Međunarodni forum

Povodom Međunarodne konferencije makrobiotičkih učitelja koja se ove godine održava u Zagrebu, 16. listopada dovodimo najbolje od svijeta makrobiotike u Makronovu.

Poslušajte zanimljiva predavanja svjetskih stručnjaka na području makrobiotike i održivih stilova življenja. Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mjesta, a popularna cijena je 200 knSva predavanja bit će na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski jezik. Program počinje u 18 h, a predviđeno trajanje je 2 - 2 i pol sata. Više...

Napravite gurmanski kruh i peciva
Objavljeno: 24.9.2015..

Ako želite znati kako napraviti najfinija zdrava peciva i gurmanski kruh, prijavite se na bio&bio i Makronovinu radionica kuhanja Gurmanski kruh i peciva koju vodi Makronovina učiteljica kuhanja Maja Kefeček, autorica brojnih članaka o prirodnoj prehrani, voditeljica edukativnih programa kuhanja te autorica knjige "Kruh i peciva", "Slano i slatko od brašna" te "Namazi i umaci". Radionica se odvija u četvrtak 29.10. od 17 - 19 h kod nas u Makronovi (Ilica 11, 1.kat).
 
 

Suvremena žena balansira između gomile obaveza, a i dalje vrlo često svoje potrebe stavlja na zadnje mjesto. Zato simptome poput umora, nesanice, tjeskobe, napetosti, pritiska u prsima ili „preskakanja“ srca - najčešće smatramo normalnima ili zažmirimo na jedno oko. No, budući da su bolesti srca glavni uzročnik smrtnosti žena, vrijeme je da malo pažnje poklonimo svome srcu. Sljedeće Planetopijine srijede 7.10. u 19 h tema je kako osigurati zdravlje srce prirodnim putem.

Nakon predavanja dr. Sanje Toljan opustit ćemo se uz  prekrasnu vođenu meditacija dr. Northup.

 

Prirodna rješenja za alergije
Objavljeno: 16.9.2015..

Alergije i intolerancije su čest problem i uvelike utječu na kvalitetu života. Saznajte kako ih možete spriječiti i ublažiti promjenama u prehrani i prilagodbama u izboru kozmetičkih i higijenskih proizvoda na bio&bio i Makronovinoj radionici 26. rujna od 10 - 13 h.  Dr. Katarina Dujmović govorit će o prirodnom i cjelovitom pristupu najčešćim alergijama, a učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić  prikazat će kako jednostavno pripremiti ukusne obroke bez alergena te one koji pogoduju sprječavanju alergija. Više...

 

Do-In u dvoje
Objavljeno: 29.7.2015..

Do-In vježbe u dvoje idealne su za ljetne aktivnosti na otvorenom, bilo uz knjigu u parku ili u hladu na plaži. Ove tri fotografijama prikazane vježbe (Valovi, Zajedno i Srčani sumo) koje nam je za ljeto predložila shiatsu učiteljica Sanja Novko, balansiraju meridijane Vode i Vatre, razvijaju fleksibilnost, snagu i izdržljivost, a istovremeno su zabavne i jednostavne. Vodite se fotografija i opisima, isprobajte ih te potaknite rad organa i opću vitalnost organizma. Uz opise vježbi, pročitajte više i o Do In radionicama koje počinju od jeseni, a novost su u Makronovi.

Kako makrobiotiku spakirati za put?
Objavljeno: 21.7.2015..
Svima onima koji se tijekom godine pridržavaju makrobiotičkih principa u prehrani i imaju uhodane rituale kojima jednostavno dolaze do željenih namirnica te načina na koje iste pripremaju, godišnji odmor na nepoznate ili izolirane lokacije često može predstavljati izazov. Također, na odmoru uglavnom ne želimo trošiti vrijeme na pripremu obroka zbog drugih zanimljivih sadržaja pa nam dobro dođu sve „prečice“ kojima se možemo poslužiti, a da se i dalje hranimo zdravo. Ovo su neke od naših sugestija za MAKROgodišnji bez stresa - pročitajte trikove za brzu pripremu obroka, ideje za cjelovite obroke za put ili za na plažu te sugestije za SOS pripravke u kriznim situacijama koje je dobro imati pri ruci na godišnjem odmoru. 
 
Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 1.6.2015..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te zimski program u Makronovi, pripremili smo prigodni dječji program za vrijeme ljetnih praznika.
 
 3.7. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 
Stiže nam ljetooo
Objavljeno: 11.5.2015..

Po sve višoj temperaturi i sve šarenijim tržnicama, naslućujemo približavanje najtoplijeg godišnjeg doba. Ljeto koje je karakterizirano energijom vatre, ima svoje posebnosti i od nas traži prilagodbu. Kako rashladiti organizam? Kojim aktivnostima se preporuča baviti ljeti? Kako kombinirati namirnice za idealan ljetni tanjur te koje načine pripreme/obrade namirnica najviše koristiti? Što je bolje reducirati, a u čemu možemo uživati, kako bismo se osjećali poletno i zdravo? Sve to saznajte 24. 5. na seminaru Prehrana i zdravlje: Ljeto.

Lajkajte nas i na fejsu
Objavljeno: 26.4.2015..

Želite dobivati sve informacije o aktualnim događanjima u Makronovi na dnevnoj bazi? Čitati zanimljive recepte, praktične prijedloge, motivirajuće poruke, spoznaje iz područja prirodne prehrane i održivog životnog stila? Pratiti fotografije s nekih od naših programa?Lajkate nas na facebooku na: Makronova Zagreb i budite u toku s dnevnim događanjima u Makronovi. Komentirajte i raspravljajte, dijelite svoja iskustva iz područja prirodne prehrane i s naših programa, šaljite neke svoje recepte i ideje o programima kakve biste htjeli slušati u Makronovi. Sudjelujte s nama u kreiranju pozitivnih promjena!

Ples 5 ritmova u Makronovi
Objavljeno: 24.3.2015..

Od 1. travnja plešite jutarnji ples Valova 5 ritmova srijedom u Makronovi!

Pokrenite tijelo, meditirajte u pokretu, kreativno se izrazite dok plešete kao da vas nitko ne gleda. Ples smanjuje stres i ublažava loše raspoloženje,povećava razinu energije, fleksibilnost, izdržljivost i osjećaj ravnoteže. On jača naš kardiovaskularni sustav, ali utječe i na poboljšanje kreativne ekspresije, mogućnosti fokusa i različitih kognitivnih sposobnosti.

Uz sve to, tko ne bi volio proplesati uz 5 ritmova?

Za prijave i dodatne informacije javite se organizatorima ovdje

PERMAKULTURA u srijedu 25.3.
Objavljeno: 21.3.2015..

Ako među vama ima amaterskih vrtlara i vrtlarica koji žele uzgajati vlastitu hranu, premda zasadili samo začinsko bilje ili rajčice na balkonu, ako vam je ekologija važna i želite se povezati s prirodom, a ne iskorištavati njezine resurse te sanjate pravednije, humanije i zelenije društvo, svakako nam se pridružite na predavanju o permakulturi u srijedu 25.3. u 19 h. Više o teoriji ali i praksi permakulture uz korisne savjete za početnike, ali i iskusne vrtlare i vrtlarice,  saznajte na predavanju Miroslava i Karmele Kiš! 

 
1 2 3 4 5 
17.10.2015.. Makronova na Mysticu
18.10.2015.. Makronova na Mysticu