U središtu makrobiotike
Objavljeno: 11.4.2014..

Naša kolegica, Žana Hinek, posjetila je Seishoku Kyokai Macrobiotic Association u Osaki.

To je jedno od najznačajnijih edukacijskih mjesta o filozofiji i principima makrobiotike, čije osnivanje datira iz vremena pokreta koji je započeo George Ohsawa. Predstavila je rad Makronove, razmijenila iskustva te sudjelovala na radionici kuhanja.

Jesu li alergije bolest?
Objavljeno: 10.4.2014..

Ako imate problema s disanjem, šmrcate, iznenade li vas neobične pojave na koži, pojavi se naticanje usnica, osjećaj zatezanja kože, crvenilo na licu ili negdje na tijelu i slično, reklo bi se da ste na nešto alergični.

Zlatko Pejić baca novo svjetlo na problem alergija te piše o uzrocima alergija kao i o činjenici da ne rješavamo uzroke problema,  već se razvija status „kroničnog alergičara“.

Pročitajte više... 

Kap limuna čini razliku
Objavljeno: 18.3.2014..

S dolaskom proljeća kiselkasti okus sve više godi našem organizmu, a prema teoriji Pet transformacija, kojom se vodi makrobiotička kuhinja, upravo kiseli okus odgovara energiji drveta koja dominira u proljeće.

Kap - dvije limuna osvježit će vaše proljetno jelo, ali i doprinijeti lužnatosti organizma.

Pročitajte više... 

Budi sretna i zdrava
Objavljeno: 12.3.2014..

Dan žena 2014. obilježili smo događanjem Budi sretna i zdrava.

Stručne predavačice educirale su i inspirirale 60 polaznica programa: zdrava hrana, dijeljenje ženskih iskustava, razgovori o hormonima, seksualnosti, ljepotama i problemima ženskosti obilježile su ovaj dan koji je proletio u dobrom društvu! 

Pogledajte fotografije...

Dragi Splićani i svi kojima je Split blizu, najavljujemo vam Dane makrobiotike u Splitu! 

Dobro vam znani Makronovini predavači i naši najveći stručnjaci s područja makrobiotike i prirodnih stilova življenja, Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić, održat će inspirativan program koji će vam biti pomoć u navigiranju kroz životne izazove. 

Ne propustite ovo iznimno događanje!

Budi sretna i zdrava
Objavljeno: 17.2.2014..

Drage žene,

Posvetite si jedan dan i za Dan žena ove godine poslušajte uvažene stručnjakinje koje govore o prirodnom pristupu zdravlju žene. Makronova je osmislila cjelodnevni program koji će vam pokazati koliko je važno brinuti o sebi te kako to možete činiti na prirodan i cjelovit način. 

Pod motom Budi sretna i zdrava, za Dan žena možete sudjelovati na radionicama i predavanjima s temama prirodne prehrane, hormonalne ravnoteže, aromaterapije, superhrane i dodataka prehrani itd. Želja nam je ponuditi vam odgovore na brojna pitanja o tome kako izabrati najbolje za sebe te što je najbolja prevencija i temelj kvalitetnog življenja.

Pročitajte više

30 minuta za najbolje zimsko jutro!
Objavljeno: 7.2.2014..
Zimi je nam je ponekad teško ustati iz toplog kreveta, no prave jutarnje aktivnosti mogu nam donijeti jako dobar osjećaj. 
 
Priuštite si što češće ovakvo zimsko jutro! Vidjet ćete, tijekom cijelog dana osjećat ćete “posljedice” u najpozitivnijem smislu, imat ćete puno više energije i više toga stići obaviti na kvalitetniji način. Jadranka Boban Pejić daje recepte i korisne savjete!

Ovih dana čini se kako svi kašlju, kišu, imaju grlobolju... Postoje neki tradicionalni makrobiotički pripravci koji mogu biti od velike pomoći!

Još su korisniji kad smo upoznati s osnovama makrobiotike te kad za sebe možemo izabrati najbolje.

Pročitajte više

Umeboshi šljive - lijek samuraja
Objavljeno: 3.2.2014..

Umeboshi šljive prava su riznica dobrobiti za zdravlje, a posebno su vrijedne u sezoni prehlada .

Suvremena prehrana često je neuravnotežena i rezultira prekomjernom kiselošću organizma. Dodate li povremeno svojim jelima umeboshi šljive, značajno možete unaprijediti  lužnatost krvi, sline i urina, što je temelj dobrog imuniteta.

Pročitajte više...

Zagrijte se uz ovo zimsko jelo!
Objavljeno: 31.1.2014..
Kiseli kupus naša je tradicionalno najpoznatija fermentirana namirnica, koja donosi niz dobrobiti za imunitet i probavu, a jela s njim posebno gode za hladnih dana. 
 
Tempeh s kiselim kupusom je ukusno i zagrijavajuće jelo koje je Jadranka Boban Pejić osmislila za svoju popularnu kuharicu Zima.
1 2 3 4 5