Akupresura zdravlje čuva 
 
 
Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji će se održati 5. i 6. prosinca (od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o drevnoj istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije. Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. 
 
Na seminaru ćete naučiti: 
  • osnove akupresure koju nakon seminara možete primjenjivati na sebi i u obitelji
  • elementi dijagnosticiranja u tradicionalnoj kineskoj medicini
  • različiti načini tretiranja akupresurnih točaka (palac, kažiprst, srednjak, peta, teniske loptice, vrhovi stisnutih šaka, vrhovi prstiju, trljanje dlanom)
  • kako stil življenja utječe na učinkovitost akupresurnog tretmana
  • kako tretirati najučestalije tegobe (glavobolja, pad energije, bolovi u leđima, nesanica, prehlade) 
Autorica i voditeljica seminara je Tatjana Rutonić, shiatsu praktičarka i učiteljica te autorica tri sjajna priručnika Vježbe za kralježnicu, Akupresura - Vodič za samopomoć i Poruke tijela.
Do In je IN!
Objavljeno: 25.11.2015..

Znate li što je drevna vještina Do In? Na tematskim trosatnim radionicama Sanje Novko, možete iskusiti čari ove metode rada na tijelu za koju kažu da je poput davanja shiatsu tretmana samome sebi. Kroz kombinaciju istezanja meridijana tijela, tehnika disanja, tehnika pokretanja chi energije i tehnika samomasaže, energiziramo tijelo i dovodimo ga u ravnotežu.

Sljedeća Do In radionica s nazivom Osnaži sebe svaki dan održava se 2.12. od 17 - 20 h. Cijena je 350 kn, a za prijave i uplate do 26.11. cijena je 290 kn. Na radionicu se mogu prijaviti potpuni početnici, ali isto tako doći i oni koji već imaju iskustva s Do In vježbama jer će sigurno naučiti nešto novo. Prijavite se i/ili pročitajte još više!
Što vam sve govori naše disanje
Objavljeno: 20.11.2015..

Većina nas je svjesna činjenice da je disanje naša primarna hrana. Iako se disanje odvija automatski, mi itekako možemo svjesno djelovati na njegovu kvalitetu. Kad osjetimo razliku u svom organizmu nakon dubokog, koncentriranog disanja, postajemo svjesni snage i utjecaja kojeg naš udah i izdah imaju na različite aspekte našeg življenja, a posebice zdravstvenog stanja. Na jednodnevnom seminaru Umijeće disanja koje će se održati 28.11. (od 9 - 16:30 h) uz Zlatka Pejića učimo kako se vratiti svom izvornom disanju.

Moćni super začini
Objavljeno: 19.11.2015..
Sljedeća radionica iz ciklusa bio&bio i Makronovinih radionica je radionica Moćni super začini koju vode autorica knjige Začini Nataša Ozmec te Makronovina učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić. Na radionici 26.11. (17 - 19 h)  eksperimentirat ćemo s različitim začinima te saznati kako ih sve možemo koristiti u pripremi obroka. Naučit ćemo više o njihovim nutritivnim i ljekovitim svojstvima, o tome kako ih i sa čim kombinirati te efektima koje imaju na naš organizam ako ih koristimo na pravilan način. Demonstrirat ćemo i pripremu fino začinjenih recepata.
Saznajte sve o disanju i prisutnosti
Objavljeno: 8.11.2015..

Ususret fantastičnim seminarima Unutarnji put i vještina prisutnosti (15.11.) te Umijeće disanja (28.11.), razgovarali smo s autorom i voditeljem navedenih seminara Zlatkom Pejićem. Pročitajte njegove odgovore na pitanja poput: Zašto nam je optimalno disanje toliko važno? , Kako je došlo do toga da ljudi moraju učiti disati te koje su posljedice nepravilnog disanja? Kako preoznajemo jesmo li zaista prisutni te kako postati prisutniji u svojim interpersonalnim odnosima?

Kako cjelovito pristupati svom srcu
Objavljeno: 4.11.2015..
Osluškujete li signale svoga srca? Znate li što vam govori?  Kako se cjelovito brinuti o zdravlju svoga srca, od izbora prehrane i aktivnosti, do brige o emocijama, govorit će dr. Sanja Toljan te nutricionistica i fitoterapeutkinja Irena Nedeljković 14. 11. Saznat ćete kako pomoću tradicionalne kineske medicine i sami možete uočiti prve simptome problema te u kakvoj su vezi depresivnost i iritabilnost sa zdravljem srca. Dobit ćete sugestije za namirnice i dodatke prehrani koje pogoduju srcu te ćete nekoliko recepata degustirati na samoj radionici.
Žene koje previše vole
Objavljeno: 23.10.2015..

Sljedeće predavanje Planetopija srijedom u Makronovi 4.11. od 19 h  posvećeno je otvorenom razgovoru o ljubavnim vezama, o tome zašto nas privlače određeni tipovi muškaraca ili žena, o načinu na koji volimo, o očekivanjima da će se partner promijeniti i zašto se to ne događa. Irena Jurjević, savjetnica iz Gestalt psihoterapije objasnit će nam kako postajemo ovisni o vezama, govorit će o kultnoj knjizi Žene koje previše vole te kako se ovaj obrazac jednako odnosi na muškarce kao i na žene, bez obzira na njihovu spolnu orijentaciju. 

Do-In u dvoje
Objavljeno: 29.7.2015..

Do-In vježbe u dvoje idealne su za ljetne aktivnosti na otvorenom, bilo uz knjigu u parku ili u hladu na plaži. Ove tri fotografijama prikazane vježbe (Valovi, Zajedno i Srčani sumo) koje nam je za ljeto predložila shiatsu učiteljica Sanja Novko, balansiraju meridijane Vode i Vatre, razvijaju fleksibilnost, snagu i izdržljivost, a istovremeno su zabavne i jednostavne. Vodite se fotografija i opisima, isprobajte ih te potaknite rad organa i opću vitalnost organizma. Uz opise vježbi, pročitajte više i o Do In radionicama koje počinju od jeseni, a novost su u Makronovi.

Kako makrobiotiku spakirati za put?
Objavljeno: 21.7.2015..
Svima onima koji se tijekom godine pridržavaju makrobiotičkih principa u prehrani i imaju uhodane rituale kojima jednostavno dolaze do željenih namirnica te načina na koje iste pripremaju, godišnji odmor na nepoznate ili izolirane lokacije često može predstavljati izazov. Također, na odmoru uglavnom ne želimo trošiti vrijeme na pripremu obroka zbog drugih zanimljivih sadržaja pa nam dobro dođu sve „prečice“ kojima se možemo poslužiti, a da se i dalje hranimo zdravo. Ovo su neke od naših sugestija za MAKROgodišnji bez stresa - pročitajte trikove za brzu pripremu obroka, ideje za cjelovite obroke za put ili za na plažu te sugestije za SOS pripravke u kriznim situacijama koje je dobro imati pri ruci na godišnjem odmoru. 
 
Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 1.6.2015..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te zimski program u Makronovi, pripremili smo prigodni dječji program za vrijeme ljetnih praznika.
 
 3.7. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 
Stiže nam ljetooo
Objavljeno: 11.5.2015..

Po sve višoj temperaturi i sve šarenijim tržnicama, naslućujemo približavanje najtoplijeg godišnjeg doba. Ljeto koje je karakterizirano energijom vatre, ima svoje posebnosti i od nas traži prilagodbu. Kako rashladiti organizam? Kojim aktivnostima se preporuča baviti ljeti? Kako kombinirati namirnice za idealan ljetni tanjur te koje načine pripreme/obrade namirnica najviše koristiti? Što je bolje reducirati, a u čemu možemo uživati, kako bismo se osjećali poletno i zdravo? Sve to saznajte 24. 5. na seminaru Prehrana i zdravlje: Ljeto.

1 2 3 4 5