Nakon nekoliko godina pauze, ponovno održavamo jedan od Makronovinih najpopularnijih praktičnih seminara iz Ciklusa osobne ekologije. 14.5. (9 - 16:30 h) na jednodnevnom seminaru Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja, upoznat ćemo se s učinkovitom metodom refleksoterapije te otkriti kako različitim tehnikama pritiska na pojedine točke i zone stopala, doprinijeti boljem funkcioniranju pojedinih organa, uravnotežiti organizam, ubrzati proces detoksikacije te ublažiti učestale zdravstvene tegobe.  Voditelj i autor seminara je Zlatko Pejić, dugogodišnji makrobiotički savjetnik te autor knjige Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja.

Suvremena medicina nudi sve više dijagnostičkih i terapijskih postupaka od kojih je značajan dio nepotreban, pa i škodljiv za zdravlje, smatra poznata liječnica dr. Lidija Gajski koja će na ovoj Planetopijinoj srijedi govoriti o intrigantnoj temi je li suvremena medicina više u službi čovjeka ili korporacija. Dr. Gajski smatra kako medicina pronalazi „bolesti“ onda kad ih realno nema te stvara psihološku, socio-kulturnu i ekonomsku štetu i medikalizirajući društvo. Više o ovoj intrigantnoj temi saznajte na Planetopijinoj srijedi, 27.4. 19 sati.  Na predavanju vas čeka i velik izbor Planetopijinih izdanja po promotivnim cijenama. Zbog ograničenog broja mjesta osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u knjižari Planetopija, Ilica 68, Zagreb

 
Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 21.4.2016..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 30. travnja (od 9 - 16:30 h).

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica Kvalitetni izvori masnoća u prehrani - hladno prešana ulja, održava se u četvrtak 28.4. (od 17 do 19 sati). Radionicu vode dr. sc. nutricionizma Donatella Verbanac te bio&bio edukatorica i homeopatkinja Denis Krelja. Naučit ćemo više o tome zašto je važno uvrstiti kvalitetne izvore masnoća u svoju prehranu, saznati koji su izvori masnoća najbolji za naš organizam, kako pravilno koristiti koje hladno prešano ulje te kako možemo biti kreativni u korištenju istih u pripremi obroka. 

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, za pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te za ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na uvodnom programu 13.5. (od 17 - 19 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Uzgojite sami svoje mahunarke
Objavljeno: 8.4.2016..

Volite mahunarke svih vrsta? Želite naučiti kako ih možete uzgojiti sami? Pridružite nam se na besplatnom predavanju o uzgoju mahunarki u utorak 19.4. s početkom u 19 h na kojemu će vam agronomkinja Ksenija Piršljin, voditeljica eko uzgoja na Zrno eko imanju, otkriti više o ekološkom uzgoju različitih vrsta mahunarki i njihovoj velikoj važnosti za ekosustav i okoliš. Ksenijino bogato iskustvo te izuzetno zanimljiv i strastven način izlaganja, definitivno će vas potaknuti da mahunarke zavolite (još) više. 

Zdrava i veganska američka kuhinja
Objavljeno: 7.4.2016..

Na sljedećoj Makronovinoj i bio&bio radionici 16.4. (10 - 12 h) otkrivamo čari Američke kuhinje na zdravi i veganski način. Uz Makronovinu učiteljicu kuhanja Željku Fordren Jambrešić i nutricionistkinju Mateju Horvat naučit ćemo pripremiti gurmanske američke recepte na zdravi način. Pripremat ćemo Chilli hamburger sa salatom od kupusa, Corn (tofu) dogs te Američke palačinke s umakom od borovnica. Prije radionice, dijelimo s vama Željkin recept za Veganski macaroni and cheese. Saznajte recept i pročitajte više o radionici.

Pitate li se ponekad što je značio san kojeg ste upravo sanjali?Smatrate li svoje snove pomalo čudnima, bizarnima ili nerazumljivima?Ili jednostavno želite naučiti kako koristiti govor snova za rješavanje problema, konflikata i otkriti kako vam vaš nesvjesni um može pomoći u donošenju odluka?Ako želite saznati više o svojim snovima i osnovama tehnike analize snova, dođite na Planetopijino predavanje 20. 4. u 19 sati jer o ovoj uzbudljivoj temi govori stručnjakinja Irena Jurjević, savjetnica iz Gestalt psihoterapije. 

Detoks na cjeloviti način
Objavljeno: 5.4.2016..

Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica je Detoks na cjeloviti način, a održava u subotu 9.4. (od 10  do 13 sati). Radionicu vode dr. Katarina Dujmović koja će o procesima i blagotvornim učincima detoksikacije govoriti sa stajališta medicine i svog iskustva u području homeopatije te bio&bio edukatorica i homeopatkinja Denis Krelja koja će demonstrirati kako pripremiti obroke za poticanje blage i prirodne detoksikacije organizma te nas naučiti više o tome koje namirnice, superhranu, kozmetiku i dodatke prehrani možemo koristiti kao podršku čišćenju organizma.

 

Želite brinuti o svom zdravlju kroz prirodnu i cjelovitu prehranu? Volite učiti nove vještine rada na sebi? Saznati kako kuhati zdravo, a jednostavno i brzo? Hranite se vegetarijanski/ veganski (ili težite tome), ali niste sigurni kako svoju prehranu učiniti kvalitetnom i raznolikom? Želite upoznati vršnjake koji misle da "ono si što jedeš" nije samo prazna fraza? Za kraj, imate 15 - 27 godina ili znate nekoga tko ima, a zanima ga sve navedeno? U popularnu cijenu od 350 kn, uključen je dvodnevni program te cjeloviti veganski obroci. Saznajte više!

1 2 3 4 5 
13.5.2016.. Upoznajte MEMO DAH
14.5.2016.. Refleksoterapija
15.5.2016.. Umijeće disanja