Nametnuti imperativ našeg vremena o mladosti i ljepoti po svaku cijenu često ima negativne posljedice po fizičko i mentalno zdravlje. Starenje kao životni proces potrebno je promatrati iz šire perspektive i cjelovito mu pristupati. Za održavanje dobrog zdravlja, veliku ulogu igra hormonska ravnoteža. Nakon iznimno popularnih radionica o prirodnoj hormonskoj ravnoteži, dr. Sanja Toljan dolazi s temom Odgodite starenje na prirodan način koja je svojevrsni nastavak prethodnih radionica. Na radionicama 5. i 6. 2. (17 - 20 h)  fokus će biti na hormonima na regeneraciju stanica, s posebnim naglaskom na hormon rasta, melatonin te oksitocin. U praktičnom dijelu saznat ćete dobrobiti disanja, tretiranja akupresurnih točaka za vitalnost te koje su (i zašto) prirodne namirnice važne u pro-age pristupu. Naravno, uz degustaciju i pripremu jednodnevnog jelovnika koji pridonosi prirodnoj regeneraciji stanica.

Koje nove radionice smo "skuhali"?
Objavljeno: 20.1.2015..

Počinje novo razdoblje uzbudljivih bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja. Pripremili smo zdrave, raznolike i slasne teme te zanimljive i stručne voditelje. Prva ovogodišnja radionica je Zeleni detox, koja će dobro doći svima nakon zimskog perioda. Čak ako se inače hranimo zdravo, prirodno i cjelovito, dobro je"okupati tijelo" iznutra kao pripremu za novo godišnje doba. Vladimira Vlatka Frketić i Mateja Horvat naučit će vas kako to najlakše učiniti u jednom od termina koji izaberete: 29.1. (17-19 h) i 31.1. (10-12h). Uz primjere recepata za razbuđujući doručak, okrepljujući ručak i laganu večeru, te zeleni shake i napitak koji potpomaže bržem izbacivanju toksina iz tijela, razbistrite um i osvježite tijelo.

                                                                                          Pročitaj više o radionicama kuhanja

Posljednji poziv na praznike!
Objavljeno: 7.1.2015..

Za kraj praznika pozivamo školarce od 7 - 13 godina da 8.1. (od 10-14h) dođu pozdraviti sunce slijedom joga asana i rastegnuti se prije ponovnog sjedanja u školske klupe. Naučit ćemo pripremati zdravu juhu, glavno jelo i desert, a na kraju i poslušati kratku poučnu priču da još mudriji uđemo u drugo polugodište. Program vode  Hrvoje Krajnović, dipl.ing. kineziologije i učitelj kuhanja  te učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić. Više ovdje, a prijave na info@makronova.com

Dio života su i tužne vijesti, pa obavještavamo da je 28.12. u 88. godini u Bostonu preminuo veliki učitelj Michio Kushi čije učenje velikog života i sami prenosimo svojim djelovanjem.

Zahvalni smo Michiu na svemu čemu nas je podučio, te na neiscrpnoj energiji i inspiraciji koja je dotakla mnoge ljude širom svijeta. Uz sve što smo od Michia naučili, poseban je primjer to da se od vlastitog sna ne odustaje.

 

S poštovanjem nastavljamo putem velikog života!

Sve što želi Makronova
Objavljeno: 19.12.2014..

 
Svima koji su prošli kroz vrata našeg novog prostora u 2014. i svima koji ste s nama bili prisutni na druge načine, zahvaljujemo na pozitivnoj energiji, želji za promjenom i kreativnom duhu, znatiželjnim pitanjima i kreiranju šarenog mozaika koji je obilježio ovu godinu. Želimo vam da se i dalje razvijate te da svakim danom svojim entuzijazmom mijenjate svijet na bolje.
 
Neka vam sreća, zdravlje, ljubav, optimizam i snaga budu stalne suputnice u dugoj šetnji kroz novu godinu.
 
Zbog našeg kolektivnog godišnjeg odmora od 24.12. - 6.1., u prostorima Makronove nećete nas moći naći, ali za sve upite, informacije i prijave slobodno nas kontaktirajte na info@makronova.com gdje ćemo ažurno pratiti vaše želje i prijave.
 
                                                                    Veselimo se ponovnom susretu u 2015. :)
Makrovikend za mlade
Objavljeno: 19.12.2014..

Makrovikend je seminar koji se održava već gotovo trideset godina i tisuće polaznika je zahvaljujući njemu unaprijedilo svoju kvalitetu življenja. No, ovo je prvi put da se seminar održava posebno za publiku od 15 - 27 godina. Prilagođen potrebama mlađe publike sadržajem i cijenom, jedinstven je način za unaprjeđenje života i nova znanja kroz dva intenzivna dana predavanja, praktičnih vježbi te uvoda u makrobiotičku prehranu demonstracijom pripreme obroka.

 

Seminar vode Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić, a  uz inspirativne učitelje možeš naučiti više o tome kako povećati svoju vitalnost.

                                                                       Ovdje možeš pročitati više...

Pratite srce i pronađite zimsko glasilo
Objavljeno: 12.12.2014..

Ako slijedite srce, naći ćete ga na naslovnici našeg novog glasila!

Izašlo je novo Makronovino glasilo pa čeka u svim bio&bio trgovinama i u Makronovi, a uskoro će doputovati i u poštanske sandučiće svih onih koji su svoj broj osigurali godišnjom pretplatom. U njemu pročitajte najave programa tijekom prva tri mjeseca sljedeće godine, prigodni članak  za vrijeme blagdana "Od potrošača do osviještenog kupca", saznajte kako je u posjeti kod djeda Marksa i zašto su baš djeca "san svakog marketingaša". 

U glasilo smo upakirali i nekoliko zagrijavajućih zimskih recepata s prilogom o začinima koji nas štite od viroza i jačaju imunitet. A sad svi brzo po glasilo  - gdje vas uz navedeno, iza velikog srca na naslovnici, čekaju još brojna iznenađenja i inspirativni članci koje ćete prelistavati sve do novog broja u veljači.

 

Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 11.12.2014..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su u proljeće i jesen ove godine pohađala radionice Male škole kuhanja u Makronovi, siječanj počinjemo prigodnim dječjim programom za vrijeme zimskih praznika.
 
8.1., 9.1. i 10.1. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja i žvakanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 

U različitim situacijama, pa tako i u onima vezanim za prehranu i zdravlje, skloni smo tražiti krivca koji je uzrok “svih naših problema”. Pšenica i gluten danas su među najčešće prozivanim namirnicama, zbog sve češće intolerancije i različitih zdravstvenih tegoba do kojih dovode.

Na predavanju 10.12. u 19 h, Jadranka Boban Pejić govorit će o glutenu i prirodnoj prehrani bez glutena, a na  radionici Bez glutena koja se održava u tri različita termina - 12.12, 16.12. i 17.12. (od 17- 19h) praktično će pokazati kako prehrana bez glutena može biti zanimljiva, ukusna i sastojati se od iznimno kreativnih obroka demonstracijom izrade jednostavnih, a neodoljivih recepata. 

Žvačete li dovoljno?
Objavljeno: 5.12.2014..
U nedjelju 7.12. na seminaru Zlatka Pejića Uspješno jedenje za zdravlje i biološku učinkovitost, naučite koliko je bitno to KAKO jedemo, a ne samo ŠTO i:
• što sve utječe na proces jedenja (vanjski, fizički i mentalni uvjeti)
• vježbe koje treba činiti prije jela, stupnjevi prehranjivanja, uloga žvakanja i kvaliteta salive
• zone i točke bitne za kvalitetno jedenje
• utjecaj alkalnih i kiselih namirnica te kako poboljšati probavu (aktivnosti, akupresurne točke, biljke i oblozi)
 
1 2 3 4 5 
12.2.2015.. Pizza
14.2.2015.. Pizza