DANI MAKROBIOTIKE U RIJECI I PULI

 

Nakon mnogobrojnih upita i molbi, Makronova odlazi na turneju! Putujemo u Rijeku 24. 10, a 14.11 dolazimo i do  Pule. Za programe koji su inače samo Zagrepčanima na dohvat ruke, ne zaboravite se prijaviti čim prije i osigurati si mjesto. Besplatna izuzetno zanimljiva predavanja, seminar Makrobiotikom do zdravlja, mogućnost makrobiotičnog savjetovanja za polaznike seminara, radionica za Bebe i djecu te fantastični seminar Umijeće disanja. Uz mnogo vedre energije i fine mirise makrobiotičkih obroka koje Makronova tim donosi gdje god da dođe! Pročitajte detalje o programu u Rijeci i o programu u Puli...

 

 
Kad vam netko kaže da je nužno jesti meso za "biti snažan kao konj", najbolje je da ga pitate: Što konj jede? Poznavajući činjenicu da proteini čine najveći dio našeg tijela nakon vode (a ono smo što jedemo), bilo bi dobro znati koji su to naaajkvalitetniji proteini koje priroda nudi. Na radionici VEGE PROTEINI 2. 10 (od 17 - 19h) ili 4. 10 (od 10 - 12h), kuhajte s Anom Janjatović Zoricom, naučite raditi shake s Marijem Valentićem, uživajte u korisnim savjetima i obrocima koji obiluju biljnim proteinima.
 
 
 
 
 
Dani shiatsu metode
Objavljeno: 17.9.2014..

Znate sve o meridijanima naše planete, ali ne i o onima vašeg tijela? Čuli ste za chi, ali ne znate točno što je? Želite rastjerati stres iz organizma ili ste jednostavno shiatsu entuzijast? Pridružite nam se na Danima shiatsu metode u Makronovi (25.9 do 27.9.) Usvojite bar dio znanja o sustavu meridijana i stimulaciji životne energije koji tisućama godina unapređuje ljudsko zdravlje učeći nas kako promatrati čovjeka kao jedinstvenu cjelinu duha, uma i tijela. Poslušajte predavanje, naučite tehnike primjene shiatsua u praksi ili isprobajte fantastične promo shiatsu tretmane. Više... 

Što uobičajeno radite srijedom u 19 h? Što god to bilo, vrijeme je za nove navike. Predahnite sredinom tjedna i svratite na predavanja u sklopu ciklusa "Planetopija srijedom u Makronovi". Raznovrsni predavači u pratnji zanimljivih tema s kojima će vas upoznati, čekaju vas u Makronovi. Dodatak za sve Planetopijine knjigofile: Ulaznica za predavanje je 20kn, ali je ujedno i vaučer za kupovinu svih knjiga u izdanju Planetopije.  Pročitajte više o rasporedu i predavačima...

Počinje Mala škola kuhanja za djecu!
Objavljeno: 20.5.2014..
Dragi roditelji,
 
Mnogo je razloga zašto upisati dijete u Malu školu kuhanja. Prije svega zato što djeca vole kuhati!
 
Neupitno je da navike koje steknemo u djetinjstvu većim dijelom oblikuju naš život. Stoga je izuzetno važno da već u najranijem periodu djecu učimo pravilnim navikama u prehrani.
 
Nove radionice kuhanja
Objavljeno: 16.5.2014..

U novoj Makronovinoj kuhinji počinju nove radionice kuhanja!

U suradnji s našim partnerom, bio&bio trgovinama, donosimo vam zanimljive teme i odlične pogodnosti. Korisnici kartice bio&bio kluba radionice mogu pohađati za samo 79 kuna! 

U svibu najavljujemo teme Bez glutena te Jela s konopljom. 

Pročitajte više...

Na izvorima makrobiotike u Japanu
Objavljeno: 16.5.2014..
Tijekom nedavnog posjeta Japanu, naša kolegica Žana Hinek posjetila je i obnovila suradnju s edukacijskim centrom Seishoku Kyokai u Osaki. Ondje je predstavila rad Makronove i upoznala se s radom ovog centra u srcu makrobiotičke tradicije.
 
Organizaciju Seishoku Kyokai osnovao je 1957. godine Shuzo Okada, prema želji Georgea Oshawe, utemeljitelja makrobiotike zaslužnog za njezino širenje u svijetu.
MAKRONOVA IMA NOVI PROSTOR!
Objavljeno: 9.5.2014..
Dragi naši,
 
Svi koji ste strpljivo čekali da Makronova nakon dvije godine pauze ponovno otvori svoja vrata, napokon imamo dobre vijesti.
 
IMAMO PROSTOR! 
 
Nakon dvije godine “lutanja” po gradu, korištenja različitih prostora (hvala i svima koji su nas ljubazno “udomili” u svojim prostorima) unajmili smo prostore u Ilici 11, 1 kat. 
U središtu makrobiotike
Objavljeno: 11.4.2014..

Naša kolegica, Žana Hinek, posjetila je Seishoku Kyokai Macrobiotic Association u Osaki.

To je jedno od najznačajnijih edukacijskih mjesta o filozofiji i principima makrobiotike, čije osnivanje datira iz vremena pokreta koji je započeo George Ohsawa. Predstavila je rad Makronove, razmijenila iskustva te sudjelovala na radionici kuhanja.

Jesu li alergije bolest?
Objavljeno: 10.4.2014..

Ako imate problema s disanjem, šmrcate, iznenade li vas neobične pojave na koži, pojavi se naticanje usnica, osjećaj zatezanja kože, crvenilo na licu ili negdje na tijelu i slično, reklo bi se da ste na nešto alergični.

Zlatko Pejić baca novo svjetlo na problem alergija te piše o uzrocima alergija kao i o činjenici da ne rješavamo uzroke problema,  već se razvija status „kroničnog alergičara“.

Pročitajte više... 

Kap limuna čini razliku
Objavljeno: 18.3.2014..

S dolaskom proljeća kiselkasti okus sve više godi našem organizmu, a prema teoriji Pet transformacija, kojom se vodi makrobiotička kuhinja, upravo kiseli okus odgovara energiji drveta koja dominira u proljeće.

Kap - dvije limuna osvježit će vaše proljetno jelo, ali i doprinijeti lužnatosti organizma.

Pročitajte više... 

1 2 3 4 5 
2.10.2014.. VEGE PROTEINI
4.10.2014.. VEGE PROTEINI
16.10.2014.. RADIMO DOMAĆI KRUH
18.10.2014.. RADIMO DOMAĆI KRUH