Svi na Hvar po dozu vitalnosti

 

Tjedan dana čistog hvarskog zraka, kristalnog mora, pozitivne energije i cjelovitog programa usmjerenog na revitalizaciju organizma čine savršeni „retreat“ za um, duh i tijelo nakon kojega možemo opušteni uploviti u jesen. Svi putokazi do postizanja vitalnosti vode ka seminaru Makrobiotikom do vitalnosti (od 3. - 10.10.) gdje vitalnost ostvarujete na jednostavan i cjelovit način – kroz prirodnu prehranu, nježno razgibavanje tijela, vježbe meditacije i disanja te potpunu uključenost u raznoliki program koji vode inspirativni voditelji. Povezat ćete sa samima sobom te se bolje upoznati, ali i susresti neka zanimljiva lica istomišljenika koji također teže prirodnom i cjelovitom načinu življenja. Saznajte kako izgleda dan na seminaru te potražite ostale zanimljive informacije.

Do-In u dvoje
Objavljeno: 29.7.2015..

Do-In vježbe u dvoje idealne su za ljetne aktivnosti na otvorenom, bilo uz knjigu u parku ili u hladu na plaži. Ove tri fotografijama prikazane vježbe (Valovi, Zajedno i Srčani sumo) koje nam je za ljeto predložila shiatsu učiteljica Sanja Novko, balansiraju meridijane Vode i Vatre, razvijaju fleksibilnost, snagu i izdržljivost, a istovremeno su zabavne i jednostavne. Vodite se fotografija i opisima, isprobajte ih te potaknite rad organa i opću vitalnost organizma. Uz opise vježbi, pročitajte više i o Do In radionicama koje počinju od jeseni, a novost su u Makronovi.

Kako makrobiotiku spakirati za put?
Objavljeno: 21.7.2015..
Svima onima koji se tijekom godine pridržavaju makrobiotičkih principa u prehrani i imaju uhodane rituale kojima jednostavno dolaze do željenih namirnica te načina na koje iste pripremaju, godišnji odmor na nepoznate ili izolirane lokacije često može predstavljati izazov. Također, na odmoru uglavnom ne želimo trošiti vrijeme na pripremu obroka zbog drugih zanimljivih sadržaja pa nam dobro dođu sve „prečice“ kojima se možemo poslužiti, a da se i dalje hranimo zdravo. Ovo su neke od naših sugestija za MAKROgodišnji bez stresa - pročitajte trikove za brzu pripremu obroka, ideje za cjelovite obroke za put ili za na plažu te sugestije za SOS pripravke u kriznim situacijama koje je dobro imati pri ruci na godišnjem odmoru. 
 
Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 1.6.2015..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te zimski program u Makronovi, pripremili smo prigodni dječji program za vrijeme ljetnih praznika.
 
 3.7. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 
Stiže nam ljetooo
Objavljeno: 11.5.2015..

Po sve višoj temperaturi i sve šarenijim tržnicama, naslućujemo približavanje najtoplijeg godišnjeg doba. Ljeto koje je karakterizirano energijom vatre, ima svoje posebnosti i od nas traži prilagodbu. Kako rashladiti organizam? Kojim aktivnostima se preporuča baviti ljeti? Kako kombinirati namirnice za idealan ljetni tanjur te koje načine pripreme/obrade namirnica najviše koristiti? Što je bolje reducirati, a u čemu možemo uživati, kako bismo se osjećali poletno i zdravo? Sve to saznajte 24. 5. na seminaru Prehrana i zdravlje: Ljeto.

Lajkajte nas i na fejsu
Objavljeno: 26.4.2015..

Želite dobivati sve informacije o aktualnim događanjima u Makronovi na dnevnoj bazi? Čitati zanimljive recepte, praktične prijedloge, motivirajuće poruke, spoznaje iz područja prirodne prehrane i održivog životnog stila? Pratiti fotografije s nekih od naših programa?Lajkate nas na facebooku na: Makronova Zagreb i budite u toku s dnevnim događanjima u Makronovi. Komentirajte i raspravljajte, dijelite svoja iskustva iz područja prirodne prehrane i s naših programa, šaljite neke svoje recepte i ideje o programima kakve biste htjeli slušati u Makronovi. Sudjelujte s nama u kreiranju pozitivnih promjena!

Svi na izlet na ekološko imanje Zrno!
Objavljeno: 17.4.2015..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te najukusnije vrste zdravog kruha i kolači koje nabavljate u bio&bio trgovinama? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet u terminima 6.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti, svježi, veganski obrok.

Ples 5 ritmova u Makronovi
Objavljeno: 24.3.2015..

Od 1. travnja plešite jutarnji ples Valova 5 ritmova srijedom u Makronovi!

Pokrenite tijelo, meditirajte u pokretu, kreativno se izrazite dok plešete kao da vas nitko ne gleda. Ples smanjuje stres i ublažava loše raspoloženje,povećava razinu energije, fleksibilnost, izdržljivost i osjećaj ravnoteže. On jača naš kardiovaskularni sustav, ali utječe i na poboljšanje kreativne ekspresije, mogućnosti fokusa i različitih kognitivnih sposobnosti.

Uz sve to, tko ne bi volio proplesati uz 5 ritmova?

Za prijave i dodatne informacije javite se organizatorima ovdje

PERMAKULTURA u srijedu 25.3.
Objavljeno: 21.3.2015..

Ako među vama ima amaterskih vrtlara i vrtlarica koji žele uzgajati vlastitu hranu, premda zasadili samo začinsko bilje ili rajčice na balkonu, ako vam je ekologija važna i želite se povezati s prirodom, a ne iskorištavati njezine resurse te sanjate pravednije, humanije i zelenije društvo, svakako nam se pridružite na predavanju o permakulturi u srijedu 25.3. u 19 h. Više o teoriji ali i praksi permakulture uz korisne savjete za početnike, ali i iskusne vrtlare i vrtlarice,  saznajte na predavanju Miroslava i Karmele Kiš! 

 

Sljedeća radionica u ciklusu bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja radionica Blagdanski kolači, a vode ju učiteljica kuhinja i "zaljubljenica u kreativno slatke recepte" Vladimira Vlatka Frketić te mag.nutricionizma Mateja Horvat koja znanja o prirodnim i cjelovitih sastojcima ima u  malom prstu.Radionica se odvija u četvrtak 19.3. (17 - 19 h) i u subotu 21.3. (10 - 12 h), u dva termina kako biste izabrali onaj koji vam više odgovara.Ova radionica bit će prava riznica znanja, a pripremat ćemo različite slatke recepte poput zdrave pince.
Diši, diši, diši
Objavljeno: 9.3.2015..

Emocije utječu na naše disanje - kad smo uzrujani i pod stresom, disanje je brže i pliće, a kad smo opušteni, postaje sporije i dublje. Obrnuti proces još je zanimljiviji: disanjem možemo utjecati na emocionalna stanja i mijenjati ih, ali i značajno unaprijediti zdravstveno stanje organizma. Drevna umijeća disanja zaboravljen su alat koji nas ne podučavaju u školama, a trebali bi iz brojnih razloga: vježbanjem optimalnog disanja reguliramo hormone, poboljšavamo kognitivne kapacitete, potičemo detoksikaciju organizma, unapređujemo probavne procese i spavanje, regeneriramo tjelesne stanice i iscjeljujemo se. Uz Zlatka Pejića, 14.3. na seminaru Umijeće disanja naučite kako disanje prilagoditi svojim potrebama i kako uz nekoliko protokola disanja čuvati svoju vitalnost, energizirati se i otpustiti blokade nastale neprimjerenim načinima disanja. Pročitajte više 
1 2 3 4 5