Otputujte u sebe i naučite biti prisutni

Koliko često ste u sebi, potpuno prisutni u onome što se događa? Naša pažnja neprestano je okupirana primamljivim vanjskih podražajima, koji nas lako odvuku od praćenja unutarnjeg stanja. Misli se u nama množe i vrte kao kotačići koje nismo naučili kako zaustaviti, a postoje alate kojima ih možemo zaustaviti kad poželimo i pokrenuti tako da rade u našu korist. Na praktičnom jednodnevnom seminaru 18. travnja, autora i voditelja Zlatka Pejića, učimo kako se "pronaći" u šumi misli, kako se različitim mehanizmima dovesti u stanje rasterećenosti, prepoznati gdje vrebaju svakodnevne zamke neprisutnosti, kako komunicirati s vitalnim organima i koristiti tehniku mentalnih mapa za veću jasnoću uvida u probleme. Primjenom vježbi, više nećete biti "van sebe".
 
Kako bolje razumjeti poruke tijela?
Objavljeno: 27.3.2015..

Što je holistička anatomija? Kako funkcionira tjelesni, energetski i emocionalni sustav čovjeka? Kako ove razine postojanja upravljaju našim životima i zašto nam upravo cjeloviti pristup omogućuje da vidimo širu sliku i dešifriramo poruke tijela, saznat ćemo na predavanju  domaće stručnjakinje Tatjane Rutonić na Planetopijinom predavanju sljedeće srijede. Tijelo je savršeni komunikacijski kanal koji nas obasipa porukama, a o tome kako ih protumačiti i razumjeti, saznajte više 1.4. u 19 h. 

Teme o kojima ćemo razgovarati uključuju pitanja kao što su emocionalno zdravlje, razlika između emocija i osjećaja, kako um i podsvijest utječu na tijelo te koji su to duhovni, mentalni i emocionalni uzroci bolesti.

 

Ples 5 ritmova u Makronovi
Objavljeno: 24.3.2015..

Od 1. travnja plešite jutarnji ples Valova 5 ritmova srijedom u Makronovi!

Pokrenite tijelo, meditirajte u pokretu, kreativno se izrazite dok plešete kao da vas nitko ne gleda. Ples smanjuje stres i ublažava loše raspoloženje,povećava razinu energije, fleksibilnost, izdržljivost i osjećaj ravnoteže. On jača naš kardiovaskularni sustav, ali utječe i na poboljšanje kreativne ekspresije, mogućnosti fokusa i različitih kognitivnih sposobnosti.

Uz sve to, tko ne bi volio proplesati uz 5 ritmova?

Za prijave i dodatne informacije javite se organizatorima ovdje

PERMAKULTURA u srijedu 25.3.
Objavljeno: 21.3.2015..

Ako među vama ima amaterskih vrtlara i vrtlarica koji žele uzgajati vlastitu hranu, premda zasadili samo začinsko bilje ili rajčice na balkonu, ako vam je ekologija važna i želite se povezati s prirodom, a ne iskorištavati njezine resurse te sanjate pravednije, humanije i zelenije društvo, svakako nam se pridružite na predavanju o permakulturi u srijedu 25.3. u 19 h. Više o teoriji ali i praksi permakulture uz korisne savjete za početnike, ali i iskusne vrtlare i vrtlarice,  saznajte na predavanju Miroslava i Karmele Kiš! 

 

Sljedeća radionica u ciklusu bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja radionica Blagdanski kolači, a vode ju učiteljica kuhinja i "zaljubljenica u kreativno slatke recepte" Vladimira Vlatka Frketić te mag.nutricionizma Mateja Horvat koja znanja o prirodnim i cjelovitih sastojcima ima u  malom prstu.Radionica se odvija u četvrtak 19.3. (17 - 19 h) i u subotu 21.3. (10 - 12 h), u dva termina kako biste izabrali onaj koji vam više odgovara.Ova radionica bit će prava riznica znanja, a pripremat ćemo različite slatke recepte poput zdrave pince.
Diši, diši, diši
Objavljeno: 9.3.2015..

Emocije utječu na naše disanje - kad smo uzrujani i pod stresom, disanje je brže i pliće, a kad smo opušteni, postaje sporije i dublje. Obrnuti proces još je zanimljiviji: disanjem možemo utjecati na emocionalna stanja i mijenjati ih, ali i značajno unaprijediti zdravstveno stanje organizma. Drevna umijeća disanja zaboravljen su alat koji nas ne podučavaju u školama, a trebali bi iz brojnih razloga: vježbanjem optimalnog disanja reguliramo hormone, poboljšavamo kognitivne kapacitete, potičemo detoksikaciju organizma, unapređujemo probavne procese i spavanje, regeneriramo tjelesne stanice i iscjeljujemo se. Uz Zlatka Pejića, 14.3. na seminaru Umijeće disanja naučite kako disanje prilagoditi svojim potrebama i kako uz nekoliko protokola disanja čuvati svoju vitalnost, energizirati se i otpustiti blokade nastale neprimjerenim načinima disanja. Pročitajte više 

Prvo predavanje iz novog proljetnog ciklusa Planetopijinih predavanje je predavanje Sonie Choquette u petak 13.3 u 19 h. Ona je svjetski je priznati autoritet o intuiciji, ostvarivanju životne svrhe, o životu u skladu s višom vibracijom te povezivanju s anđelima i duhovnim vodičima. Autorica je i brojnih bestselera od koji su neki objavljeni u izdanju Planetopije, a najnoviju uspješnicu Hodočašće duše ovom će prilikom predstaviti u Makronovi. 

Proljeće kuca na vrata
Objavljeno: 21.2.2015..

Nakon hladne zime i vladavine energije vode, polako će početi izbijati prve proljetne zrake sunca. Osjetit će se nova energija rasta u prirodi, a svi ćemo znati da je to proljeće koje kuca na vrata svojom svježom i šarenom energijom i viče "Probuditeee se!". Ako mu se prilagodimo prehranom, u naš život donijet će raznolike namirnice, šarene tanjure i kratke načine pripreme obroka. Sa toplijim danima, dolazi i prilika za nove početke. Upravo onda kad priroda raste ubrzano u prevladavajućoj energiji drveta, i nama je prava prilika za osobni razvoj. Zato, pročitajte kratke savjete za sretno proljeće, a na seminaru Prehrana i zdravlje kroz godišnja doba: Proljeće 7.3produbite znanje o tome kako se proljeću prilagoditi načinom života i prehranom. Na taj način potaknite blagu detoksikaciju organizma, pogotovo jetre i žuči - organa najaktivnijima u ovo godišnje doba. Pročitajte i recept za čarobni napitak pun klorofila :).

 

Ususret seminaru Kreiranje životne snage - vitalna, esencijalna energija i libido koji će se održati u subotu 28. veljače, održali smo intervju s voditeljem seminara, autorom koncepta Ciklusa osobne ekologije i makrobiotičkim savjetnikom Zlatkom Pejićem. Pročitajte što se krije iza kompleksnog naziva seminara koji se održava već 20 godina i svaki put iznova oduševljava polaznike. Saznajte što su vitalna i esencijalna energija te koja je uloga libida u očuvanju životne snage. Poboljšajte svoj imunitet i libido, kreirajte životnu snagu iz svih prirodnih resursa koji su vam dostupni.

Kako prirodno pristupati alergijama?
Objavljeno: 10.2.2015..

Alergije su čest problem i uvelike utječu na kvalitetu života. Saznajte kako ih možete spriječiti i ublažiti promjenama u prehrani i prilagodbama u izboru kozmetičkih i higijenskih proizvoda na Makronovinoj radionici u Splitu. S istim sadržajem u dva termina - 20.2. (17-20 h) i 21.2. (10 - 13h). Dr. Katarina Dujmović govorit će o prirodnom i cjelovitom pristupu najčešćim alergijama, a učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić  prikazat će kako jednostavno pripremiti obroke koji pogoduju sprječavanju alergija. Pročitaj više  

 

Saznajte kako biti i (p)ostati zdrav?
Objavljeno: 3.2.2015..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" (macro bios) odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je upravo u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, time oporavi ono slabije te potakne način življenja koji je cjelovit, raznolik, u skladu s prirodom i u svim aspektima "velik".

 

Život koji je šaren poput slike s lijeve strane  i koji daje priliku za razvoj i napredovanje iz trenutka u trenutak. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, kojemu je sljedeći termin održavanja 19. travnja od 9 do 17 h. 

 

1 2 3 4 5 
9.4.2015.. Domaća jela
11.4.2015.. Domaća jela
5.5.2015.. Hrana za mozak