Što nam sve govori naše disanje
Objavljeno: 25.3.2017..

Većina nas je svjesna činjenice da je disanje naša primarna hrana. Iako se disanje odvija automatski, mi itekako možemo svjesno djelovati na njegovu kvalitetu. Kad osjetimo razliku u svom organizmu nakon dubokog, koncentriranog disanja, postajemo svjesni snage i utjecaja kojeg naš udah i izdah imaju na različite aspekte našeg življenja, a posebice zdravstvenog stanja. Na jednodnevnom seminaru Umijeće disanja koje će se održati 8.4. (od 9 - 16:30 h) uz Zlatka Pejića učimo kako se vratiti svom izvornom disanju.

Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 25.3.2017..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 2. 4. (od 9 - 16:30 h).

Sophie Sabbage u Zagrebu
Objavljeno: 24.3.2017..

Sophie Sabbage autorica je svjetskog bestselera "Što sve možete učiniti kad Vam dijagnosticiraju rak". Kada je saznala da ima rak u četvrtoj, terminalnoj fazi, gotovo je odustala od svega. No, prevagnula je odluka da preuzme kontrolu nad svojim životom i krene na nevjerojatno putovanje prema transformaciji svog života – na bolje! Saznajte kako je Sophie uspjela pokrenuti unutarnju snagu i vratiti vjeru u sebe, na predavanju i radionici koje će održati u svibnju.

Tiranija mode i potraga za identitetom
Objavljeno: 23.3.2017..
Svijet mode često je sinonim za provokativne pa i kontroverzne teme. I malo tko ostaje ravnodušan kada je o modi riječ – i oni koji se modom oduševljavaju i oni koji je preziru i misle da s njom nemaju nikakve veze. Ivana Biočina, gošća nove Planetopijine srijede i autorica nedavno objavljene knjige Tiranija mode odvest će nas svojim predavanjem na pravo modno putovanje – od modnog sustava do duhovnih predjela mode.  Što je moda zapravo – je li (samo) tiranija koju s veseljem trpimo ili zapravo prilika da prakticiramo svjesnost?Sve o modi i kako nam ona može pomoći da nađemo sebe, saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi povodom izlaska knjige Tiranija mode, 29.3. u 19 sati.
Kreativni obroci iz veganske špajze
Objavljeno: 22.3.2017..

Kako biti kreativan koristeći "obične" namirnice koje gotovo uvijek imamo u svojoj (veganskoj) špajzi ili u frižideru? Kako si kuhati fino & zdravo kad ne stignemo ići u nabavku novih sastojaka? Kako pripremati namirnice na različite načine i izbjeći monotoniju u prehrani i kuhanju? Marija Knežević je food blogerica koja sve slobodne trenutke provodi u osmišljavanju novih, slasnih recepata. Na radionici 30.3. otkrit će ti zdrave recepte te tips&trickove pomoću kojih ćeš i od jednostavnih namirnica, zaliha iz špajze te svega što imaš u frižideru, lako pripremati neodoljive i kreativne obroke.

 
Rimski car Marko Aurelije, pisao je svojevrsni dnevnik koji nikad nije bio namijenjen široj publici, nego samo intimnim trenucima razmišljanja i preispitivanja svog života. Njegov univerzalni izričaj lišen političkog konteksta, beskompromisna iskrenost i ogoljela ranjivost ljudske duše osigurali su tom dragulju intimističke proze da bude sačuvan do danas, kada te misli čitamo kao svoje, sa zadovoljstvom i zahvalnošću. O čemu je duboko intimno razmišljao Marko Aurelije kao običan čovjek, ne kao car i vojskovođa, te zašto davno zapisane intimne misli najmoćnijeg čovjeka svog vremena mogu poslužiti kao jedan od ponajboljih „self – help“ knjiga 21. stoljeća, saznajte iz razgovora s Davidom Pejićem o knjizi Meditacije na prvoj proljetnoj Planetopijinoj srijedi - 22.3. u 19 h.

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na besplatnom promo programu 17.3. (od 18 - 19 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Soja - vege kraljica proteina
Objavljeno: 15.2.2017..

Po čemu je posebna i može li zadovoljiti naše potrebe za proteinima ako se hranimo veganski? Na koje sve načine možemo konzumirati soju u obliku njezinih proizvoda? Je li soja zdrava ili ne? Mogu li ju konzumirati svi? Na sva ova, i neka druga pitanja, odgovorit će nam učiteljica kuhanja Lana Bekić te nutricionistkinja Mateja Horvat, na radionici kuhanja Soja - vege kraljica proteina, 16.3. (17 - 19 h). Pripremat ćemo sojine proizvode na različite načine, te razbiti sve mitove o ovoj fantastičnoj namirnici.

I ove godine održavamo jedinstveni program na Dan žena. Pod nazivom Dan samo za mene - za blistav duh, um i tijelokriju se zanimljiva predavanja i praktične radionice iskusnih ženskih predavačica. 8.3. od 17:30 -  20:30 h družimo se s joga učiteljicom i shiatsu praktičarkom Sanjom Novko, Makronovinom edukatoricom Tamarom Dabić, bio&bio edukatoricom Denis Kreljom te savjetnicom iz Gestalt psihologije Irenom Jurjević te učimo više o detoksu, otpuštanju i osnaživanju na svim razinama.

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 31.1.2017..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 19.3.  od 9 do 17 h. 

1 2 3 4 5 
8.4.2017.. Umijeće disanja