Sve što želi Makronova
Objavljeno: 19.12.2014..

 
Svima koji su prošli kroz vrata našeg novog prostora u 2014. i svima koji ste s nama bili prisutni na druge načine, zahvaljujemo na pozitivnoj energiji, želji za promjenom i kreativnom duhu, znatiželjnim pitanjima i kreiranju šarenog mozaika koji je obilježio ovu godinu. Želimo vam da se i dalje razvijate te da svakim danom svojim entuzijazmom mijenjate svijet na bolje.
 
Neka vam sreća, zdravlje, ljubav, optimizam i snaga budu stalne suputnice u dugoj šetnji kroz novu godinu.
 
Zbog našeg kolektivnog godišnjeg odmora od 24.12. - 6.1., u prostorima Makronove nećete nas moći naći, ali za sve upite, informacije i prijave slobodno nas kontaktirajte na info@makronova.com gdje ćemo ažurno pratiti vaše želje i prijave.
 
                                                                    Veselimo se ponovnom susretu u 2015. :)
Makrovikend za mlade
Objavljeno: 19.12.2014..

Makrovikend je seminar koji se održava već gotovo trideset godina i tisuće polaznika je zahvaljujući njemu unaprijedilo svoju kvalitetu življenja. No, ovo je prvi put da se seminar održava posebno za publiku od 15 - 27 godina. Prilagođen potrebama mlađe publike sadržajem i cijenom, jedinstven je način za unaprjeđenje života i nova znanja kroz dva intenzivna dana predavanja, praktičnih vježbi te uvoda u makrobiotičku prehranu demonstracijom pripreme obroka. Seminar vode Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić, a  uz inspirativne učitelje možeš naučiti više o tome kako povećati svoju vitalnost na jednostavne, a učinkovite načine. 

Ovdje možeš pročitati više...

Pratite srce i pronađite zimsko glasilo
Objavljeno: 12.12.2014..

Ako slijedite srce, naći ćete ga na naslovnici našeg novog glasila!

Izašlo je novo Makronovino glasilo pa čeka u svim bio&bio trgovinama i u Makronovi, a uskoro će doputovati i u poštanske sandučiće svih onih koji su svoj broj osigurali godišnjom pretplatom. U njemu pročitajte najave programa tijekom prva tri mjeseca sljedeće godine, prigodni članak  za vrijeme blagdana "Od potrošača do osviještenog kupca", saznajte kako je u posjeti kod djeda Marksa i zašto su baš djeca "san svakog marketingaša". 

U glasilo smo upakirali i nekoliko zagrijavajućih zimskih recepata s prilogom o začinima koji nas štite od viroza i jačaju imunitet. A sad svi brzo po glasilo  - gdje vas uz navedeno, iza velikog srca na naslovnici, čekaju još brojna iznenađenja i inspirativni članci koje ćete prelistavati sve do novog broja u veljači.

 

Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 11.12.2014..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su u proljeće i jesen ove godine pohađala radionice Male škole kuhanja u Makronovi, siječanj počinjemo prigodnim dječjim programom za vrijeme zimskih praznika.
 
8.1., 9.1. i 10.1. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja i žvakanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 

U različitim situacijama, pa tako i u onima vezanim za prehranu i zdravlje, skloni smo tražiti krivca koji je uzrok “svih naših problema”. Pšenica i gluten danas su među najčešće prozivanim namirnicama, zbog sve češće intolerancije i različitih zdravstvenih tegoba do kojih dovode.

Na predavanju 10.12. u 19 h, Jadranka Boban Pejić govorit će o glutenu i prirodnoj prehrani bez glutena, a na  radionici Bez glutena koja se održava u tri različita termina - 12.12, 16.12. i 17.12. (od 17- 19h) praktično će pokazati kako prehrana bez glutena može biti zanimljiva, ukusna i sastojati se od iznimno kreativnih obroka demonstracijom izrade jednostavnih, a neodoljivih recepata. 

Žvačete li dovoljno?
Objavljeno: 5.12.2014..
U nedjelju 7.12. na seminaru Zlatka Pejića Uspješno jedenje za zdravlje i biološku učinkovitost, naučite koliko je bitno to KAKO jedemo, a ne samo ŠTO i:
• što sve utječe na proces jedenja (vanjski, fizički i mentalni uvjeti)
• vježbe koje treba činiti prije jela, stupnjevi prehranjivanja, uloga žvakanja i kvaliteta salive
• zone i točke bitne za kvalitetno jedenje
• utjecaj alkalnih i kiselih namirnica te kako poboljšati probavu (aktivnosti, akupresurne točke, biljke i oblozi)
 
Predavanja u Splitu 2.12.
Objavljeno: 1.12.2014..

Podsjećamo da smo sutra u Splitu s dvije aktualne teme i iscrpnim odgovorima na pitanja publike: 

U 18 h poslušajte predavanje Jadranke Boban Pejić Prirodno bez glutena uz promociju istoimene knjige. Saznajte odgovor na pitanja: Što je gluten i treba li ga se bojati? Kako  zamijeniti glutenske proizvode s prirodnim i cjelovitim bezglutenskim namirnicama na kreativan način? Kako prehranu bez glutena učiniti zanimljivom i raznolikom?

U 19 h saznajte odgovor na pitanje Kako biti i ostati zdrav na predavanju Zlatka Pejića. Naučite kako unaprijediti jednostavne i svakodnevne aktivnosti te time značajno doprinijeti rastu vitalnost, razini tjelesne energije te postići optimalno funkcioniranje. 

 

Predavanja se održavaju u hotelu Atrium (ulica Domovinskog rata 49), a ulaz je slobodan.

Jedan od velikih prijatelja vašeg imuniteta je aromaterapija. Male bočice pune moćnih eteričnih ulja snažno podižu vaš imunitet stvarajući pri tome ugodu i užitak. Potrebno je samo 10 minuta da sva blagotvorna svojstva ulja primjenom na koži uđu u vaš krvotok i počnu djelovati.  
 
Da bi vaša zima bila mirisna i zdrava, dođite na Planetopijinu srijedu u Makronovi, 3. 12. u 19 sati i saznajte mnoge korisne i provjerene savjete od naše domaće stručnjakinje, aromaterapeutkinje Matilde Ivaniš Knez
 
Na predavanju ćemo s Matildom razgovarati o osnovnim zimskim uljima za djecu i odrasle, uljima koja  mogu osnažiti vaš imunitet, kako ih primijeniti kod kašlja, viroza, prehlade, grlobolje, glavobolje ili kao preventivu.
 
Slobodno pripremite vaša pitanja za Matildu, a naše druženje začinit ćemo odabranim uljima koja ćete moći pogledati i pomirisati! 

 

Čokolada u blagdanskom ruhu
Objavljeno: 27.11.2014..

Stižu nam dani kad cijeli grad zamiriše na cimet, klinčiće i vrući kakao te kad se iz nekog skrivenog kutka toplog doma vade kalupi za kekse i kolače. Za ove blagdane pripremite se već 4.12. (17-19h) , 5.12. (17-19h) ili 10.12. (17-19h) te naučite pripremati čokoladne blagdanske slastice na radionici "Čokoladni blagdani"
 
Mihaela Devescovi demonstrirat će kako napraviti najukusnije sirove čokoladne slastice u blagdanskom ruhu, a Vladimira Frketić čokoladne deserte iz pećnice:
 
 Zimska mirisna torta, "Vintage" čoko krema, Raw torta s tri vrste čokolade i Čokoladne blagdanske praline u raw varijanti.
 
Ove godine Sv. Nikolu dočekajte s čizmicom puuunom domaćih slatkiša od najkvalitetnijih sastojaka.
 
Kako prezimiti zimu?
Objavljeno: 27.11.2014..
Svatko ima svoje asocijacije na zimu - duboki mir koji prožima sve u prirodi, crveni nosevi prolaznika na ulici, miris klinčića i cimeta u domovima, nestrpljivo iščekivanje blagdana koji se bliže, vunene kape i rukavice, škripanje snijega pod nogama i oprezno manevriranje po ledu u toplim čizmama. Kratki dani i duge noći, tragovi šapa životinja u snijegu i jela iz pećnice na tanjurima. 
 
Kakve god asocijacije imali, u jednom će se složiti i oni koji uživaju u zimskim danima, ali i oni koji bi radije uživali u ljetnim danima kroz cijelu godinu. A to je da svako godišnje doba traži svojevrsnu prilagodbu.
 
Kako bismo se što bolje prilagodili energiji vode koja dominira prirodom zimi, trebamo naučiti što bolje se zagrijati, a u tome nam mogu pomoći neki od ovih savjeta - Što jesti? Kako kuhati? Kako potaknuti pozitivno raspoloženje zimi?
Pročitajte i recept za vruću limunadu s đumbirom i ječmenim sladom :)
 
 
1 2 3 4 5 
29.1.2015.. Zeleni detox
31.1.2015.. Zeleni detox