Put prirode priča je o individualnom rastu, emociji i osobnom eksperimentu. Usmjeren je ka osvještavanju i oživljavanju izvornih sposobnosti našeg organizma putem ponovnog povezivanja s prirodom.
 
Cilj programa je pokrenuti vlastite snage i potencijale čime postižemo osjećaj većeg zadovoljstva, sigurnosti, mentalne i emocionalne stabilnosti te svijesti o sebi. Riječ je o tjedan dana fizičke aktivnosti, smirivanja uma kroz meditaciju, čišćenju organizma cjelovitom i prirodnom prehranom te vježbama disanja u samom zelenilu iskonske prirode u NP Risnjak. Takvo iskustvo "resetirat će" organizam na njegove izvorne, prirodne postavke te prebrisati stres, kiselinu, blokade i viškove skupljene suvremenim načinom života. Tijekom seminara krijepit će vas jednostavno pripremljena cjelovita ekološka hrana uz primjenu tehnika za maksimalno iskorištavanje energije. Pročitaj više
Praznici za djecu u Makronovi
Objavljeno: 1.6.2015..

Inspirirani doživljajima i reakcijama djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te zimski program u Makronovi, pripremili smo prigodni dječji program za vrijeme ljetnih praznika.
 
 3.7. (od 10 - 14 h) družimo se na praznicima u Makronovi s Hrvojem Krajnovićem, dipl. kineziologom i voditeljem Male škole kuhanja te Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim kuhanja nalaze se i vježbanje joge, učenje pravilnog disanja, kratka meditacija i storytelling/poučna priča za kraj. 
 
 
Stiže nam ljetooo
Objavljeno: 11.5.2015..

Po sve višoj temperaturi i sve šarenijim tržnicama, naslućujemo približavanje najtoplijeg godišnjeg doba. Ljeto koje je karakterizirano energijom vatre, ima svoje posebnosti i od nas traži prilagodbu. Kako rashladiti organizam? Kojim aktivnostima se preporuča baviti ljeti? Kako kombinirati namirnice za idealan ljetni tanjur te koje načine pripreme/obrade namirnica najviše koristiti? Što je bolje reducirati, a u čemu možemo uživati, kako bismo se osjećali poletno i zdravo? Sve to saznajte 24. 5. na seminaru Prehrana i zdravlje: Ljeto.

Lajkajte nas i na fejsu
Objavljeno: 26.4.2015..

Želite dobivati sve informacije o aktualnim događanjima u Makronovi na dnevnoj bazi? Čitati zanimljive recepte, praktične prijedloge, motivirajuće poruke, spoznaje iz područja prirodne prehrane i održivog životnog stila? Pratiti fotografije s nekih od naših programa?Lajkate nas na facebooku na: Makronova Zagreb i budite u toku s dnevnim događanjima u Makronovi. Komentirajte i raspravljajte, dijelite svoja iskustva iz područja prirodne prehrane i s naših programa, šaljite neke svoje recepte i ideje o programima kakve biste htjeli slušati u Makronovi. Sudjelujte s nama u kreiranju pozitivnih promjena!

Svi na izlet na ekološko imanje Zrno!
Objavljeno: 17.4.2015..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te najukusnije vrste zdravog kruha i kolači koje nabavljate u bio&bio trgovinama? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet u terminima 6.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti, svježi, veganski obrok.

Ples 5 ritmova u Makronovi
Objavljeno: 24.3.2015..

Od 1. travnja plešite jutarnji ples Valova 5 ritmova srijedom u Makronovi!

Pokrenite tijelo, meditirajte u pokretu, kreativno se izrazite dok plešete kao da vas nitko ne gleda. Ples smanjuje stres i ublažava loše raspoloženje,povećava razinu energije, fleksibilnost, izdržljivost i osjećaj ravnoteže. On jača naš kardiovaskularni sustav, ali utječe i na poboljšanje kreativne ekspresije, mogućnosti fokusa i različitih kognitivnih sposobnosti.

Uz sve to, tko ne bi volio proplesati uz 5 ritmova?

Za prijave i dodatne informacije javite se organizatorima ovdje

PERMAKULTURA u srijedu 25.3.
Objavljeno: 21.3.2015..

Ako među vama ima amaterskih vrtlara i vrtlarica koji žele uzgajati vlastitu hranu, premda zasadili samo začinsko bilje ili rajčice na balkonu, ako vam je ekologija važna i želite se povezati s prirodom, a ne iskorištavati njezine resurse te sanjate pravednije, humanije i zelenije društvo, svakako nam se pridružite na predavanju o permakulturi u srijedu 25.3. u 19 h. Više o teoriji ali i praksi permakulture uz korisne savjete za početnike, ali i iskusne vrtlare i vrtlarice,  saznajte na predavanju Miroslava i Karmele Kiš! 

 

Sljedeća radionica u ciklusu bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja radionica Blagdanski kolači, a vode ju učiteljica kuhinja i "zaljubljenica u kreativno slatke recepte" Vladimira Vlatka Frketić te mag.nutricionizma Mateja Horvat koja znanja o prirodnim i cjelovitih sastojcima ima u  malom prstu.Radionica se odvija u četvrtak 19.3. (17 - 19 h) i u subotu 21.3. (10 - 12 h), u dva termina kako biste izabrali onaj koji vam više odgovara.Ova radionica bit će prava riznica znanja, a pripremat ćemo različite slatke recepte poput zdrave pince.
Diši, diši, diši
Objavljeno: 9.3.2015..

Emocije utječu na naše disanje - kad smo uzrujani i pod stresom, disanje je brže i pliće, a kad smo opušteni, postaje sporije i dublje. Obrnuti proces još je zanimljiviji: disanjem možemo utjecati na emocionalna stanja i mijenjati ih, ali i značajno unaprijediti zdravstveno stanje organizma. Drevna umijeća disanja zaboravljen su alat koji nas ne podučavaju u školama, a trebali bi iz brojnih razloga: vježbanjem optimalnog disanja reguliramo hormone, poboljšavamo kognitivne kapacitete, potičemo detoksikaciju organizma, unapređujemo probavne procese i spavanje, regeneriramo tjelesne stanice i iscjeljujemo se. Uz Zlatka Pejića, 14.3. na seminaru Umijeće disanja naučite kako disanje prilagoditi svojim potrebama i kako uz nekoliko protokola disanja čuvati svoju vitalnost, energizirati se i otpustiti blokade nastale neprimjerenim načinima disanja. Pročitajte više 

Prvo predavanje iz novog proljetnog ciklusa Planetopijinih predavanje je predavanje Sonie Choquette u petak 13.3 u 19 h. Ona je svjetski je priznati autoritet o intuiciji, ostvarivanju životne svrhe, o životu u skladu s višom vibracijom te povezivanju s anđelima i duhovnim vodičima. Autorica je i brojnih bestselera od koji su neki objavljeni u izdanju Planetopije, a najnoviju uspješnicu Hodočašće duše ovom će prilikom predstaviti u Makronovi. 

1 2 3 4 5