Dolaze nam dragi gosti iz Japana koji će vas na trosatnoj radionici kuhanja naučiti kako pripremati tradicionalne japanske recepte od veganskih, cjelovitih i ekoloških namirnica. Predstavnice japanske tvrtke Muso, Miyuki Hosokawa i Fumi Takeuchi, upoznat će vas s tajnama japanske dugovječnosti te vas naučiti više o namirnicama i tradicionalnim metodama pripreme obroka koje doprinose vitalnosti organizma. Ista radionica održava se u dva termina - 16.2. i 17.2. (oba dana od 17 - 20 h).
 
 
(O)tpusti, jedi, voli....za Dan žena
Objavljeno: 7.2.2016..

I ove godine održavamo jedinstveni program na Dan žena. Pod nazivom (O)tpusti, moli, voli: od žene koja previše voli do žene koja voli sebe, kriju se zanimljiva predavanja i praktične radionice iskusnih ženskih predavačica. 8.3. od 17:30 -  20:30 h družimo se s joga učiteljicom i shiatsu praktičarkom Sanjom Novko, Makronovinom edukatoricom Tamarom Dabić i savjetnicom iz Gestalt psihologije Irenom Jurjević.

Ponekad nam je svima potreban podsjetnik na praktične načine kojima si možemo svakodnevno pokazivati ljubav te njegovati svoj organizam. Pročitajte 7 jednostavnih načina za više voljeti sebe svaki dan, a na seminaru Makrovikend 6. i 7.2. saznajte kako početi s pozitivnim promjenama životnog stila uz makrobiotičkog savjetnika i autora seminara Zlatka Pejića te učiteljicu kuhanja Anu Janjatović Zoricu. Naučit ćete kako kuhati, pravilno disati, vježbati za postizanje zavidne vitalnosti te bolje komunicirati sa sobom i drugima.

Imunizacija na prirodan način
Objavljeno: 1.2.2016..
Kako bi nas naš imunološki sustav uspješno obranio od svih vanjskih "napadača", moramo ga balansirati i održati vitalnim. Na radionici 6.2.  Imunizacija na prirodan način govorimo o tome kako uravnoteženim stilom života, prehranom, fizičkom aktivnošću, namirnicama s antiseptičkim učinkom i ljekovitim napitcima, održati svoj imunitet na zavidnoj razini. Govorit ćemo i o prirodnim dodacima prehrani koji su pravi superjunaci u poticanju pravilnog rada imunološkog sustava te degustirati obroke za bolje zdravlje i jači imunitet.
Čokolada - izvor zdravlja i užitka
Objavljeno: 15.1.2016..

Ako volite čokoladu, a pogotovo onu zdravu (100% vegansku te napravljenu od ekoloških i cjelovitih sastojaka), zaljubit ćete se u našu sljedeću radionicu kuhanja

Tema radionice je Čokolada - izvor užitka i zdravlja, održava se 26.1. (od 17 - 19 h), a voditeljice su Makronovina učiteljica kuhanja Maja Kefeček Basta te magistra nutricionizma Mateja Horvat. Na radionici ćemo raditi Praline od čokolade, Hrskavu domaću čokoladu i Najčokoladniji tart, a već sad pročitajte recept za Superfood čokoladu po receptu Maje Kefeček te se zasladite prije radionice. 

 

Shiatsu - put do osobnog razvoja
Objavljeno: 13.1.2016..

Pročitajte tekst Tatjane Rutonić, shiatsu praktičarke, učiteljice na Međunarodnoj shiatsu školi te autorice nekoliko sjajnih priručnika. Saznajte što je shiatsu metoda i koji je njezin potencijal, kako se kroz upuštanje u proučavanje shiatsua paralelno odvija i osobni razvoj, tko se sve i iz kojih razloga odlučuje na upis u Međunarodnu shiatsu školu te što se sve pohađanjem programa dobiva na privatnom i profesionalnom planu. Saznajte i više o posebnoj pogodnosti za ranije prijave za Međunarodnu shiatsu školu koja počinje u ožujku.

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 7.1.2016..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 31.1.   od 9 do 17 h. 

Zimski program za djecu :)
Objavljeno: 11.12.2015..

Inspirirani doživljajima djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te prošlogodišnji zimski program, ponovno smo pripremili prigodni dječji program za vrijeme zimskih praznika. 8. siječnja (od 10 - 14 h) družimo se s Vladimirom Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i Makronovinom učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim pripreme cjelovitog zimskog ručka nalaze se i vježbanje joge te pričanje priče.
Akupresura - iscjeljenje dodirom
Objavljeno: 9.12.2015..
Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji će se održati 23. i 24. siječnja (od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o drevnoj istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije. Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. 
 
Brzi kolači za sve prigode
Objavljeno: 8.12.2015..
Kako za blagdane (ali i za sve druge prilike) napraviti zdrave & ukusne veganske slastice u kratkom vremenu, naučit će vas učiteljice kuhanja Željka Fordren Jambrešić i Vladimira Vlatka Frketić na radionici kuhanja Brzi kolači za sve prigode koja se održava u srijedu 16.12., od 17 do 20 h. Na radionici ćemo pripremati i degustirati Čoko mousse, Slatke grudice, Bundevnjake s čokoladom te tortu Još i još. Prije radionice, pročitajte kako napraviti prefine talijanske Florentine s čokoladom i orašidima prema Vlatkinom receptu.
1 2 3 4 5