Na put do vitalnosti 

Već 17. put organiziramo seminar Makrobiotikom do vitalnosti - jednostavan put do unutarnje snage, koji se održava na Hvaru (od 1. do 8.10.). Uz tjedan dana čistog hvarskog zraka, kristalnog mora, pozitivne energije i cjelovitog programa usmjerenog na revitalizaciju organizma koji čine savršeni "retreat" za um, duh i tijelo, ovo su samo neki od razloga da nam se pridružite:

  • odmak od užurbane svakodnevice

  • povećanje vitalnog kapaciteta organizma

  • motivacija i inspiracija za kvalitetno življenje

  • veće samopouzdanje i odlučnost

  • višemjesečni učinak i cjeloživotno učenje

                                                                                                                   Saznajte više

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, za pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te za ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na uvodnom programu 23.9. (od 19 - 20 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Kako makrobiotiku spakirati za put?
Objavljeno: 18.7.2016..
Svima onima koji se tijekom godine pridržavaju makrobiotičkih principa u prehrani i imaju uhodane rituale kojima jednostavno dolaze do željenih namirnica te načina na koje iste pripremaju, godišnji odmor na nepoznate ili izolirane lokacije često može predstavljati izazov. Također, na odmoru uglavnom ne želimo trošiti vrijeme na pripremu obroka zbog drugih zanimljivih sadržaja pa nam dobro dođu sve „prečice“ kojima se možemo poslužiti, a da se i dalje hranimo zdravo. Ovo su neke od naših sugestija za MAKROgodišnji bez stresa - pročitajte trikove za brzu pripremu obroka, ideje za cjelovite obroke za put ili za na plažu te sugestije za SOS pripravke u kriznim situacijama koje je dobro imati pri ruci na godišnjem odmoru. 
 
Ljekoviti SOS pripravci za ljeto
Objavljeno: 7.7.2016..

Iako ljeto ima svoje nebrojene čari, postoje zdravstvene opasnosti koje vrebaju ako nismo dovoljno pažljivi. Kako vam neke od najčešćih ljetnih tegoba ne bi pokvarile odmor i odlično raspoloženje, poslužite se receptima za ljekovite makrobiotičke pripravke kojima možete učinkovito prevenirati i ublažiti 5 najčešćih ljetnih tegoba te pojačati otpornost svog organizma na prirodan i cjelovit način. 

5 zlatnih pravila za potpuni odmor
Objavljeno: 1.7.2016..

Kad dođe vrijeme planiranja odmora i putovanja, postoje različiti faktori koji utječu na to koliko dobro ćemo se zaista uspjeti opustiti - bilo na fizičkom, emocionalnom, mentalnom ili duhovnom planu. Ovih 5 pravila pomoći će nam da lakše prepoznamo koji tip odmora će nas zaista napuniti energijom te nam jasnim kriterijima olakšati odabir one opcije koju naš organizam treba i zaslužuje. Uz pridržavanje ovih naputaka, s odmora ćete se vratiti poletni, uravnoteženi i vitalni. A otkrijte sve o odmoru koji je u skladu s provjerenim pravilima. :)

The Best of Raw
Objavljeno: 7.6.2016..

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica kuhanja The Best of Raw održava se u subotu 11.6. (od 10 - 12 h). Na njoj učimo pripremati sirove recepte od cjelovitih, prirodnih i veganskih sastojaka s hrvatskim raw chefom Darkom Jurićem.

Na radionici ne-kuhamo & degustiramo Chia osvježavajući jogurt, Sirovi norimaki, Špageti courgette i Slatki čips od kelja s dekadentnim umakom. Već sad bacite pogled na recept za fenomenalnu raw slasticu Cocoa Gianduja te ju pripremite kod kuće prije same radionice i uvjerite se u to koliko sirova hrana može biti zdrava & ukusna.

 

 

Veganski sladoledi i šejkovi
Objavljeno: 24.5.2016..
Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Taj je san upravo postao java, a za to su zaslužne dvije šarmantne finske autorice nove predivne kuharice Veganski sladoled u izdanju Planetopije. Repriza popularne bio&bio i Makronovine radionice kuhanja Veganski sladoledi i šejkovi održava se u utorak 14.6. (od 17 - 19 h). Na njoj Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić priprema sladolede po prefinim receptima iz nove Planetopijine kuharice, a nutricionistkinja Jasmina Vrbanec govori nam sve o zdravim i cjelovitim veganskim sastojcima koje ćemo koristiti na radionici.

 

Energija je početak svega – bez nje ne bi bilo ni života. Ona prožima sve što nas okružuje, pa i naše fizičko tijelo. Pet elemenata – drvo, vatra, zemlja, zrak i voda, samo su različita lica te iste energije. Osim što se nalaze u prirodi, ovi se elementi manifestiraju i u našem sustavu. Svakome od njih pripisuju se različite funkcije. Svaki se od njih vezuje uz različito područje, različito razdoblje našeg života, ali i različite organe u tijelu. Na Planetopijinoj srijedi 11.5.  Egli Ilić govorit će o svakoj od tih 5 energija, kako se manifestiraju u našem životu, zdravlju, tijelu, odnosima te kako prepoznati koji nam je element u disbalansu. 
Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 4.5.2016..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 4.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

U potrazi za alternativnim metodama liječenja, mnogi su iscjelitelji ali i znanstvenici proučavali kako zvuk djeluje na tijelo. Jedan od najpoznatijih je Peter Hess. Eksperimentirajući na sebi, iskusio je iscjeljujuću moć zvuka te razvio holističku metodu za relaksaciju, tzv. zvučnu masažu o kojoj ćete više saznati od gošće Planetopijine srijede 4.5., Silvane Leskovar. Pridružite nam se i saznajte više o iscjeljujućoj snazi zvuka te uživo osjetite duboko opuštanje i blagotvorne vibracije tibetanskih zvučnih zdjela

Suvremena medicina nudi sve više dijagnostičkih i terapijskih postupaka od kojih je značajan dio nepotreban, pa i škodljiv za zdravlje, smatra poznata liječnica dr. Lidija Gajski koja će na ovoj Planetopijinoj srijedi govoriti o intrigantnoj temi je li suvremena medicina više u službi čovjeka ili korporacija. Dr. Gajski smatra kako medicina pronalazi „bolesti“ onda kad ih realno nema te stvara psihološku, socio-kulturnu i ekonomsku štetu i medikalizirajući društvo. Više o ovoj intrigantnoj temi saznajte na Planetopijinoj srijedi, 27.4. 19 sati.  Na predavanju vas čeka i velik izbor Planetopijinih izdanja po promotivnim cijenama. Zbog ograničenog broja mjesta osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u knjižari Planetopija, Ilica 68, Zagreb

 
1 2 3 4 5