Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 27.4.2017..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 7.5.  od 9 do 17 h. 

Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije? Posebno ako imamo na umu da jednostavan čin disanja može biti presudan za naše psihičko i fizičko zdravlje! Sve se više govori i znanstveno potvrđuje ono što drevni sustavi poput joge znaju već više tisuća godina - miran um, stabilne emocije i raspoloženje itekako su povezani s načinom na koji dišemo. Priča o dahu beskrajno je zanimljiva i korisna, posebno kada ju priča gošća sljedeće Planetopijine srijede, joga majstorica Snježana Nina Vukas. Osim razgovora, bit će to prilika da isprobate vrlo jednostavne, nimalo zahtjevne, a vrlo učinkovite vježbe disanja s različitim djelovanjem ili pak iskusiti disanje uz vođenu vizualizaciju za smirivanje uma. 
Poruke tijela
Objavljeno: 12.4.2017..

Naše tijelo cijelo vrijeme komunicira s nama. Šalje nam znakove i signale, ponekad šapće, a ponekad može "zavrištati" kako bismo obratili pozornost na ono što nam pokušava reći. Uloga različitih simptoma je ta da nam ukazuju na određene obrasce ponašanja te navike, koja nam čine dobro ili nameventualno štete. 21.5. (9 - 16:30 h) na seminaru Poruke tijela, uz vodstvo shiatsu učiteljice Tatjane Rutonić, učimo dešifrirati i bolje razumjeti suptilne poruke tijela te sukladno time mijenjati one obrasce koji se našem tijelu ne sviđaju, a poticati one koje ga čine zdravim, snažnim i zadovoljnim. Sposobnost razumijevanja poruka tijela je najbolja moguća prevencija, koja služi balansiranju funkcija uma i tijela te boljem povezivanju s njihovom autentičnom prirodom.

U svibnju ponovno održavamo jedan od Makronovinih najpopularnijih praktičnih seminara iz Ciklusa osobne ekologije. 13.5. (9 - 16:30 h) na jednodnevnom seminaru Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja, upoznat ćemo se s učinkovitom metodom refleksoterapije te otkriti kako različitim tehnikama pritiska na pojedine točke i zone stopala, doprinijeti boljem funkcioniranju pojedinih organa, uravnotežiti organizam, ubrzati proces detoksikacije te ublažiti učestale zdravstvene tegobe.  Voditelj i autor seminara je Zlatko Pejić, dugogodišnji makrobiotički savjetnik te autor knjige Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja koji nam je ususret seminaru, odgovorio na nekoliko kratkih pitanja o ovoj zanimljivoj metodi. 

Akupresura - iscjeljenje dodirom
Objavljeno: 11.4.2017..

Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji će se održati 6. i 7. svibnja (od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o drevnoj istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije. Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. 

 
Otkazano gostovanje Sophie Sabbage
Objavljeno: 6.4.2017..

Sophie Sabbage autorica je svjetskog bestselera "Što sve možete učiniti kad Vam dijagnosticiraju rak". Kada je saznala da ima rak u četvrtoj, terminalnoj fazi, gotovo je odustala od svega. No, prevagnula je odluka da preuzme kontrolu nad svojim životom i krene na nevjerojatno putovanje prema transformaciji svog života – na bolje! Saznajte kako je Sophie uspjela pokrenuti unutarnju snagu i vratiti vjeru u sebe, na predavanju i radionici koje će održati u svibnju.

Zdravi blagdanski kolači
Objavljeno: 30.3.2017..

Kakvi kolači(ći) će se ove godine naći na vašem blagdanskom stolu? Ako želite da budu kreativno osmišljeni, zdravi, veganski te beskrajno ukusni, skoknite po inspiraciju na radionicu 6.4. (17 - 19 h), na kojoj učiteljica kuhanja Lana Bekić s nama dijeli svoje najdraže recepte za kolače i kolačiće. Isprobajte Bezglutenske "oreo" kekse s ciklom i pepermintom, Superzdrave brusnica lincere koji se ne peku, Sasvim drugačiju orahnjaču i Veganski cheesecake za prste polizat'. Čekaju vas zaigrani, zanimljivi i slasni recepti!

Što nam sve govori naše disanje
Objavljeno: 25.3.2017..

Većina nas je svjesna činjenice da je disanje naša primarna hrana. Iako se disanje odvija automatski, mi itekako možemo svjesno djelovati na njegovu kvalitetu. Kad osjetimo razliku u svom organizmu nakon dubokog, koncentriranog disanja, postajemo svjesni snage i utjecaja kojeg naš udah i izdah imaju na različite aspekte našeg življenja, a posebice zdravstvenog stanja. Na jednodnevnom seminaru Umijeće disanja koje će se održati 8.4. (od 9 - 16:30 h) uz Zlatka Pejića učimo kako se vratiti svom izvornom disanju.

Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 25.3.2017..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 2. 4. (od 9 - 16:30 h).

 
Rimski car Marko Aurelije, pisao je svojevrsni dnevnik koji nikad nije bio namijenjen široj publici, nego samo intimnim trenucima razmišljanja i preispitivanja svog života. Njegov univerzalni izričaj lišen političkog konteksta, beskompromisna iskrenost i ogoljela ranjivost ljudske duše osigurali su tom dragulju intimističke proze da bude sačuvan do danas, kada te misli čitamo kao svoje, sa zadovoljstvom i zahvalnošću. O čemu je duboko intimno razmišljao Marko Aurelije kao običan čovjek, ne kao car i vojskovođa, te zašto davno zapisane intimne misli najmoćnijeg čovjeka svog vremena mogu poslužiti kao jedan od ponajboljih „self – help“ knjiga 21. stoljeća, saznajte iz razgovora s Davidom Pejićem o knjizi Meditacije na prvoj proljetnoj Planetopijinoj srijedi - 22.3. u 19 h.
1 2 3 4 5 
21.5.2017.. Poruke tijela
25.5.2017.. Prirodno mladi