DANI MAKROBIOTIKE U RIJECI 

 

Nakon mnogobrojnih upita i molbi, Makronova odlazi na turneju! Putujemo u Rijeku 14. 11 i ostajemo do 17.11. Za programe koji su inače samo Zagrepčanima na dohvat ruke, ne zaboravite se prijaviti čim prije i osigurati si mjesto. Besplatna izuzetno zanimljiva predavanja, seminar Makrobiotikom do zdravlja, mogućnost makrobiotičkog savjetovanja za polaznike seminara, radionica za Bebe i djecu te fantastični seminar Umijeće disanja. Uz mnogo vedre energije i fine mirise makrobiotičkih obroka koje Makronova tim donosi gdje god da dođe! Pročitajte detalje o programu u Rijeci...

 

Joga u Makronovi
Objavljeno: 29.10.2014..

Znate li koja je novost u Makronovi? Počinje vinyasa JOGA! 

One koji su već vježbali dinamične stilove joge, pozivamo na OPEN CLASS grupu utorkom i četvrtkom (od 17:30 - 18:45 h). Početnike, one koji dugo nisu vježbali te one koji su u fazi određenog fizičkog oporavka pozivamo da se pridruže POČETNIČKOJ grupi utorkom (od 19:00 - 20:15 h). Prvi termin održavanja joge je 11.11., a vodi Darko Milaščević, iskusni joga učitelj i diplomirani fizioterapeut. Pročitajte više...
 
U sklopu ciklusa predavanja Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 29.10. u 19 sati Jadranka Boban Pejić održat će predavanje na temu Ljekoviti pripravci za djecu - pomoć iz prirode.
 
Sve je više roditelja koji žele saznati korisne i sigurne savjete o primjeni prirodnih ljekovitih pripravaka kod uobičajenih zdravstvenih tegoba kod djece. Upravo će o tome biti riječ na ovom predavanju, uz savjete te opis pet prirodnih pristupa tretiranju mnogih dječjih zdravstvenih tegoba.  Uz pomoć kvalitetne prehrane, ljekovitog bilja, aromaterapije, refleksoterapije i homeopatije, moguće je ublažiti ili posve suzbiti tegobe kao što su temperatura, kašalj, prehlada, vodene kozice, ekcemi, nicanje zubi, pelenski osip, opekline i mnoge druge tegobe koje muče djecu ali i roditelje.
Radimo domaći kruh ( a vi svoj?)
Objavljeno: 13.10.2014..

Miris svježeg domaćeg kruha zove na radionicu " Radimo domaći kruh" 16. 10. ( od 17 - 19 h) i 18. 10. (od 10 - 12 h). Uz Maju Kefeček, voditeljicu brojnih edukativnih programa kuhanja i autoricu kuharice "Slano i slatko od brašna" te Mateju Horvat koja daje nutricionistički pogled na recepte i sastojke u izradi domaćeg kruha - naučite napraviti svoj domaći Brzi kruh, Kruh bez glutena i Jesenski slatki kruh (sa začinima i bundevom).

Tko je za slatke palačinke bez mlijeka životinjskog porijekla, šećera i jaja? Jesensku zagrijavajuću miso juhu punu šarenog organskog povrća? Vitaminsku i mineralnu bombu: batat? Zdrave bezglutenske žitarice: snažnu integralnu rižu ili možda mekano proso? Promo radionice Škole prirodne kuhinje i ove godine na sajmu Mystic Organica (15. - 19. 10. 2014.), međunarodnom sajmu alternative i zdravog življenja. Poslušajte pet različitih tema raspoređenih kroz pet dana, saznajte sve informacije o Školi prirodne kuhinje i ostalim programima Makronove, upoznajte bivše polaznike škole i njihova iskustva. Predbilježbe nisu potrebne, a radionice su uključene u cijenu ulaznice sajma. Svi posjetitelji radionica dobivaju 5% popusta na sve načine plaćanja Škole prirodne kuhinje. 

 
Dani shiatsu metode
Objavljeno: 17.9.2014..

Znate sve o meridijanima naše planete, ali ne i o onima vašeg tijela? Čuli ste za chi, ali ne znate točno što je? Želite rastjerati stres iz organizma ili ste jednostavno shiatsu entuzijast? Pridružite nam se na Danima shiatsu metode u Makronovi (25.9 do 27.9.) Usvojite bar dio znanja o sustavu meridijana i stimulaciji životne energije koji tisućama godina unapređuje ljudsko zdravlje učeći nas kako promatrati čovjeka kao jedinstvenu cjelinu duha, uma i tijela. Poslušajte predavanje, naučite tehnike primjene shiatsua u praksi ili isprobajte fantastične promo shiatsu tretmane. Više... 

Što uobičajeno radite srijedom u 19 h? Što god to bilo, vrijeme je za nove navike. Predahnite sredinom tjedna i svratite na predavanja u sklopu ciklusa "Planetopija srijedom u Makronovi". Raznovrsni predavači u pratnji zanimljivih tema s kojima će vas upoznati, čekaju vas u Makronovi. Dodatak za sve Planetopijine knjigofile: Ulaznica za predavanje je 20kn, ali je ujedno i vaučer za kupovinu svih knjiga u izdanju Planetopije.  Pročitajte više o rasporedu i predavačima...

Počinje Mala škola kuhanja za djecu!
Objavljeno: 20.5.2014..
Dragi roditelji,
 
Mnogo je razloga zašto upisati dijete u Malu školu kuhanja. Prije svega zato što djeca vole kuhati!
 
Neupitno je da navike koje steknemo u djetinjstvu većim dijelom oblikuju naš život. Stoga je izuzetno važno da već u najranijem periodu djecu učimo pravilnim navikama u prehrani.
 
Nove radionice kuhanja
Objavljeno: 16.5.2014..

U novoj Makronovinoj kuhinji počinju nove radionice kuhanja!

U suradnji s našim partnerom, bio&bio trgovinama, donosimo vam zanimljive teme i odlične pogodnosti. Korisnici kartice bio&bio kluba radionice mogu pohađati za samo 79 kuna! 

U svibu najavljujemo teme Bez glutena te Jela s konopljom. 

Pročitajte više...

Na izvorima makrobiotike u Japanu
Objavljeno: 16.5.2014..
Tijekom nedavnog posjeta Japanu, naša kolegica Žana Hinek posjetila je i obnovila suradnju s edukacijskim centrom Seishoku Kyokai u Osaki. Ondje je predstavila rad Makronove i upoznala se s radom ovog centra u srcu makrobiotičke tradicije.
 
Organizaciju Seishoku Kyokai osnovao je 1957. godine Shuzo Okada, prema želji Georgea Oshawe, utemeljitelja makrobiotike zaslužnog za njezino širenje u svijetu.
MAKRONOVA IMA NOVI PROSTOR!
Objavljeno: 9.5.2014..
Dragi naši,
 
Svi koji ste strpljivo čekali da Makronova nakon dvije godine pauze ponovno otvori svoja vrata, napokon imamo dobre vijesti.
 
IMAMO PROSTOR! 
 
Nakon dvije godine “lutanja” po gradu, korištenja različitih prostora (hvala i svima koji su nas ljubazno “udomili” u svojim prostorima) unajmili smo prostore u Ilici 11, 1 kat. 
1 2 3 4 5 
8.11.2014.. Umijeće disanja
16.11.2014.. Za bebe i djecu