Čokolada u blagdanskom ruhu
Objavljeno: 27.11.2014..

Stižu nam dani kad cijeli grad zamiriše na cimet, klinčiće i vrući kakao te kad se iz nekog skrivenog kutka toplog doma vade kalupi za kekse i kolače. Za ove blagdane pripremite se već 4.12. (17-19h) ili 5.12. (17-19h) te naučite pripremati čokoladne blagdanske slastice na radionici "Čokoladni blagdani"
 
Mihaela Devescovi demonstrirat će kako napraviti najukusnije sirove čokoladne slastice u blagdanskom ruhu, a Vladimira Frketić čokoladne deserte iz pećnice:
 
 Zimska mirisna torta, "Vintage" čoko krema, Raw torta s tri vrste čokolade i Čokoladne blagdanske praline u raw varijanti.
 
Ove godine Sv. Nikolu dočekajte s čizmicom puuunom domaćih slatkiša od najkvalitetnijih sastojaka.
 
Kako prezimiti zimu?
Objavljeno: 27.11.2014..
Svatko ima svoje asocijacije na zimu - duboki mir koji prožima sve u prirodi, crveni nosevi prolaznika na ulici, miris klinčića i cimeta u domovima, nestrpljivo iščekivanje blagdana koji se bliže, vunene kape i rukavice, škripanje snijega pod nogama i oprezno manevriranje po ledu u toplim čizmama. Kratki dani i duge noći, tragovi šapa životinja u snijegu i jela iz pećnice na tanjurima. 
 
Kakve god asocijacije imali, u jednom će se složiti i oni koji uživaju u zimskim danima, ali i oni koji bi radije uživali u ljetnim danima kroz cijelu godinu. A to je da svako godišnje doba traži svojevrsnu prilagodbu.
 
Kako bismo se što bolje prilagodili energiji vode koja dominira prirodom zimi, trebamo naučiti što bolje se zagrijati, a u tome nam mogu pomoći neki od ovih savjeta - Što jesti? Kako kuhati? Kako potaknuti pozitivno raspoloženje zimi?
Pročitajte i recept za vruću limunadu s đumbirom i ječmenim sladom :)
 
 
Aikido, tradicionalna japanska borilačka vještina, već godinama privlači ljude daleko izvan granica Japana. Neki u aikidu traže duhovni put, neki žele osjetiti životnu energiju ki i naučiti vladati njime, neki žele ojačati mišiće i poboljšati koordinaciju tijela, a neki žele naučiti kako se obraniti u situaciji napada. O dobrobitima i ljepoti treniranja ove vještine kao i mnogim zanimljivim pričama iz svijeta čudesnog aikida govorit će uvaženi aikido majstor, sensei Ivan Zafranović, na predavanju u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi, 26.11. u 19 sati.
 

Kako uspostaviti optimalnu ravnotežu hormona? Kakva ju hrana i dodaci prehrani potiču? Može li se hormone regulirati isključivo cjelovitom prehranom i holističkim načinom života?
 
Nakon izrazito uspješnih radionica u Zagrebu na kojima smo naučili jako puno o važnosti hormonskog balansa, s istom temom radionice dolazimo i u Split. U petak 21.11. (17-20h) te u subotu 22.11. (10-13 h) poslušajte fantastične savjete dr. Sanje Toljan i dipl.ing.biologije Jadranke Marković te naučite kako svoje hormone balansirati potpuno prirodnim putem.
 
Počnite održavati prirodnu ravnotežu već na samoj radionici s 3 zdrava shakea i cjelovitim kuhanim obrokom.

Više informacija pročitajte klikom na sliku.

Prijave su obavezne na info@makronova.com ili telefonski na 01/48 47 119.

Muče li vas strahovi? Jako se bojite javnog nastupa, visine, leta avionom, ulaska u lift ili pauka? Često se osjećate anksiozno?
 
Strahovi raznih vrsta, od fobija do napada panike ili anksioznosti pogađaju ljude bez obzira na spol, dob ili stupanj obrazovanja. Ovih neugodnih doživljaja možete se uspješno riješiti pomoću provjerene i vrlo učinkovite wingwave metode o kojoj će na Planetopijinoj srijedi u Makronovi, 19. 11. u 19 sati govoriti domaća stručnjakinja i certificirana wingwave trenerica Silvia Ferenac.
 
Na predavanju će biti riječi o tome zašto se strah javlja, što se događa kada se javi, što bi se dogodilo kada bi on nestao te kako se riješiti strahova pomoću wingwave metode. Ukoliko su strahovi vaša tema nikako nemojte propustiti poslušati ovo korisno predavanje. Japanska poslovica kaže da je strah dubok samo onoliko koliko to naš um dozvoli, stoga pomozite svom umu da pomoću ove tehnike razriješi strahove koji vas muče.

Hormoni stvaraju tjelesnu i emocionalnu ravnotežu te gotovo da nema procesa u tijelu na koji ne utječu. Kako očuvati ili ponovno uspostaviti delikatnu ravnotežu hormona, podučit će vas dr. Sanja Toljan iz poliklinike Orlando te Jadranka Marković, dipl.ing. biologije na radionici "Prirodna hormonska ravnoteža".  Na trosatnoj radionici, 13.11. (od 17- 20 h) ili 15.11. (10 - 13 h) saznajte odgovore na pitanja: Kako funkcioniraju hormoni u tijelu i kako uspostaviti njihovu optimalnu ravnotežu? Koja hrana i koji dodaci prehrani mogu pomoći u tome? Kako u pripremi cjelovitih obroka voditi računa o hormonskom balansu?Ovu atraktivnu trosatnu radionicu korisnici kartice bio&bio kluba pohađaju za samo 150 kn (redovna cijena: 350 kn).

Radionice se održavaju u Makronovi, Ilica 11 (1. kat). Za sudjelovanje na radionici obavezna je rezervacija mjesta na: info@makronova.com, tel: 01 4847 119 ili putem web predbilježbe na web stranicama Makronove.

 

·

Trebamo li kretati u borbu protiv raznih bolesti ili trebamo osvajati prostor zdravlja? Govori li makrobiotika samo o hrani? Osim zdravo se hraniti što još možemo učiniti kako bi kreirali osobnu strategiju zdravlja? U sklopu ciklusa predavanja Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 5. 11. u 19 sati Zlatko Pejić održat će predavanje o makrobiotici i holističkom pristupu zdravlju. Dođite na predavanje uvaženog stručnjaka, koautora bestselera "Hrana za život" i zdravstvenog savjetnika  s 25-godišnjim iskustvom te saznajte kako prepoznati svoje stanje, konačno donijeti odluku i kako pokrenuti vlastiti sustav!
 
 
Joga u Makronovi
Objavljeno: 29.10.2014..

Znate li koja je novost u Makronovi? Počinje vinyasa JOGA! 

One koji su već vježbali dinamične stilove joge, pozivamo na OPEN CLASS grupu utorkom i četvrtkom (od 17:30 - 18:45 h). Početnike, one koji dugo nisu vježbali te one koji su u fazi određenog fizičkog oporavka pozivamo da se pridruže POČETNIČKOJ grupi utorkom (od 19:00 - 20:15 h). Prvi termin održavanja joge je 11.11., a vodi Darko Milaščević, iskusni joga učitelj i diplomirani fizioterapeut. Pročitajte više...
 
U sklopu ciklusa predavanja Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 29.10. u 19 sati Jadranka Boban Pejić održat će predavanje na temu Ljekoviti pripravci za djecu - pomoć iz prirode.
 
Sve je više roditelja koji žele saznati korisne i sigurne savjete o primjeni prirodnih ljekovitih pripravaka kod uobičajenih zdravstvenih tegoba kod djece. Upravo će o tome biti riječ na ovom predavanju, uz savjete te opis pet prirodnih pristupa tretiranju mnogih dječjih zdravstvenih tegoba.  Uz pomoć kvalitetne prehrane, ljekovitog bilja, aromaterapije, refleksoterapije i homeopatije, moguće je ublažiti ili posve suzbiti tegobe kao što su temperatura, kašalj, prehlada, vodene kozice, ekcemi, nicanje zubi, pelenski osip, opekline i mnoge druge tegobe koje muče djecu ali i roditelje.
Dani makrobiotike u Rijeci
Objavljeno: 21.10.2014..

 DANI MAKROBIOTIKE U RIJECI 

 

Nakon mnogobrojnih upita i molbi, Makronova odlazi na turneju! Putujemo u Rijeku 14. 11. Pročitajte detalje o programu u Rijeci...

 

1 2 3 4 5 
29.11.2014.. MAKROVIKEND (1. dan)
30.11.2014.. MAKROVIKEND (2. dan)
4.12.2014.. ČOKOLADNI BLAGDANI
5.12.2014.. ČOKOLADNI BLAGDANI
10.12.2014.. Prirodno bez glutena
12.12.2014.. BEZ GLUTENA