Izlet na ekološko imanje Zrno

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 4.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

Veganski sladoledi i šejkovi
Objavljeno: 24.5.2016..
Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Taj je san upravo postao java, a za to su zaslužne dvije šarmantne finske autorice nove predivne kuharice Veganski sladoled u izdanju Planetopije. Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica kuhanja Veganski sladoledi i šejkovi održava se u četvrtak 2.6. (od 17 - 19 h). Na njoj Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić priprema sladolede po prefinim receptima iz nove Planetopijine kuharice, a nutricionistkinja Jasmina Vrbanec govori nam sve o zdravim i cjelovitim veganskim sastojcima koje ćemo koristiti na radionici.

 

Vrećice ispod očiju, prorjeđivanje kose, upale na koži, stanjivanje usana, bore na licu, vratu, dekolteu - sva ta neugodna stanja nisu samo posljedica starenja, iako ih mi često promatramo i definiramo kao takva, ona su zapravo samo rezultat oslabljene stanične i hormonske funkcije tijela, a to itekako možemo promijeniti i poboljšati, i to potpuno prirodnim putem. Pozivamo vas na posljednju Planetopijinu srijedu u proljetnom ciklusu u srijedu, 1.6. 19 sati na kojoj će nam dr. Sanja Toljan, naša domaća stručnjakinja za hormonsku ravnotežu, govoriti o pomlađivanju organizma prirodnim putem te se osvrnuti na hit knjigu Prirodno mladi, Roxy Dillon.
Akupresura - iscjeljenje dodirom
Objavljeno: 24.5.2016..
Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji će se održati 11. i 12. lipnja (od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o drevnoj istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije. Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. 
 

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, za pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te za ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na uvodnom programu 13.5. (od 17 - 19 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Energija je početak svega – bez nje ne bi bilo ni života. Ona prožima sve što nas okružuje, pa i naše fizičko tijelo. Pet elemenata – drvo, vatra, zemlja, zrak i voda, samo su različita lica te iste energije. Osim što se nalaze u prirodi, ovi se elementi manifestiraju i u našem sustavu. Svakome od njih pripisuju se različite funkcije. Svaki se od njih vezuje uz različito područje, različito razdoblje našeg života, ali i različite organe u tijelu. Na Planetopijinoj srijedi 11.5.  Egli Ilić govorit će o svakoj od tih 5 energija, kako se manifestiraju u našem životu, zdravlju, tijelu, odnosima te kako prepoznati koji nam je element u disbalansu. 

U potrazi za alternativnim metodama liječenja, mnogi su iscjelitelji ali i znanstvenici proučavali kako zvuk djeluje na tijelo. Jedan od najpoznatijih je Peter Hess. Eksperimentirajući na sebi, iskusio je iscjeljujuću moć zvuka te razvio holističku metodu za relaksaciju, tzv. zvučnu masažu o kojoj ćete više saznati od gošće Planetopijine srijede 4.5., Silvane Leskovar. Pridružite nam se i saznajte više o iscjeljujućoj snazi zvuka te uživo osjetite duboko opuštanje i blagotvorne vibracije tibetanskih zvučnih zdjela

Suvremena medicina nudi sve više dijagnostičkih i terapijskih postupaka od kojih je značajan dio nepotreban, pa i škodljiv za zdravlje, smatra poznata liječnica dr. Lidija Gajski koja će na ovoj Planetopijinoj srijedi govoriti o intrigantnoj temi je li suvremena medicina više u službi čovjeka ili korporacija. Dr. Gajski smatra kako medicina pronalazi „bolesti“ onda kad ih realno nema te stvara psihološku, socio-kulturnu i ekonomsku štetu i medikalizirajući društvo. Više o ovoj intrigantnoj temi saznajte na Planetopijinoj srijedi, 27.4. 19 sati.  Na predavanju vas čeka i velik izbor Planetopijinih izdanja po promotivnim cijenama. Zbog ograničenog broja mjesta osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u knjižari Planetopija, Ilica 68, Zagreb

 
Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 21.4.2016..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 30. travnja (od 9 - 16:30 h).

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica Kvalitetni izvori masnoća u prehrani - hladno prešana ulja, održava se u četvrtak 28.4. (od 17 do 19 sati). Radionicu vode dr. sc. nutricionizma Donatella Verbanac te bio&bio edukatorica i homeopatkinja Denis Krelja. Naučit ćemo više o tome zašto je važno uvrstiti kvalitetne izvore masnoća u svoju prehranu, saznati koji su izvori masnoća najbolji za naš organizam, kako pravilno koristiti koje hladno prešano ulje te kako možemo biti kreativni u korištenju istih u pripremi obroka. 

Uzgojite sami svoje mahunarke
Objavljeno: 8.4.2016..

Volite mahunarke svih vrsta? Želite naučiti kako ih možete uzgojiti sami? Pridružite nam se na besplatnom predavanju o uzgoju mahunarki u utorak 19.4. s početkom u 19 h na kojemu će vam agronomkinja Ksenija Piršljin, voditeljica eko uzgoja na Zrno eko imanju, otkriti više o ekološkom uzgoju različitih vrsta mahunarki i njihovoj velikoj važnosti za ekosustav i okoliš. Ksenijino bogato iskustvo te izuzetno zanimljiv i strastven način izlaganja, definitivno će vas potaknuti da mahunarke zavolite (još) više. 

1 2 3 4 5 
11.6.2016.. The Best of Raw