajem i cijenom, jedinstven je način za unaprjeđenje života i nova znanja kroz dva intenzivna dana predavanja, praktičnih vježbi te uvoda u makrobiotičku prehranu demonstracijom pripreme obroka.

 

Seminar vode Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić, a  uz inspirativne učitelje možeš naučiti više o tome kako povećati svoju vitalnost.

                                                                       Ovdje možeš pročitati više...

1 2 3 4 5 
14.3.2015.. Umijeće disanja
19.3.2015.. Blagdanski kolači
21.3.2015.. Blagdanski kolači
9.4.2015.. Domaća jela
11.4.2015.. Domaća jela