Makrovikend za sve!

 

Dva dana Makrovikenda dovoljna su za steći uvid u način funkcioniranja cjelovitog makrobiotičkog pristupa životu. To pokazuje ovaj seminar koji se kontinuirano održava više od 30 godina.Svi oni koji žele promijeniti životni stil, unaprijediti opće zdravlje, poboljšati pamćenje i koncentraciju te razviti dublji uvid i razumijevanje u stanje u kojem se nalaze, u ovom seminaru pronaći će mnogo novih znanja i motivacije. Uz dugogodišnjeg makrobiotičkog savjetnika i autora seminara Zlatka Pejića i učiteljicu kuhanja Anu Janjatović Zoricu, naučite živjeti i hraniti se prema makrobiotičkim načelima. 
Meditacija - korak na sunčanu stranu
Objavljeno: 24.5.2015..

Za meditaciju vam nije potreban poseban dar, niti predznanje. Za iskustvo duboke meditacije ključna je vaša želja. Rezultati  redovitog meditiranja mogu poboljšati vaše zdravlje i donijeti duboko iskustvo zadovoljstva, sreće i mira. Gošća sljedeće Planetopijine srijede, poznata domaća astrologinja, učiteljica joge i dugogodišnja meditantica, Senka Ljubić govorit će o prakticiranju meditacije te o tome kako joj je  promijenila život, na zadnjem predavanju u sklopu proljetnog ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 27.5. u 19 sati.

Razna lica aromaterapije
Objavljeno: 22.5.2015..

Saznajte male tajne aromaterapije i prirodne ljepote na radionici Aromaterapija 28. 5. (17 - 19 h) ili  30. 5. (10 - 12 h). Otkrijte korisne aromaterapijske beauty trikove: naučit ćemo koje kombinacije ulja najbolje tretiraju umornu i naboranu kožu kojoj je potrebna regeneracija uz jednostavne i vrlo učinkovite recepture. Bit će riječi i o oralnoj primijeni baznih ulja, o tretiranju kožnih oboljenja aromaterapijskim metodama, demonstriranje spravljanja receptura uz priliku da upitate sve što vas je ikada interesiralo o aromaterapiji i prirodnoj kozmetici. 

Roštiljamo na vege način
Objavljeno: 15.5.2015..
Sljedeći tjedan na Makronovinoj i bio&bio radionici Vege roštilj, roštiljamo uz slasne recepte Hrvoja Krajnovića i nutricionističke upute Jasmine Vrbanec.  Saznat ćemo kreativne varijante pripreme veganskog roštilja te "grill" recepte za umake i marinade za najsočnije vege obroke s roštilja. Savršeno znanje za naučiti u ovo doba godine i sve toplije dane koji nam dolaze, ne mislite li? Roštilj je uvijek odličan povod za okupljanje, ali i za isprobavanje finih recepata. Barem je to tako na roštiljanju u Makronovi gdje roštilj pretvaramo u pravi cjeloviti obrok. 
Lajkajte nas i na fejsu
Objavljeno: 26.4.2015..

Želite dobivati sve informacije o aktualnim događanjima u Makronovi na dnevnoj bazi? Čitati zanimljive recepte, praktične prijedloge, motivirajuće poruke, spoznaje iz područja prirodne prehrane i održivog životnog stila? Pratiti fotografije s nekih od naših programa?Lajkate nas na facebooku na: Makronova Zagreb i budite u toku s dnevnim događanjima u Makronovi. Komentirajte i raspravljajte, dijelite svoja iskustva iz područja prirodne prehrane i s naših programa, šaljite neke svoje recepte i ideje o programima kakve biste htjeli slušati u Makronovi. Sudjelujte s nama u kreiranju pozitivnih promjena!

Svi na izlet na ekološko imanje Zrno!
Objavljeno: 17.4.2015..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te najukusnije vrste zdravog kruha i kolači koje nabavljate u bio&bio trgovinama? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet u terminima 6.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti, svježi, veganski obrok.

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 7.4.2015..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" (macro bios) odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je upravo u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, time oporavi ono slabije te potakne način življenja koji je cjelovit, raznolik, u skladu s prirodom i u svim aspektima "velik".

 

Život koji je šaren poput slike s lijeve strane  i koji daje priliku za razvoj i napredovanje iz trenutka u trenutak. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, kojemu je sljedeći termin održavanja 14. lipnja  od 9 do 17 h. 

 

Ples 5 ritmova u Makronovi
Objavljeno: 24.3.2015..

Od 1. travnja plešite jutarnji ples Valova 5 ritmova srijedom u Makronovi!

Pokrenite tijelo, meditirajte u pokretu, kreativno se izrazite dok plešete kao da vas nitko ne gleda. Ples smanjuje stres i ublažava loše raspoloženje,povećava razinu energije, fleksibilnost, izdržljivost i osjećaj ravnoteže. On jača naš kardiovaskularni sustav, ali utječe i na poboljšanje kreativne ekspresije, mogućnosti fokusa i različitih kognitivnih sposobnosti.

Uz sve to, tko ne bi volio proplesati uz 5 ritmova?

Za prijave i dodatne informacije javite se organizatorima ovdje

PERMAKULTURA u srijedu 25.3.
Objavljeno: 21.3.2015..

Ako među vama ima amaterskih vrtlara i vrtlarica koji žele uzgajati vlastitu hranu, premda zasadili samo začinsko bilje ili rajčice na balkonu, ako vam je ekologija važna i želite se povezati s prirodom, a ne iskorištavati njezine resurse te sanjate pravednije, humanije i zelenije društvo, svakako nam se pridružite na predavanju o permakulturi u srijedu 25.3. u 19 h. Više o teoriji ali i praksi permakulture uz korisne savjete za početnike, ali i iskusne vrtlare i vrtlarice,  saznajte na predavanju Miroslava i Karmele Kiš! 

 

Sljedeća radionica u ciklusu bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja radionica Blagdanski kolači, a vode ju učiteljica kuhinja i "zaljubljenica u kreativno slatke recepte" Vladimira Vlatka Frketić te mag.nutricionizma Mateja Horvat koja znanja o prirodnim i cjelovitih sastojcima ima u  malom prstu.Radionica se odvija u četvrtak 19.3. (17 - 19 h) i u subotu 21.3. (10 - 12 h), u dva termina kako biste izabrali onaj koji vam više odgovara.Ova radionica bit će prava riznica znanja, a pripremat ćemo različite slatke recepte poput zdrave pince.
Diši, diši, diši
Objavljeno: 9.3.2015..

Emocije utječu na naše disanje - kad smo uzrujani i pod stresom, disanje je brže i pliće, a kad smo opušteni, postaje sporije i dublje. Obrnuti proces još je zanimljiviji: disanjem možemo utjecati na emocionalna stanja i mijenjati ih, ali i značajno unaprijediti zdravstveno stanje organizma. Drevna umijeća disanja zaboravljen su alat koji nas ne podučavaju u školama, a trebali bi iz brojnih razloga: vježbanjem optimalnog disanja reguliramo hormone, poboljšavamo kognitivne kapacitete, potičemo detoksikaciju organizma, unapređujemo probavne procese i spavanje, regeneriramo tjelesne stanice i iscjeljujemo se. Uz Zlatka Pejića, 14.3. na seminaru Umijeće disanja naučite kako disanje prilagoditi svojim potrebama i kako uz nekoliko protokola disanja čuvati svoju vitalnost, energizirati se i otpustiti blokade nastale neprimjerenim načinima disanja. Pročitajte više 
1 2 3 4 5 
16.6.2015.. SLADOLEDI
18.6.2015.. SLADOLEDI