Podatak da prosječan čovjek pojede između 60 i 100 kilograma šećera na godinu trebao bi nas sve zabrinuti, ali i potaknuti edukaciju o zaslađivačima koji neće uzrokovati nagle oscilacije energije, promjene raspoloženja, probleme s kožom ili hormonima ili pak dovesti do pretilosti što su neke od posljedica povezane i sa prekomjernim konzumiranjem bijelog šećera i rafiniranih namirnica. Jer, slatko bez grižnje savjesti itekako je moguće i tog se zadovoljstva nije potrebno odreći. 
 
Zašto svi volimo slatki okus, što šećer čini našem u tijelu, koji su zaslađivači prikladniji za zdravlje, kako ih koristiti u recetima poput raskošnih torti, prhkih pita, bogatih dizanih tijesta – odgovore na ta i sva vaša pitanja s nama će podijeliti majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima te autorica kuharice Slatki vegan, Dunja Gulin. 
 
Pridružite nam se na predavanju Slatko bez grižnje savjesti, u sklopu ciklusa „Planetopija srijedom u Makronovi“, u srijedu 22.5. u 19 sati u Makronovi. 
 
Ulaznica je 20 kn, a očekuje vas promotivna prodaja svih kuharica Dunje Gulin u izdanju Planetopije kao i drugih odabranih naslova. 
 
Dunja Gulin educirala se na području prirodne prehrane, prvo u Makronovi, a zatim kroz rad i asistiranje na mnogim programima u Hrvatskoj i inozemstvu te pohađanjem konferencija o zdravoj prehrani u SAD-u gdje je završila i Plant-Based Nutrition program dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell. Osim kuharica Doručak, Vege-burgeri i Slatki vegan u izdanju Planetopije, autorica je nekoliko kuharica na engleskom jeziku: Raw Food Kitchen, The Vegan Baker, The Vegan Pantry, Fermented Foods, Falafel Forever, The Magic of Tahini. Pokretačica je projekta Rentaj Chefa, kolumnistica časopisa Sensa, članica kuharskog tima na krstarenju Holistic Holiday at Sea, povremeno kuha za joga grupe na raznim destinacijama, voditeljica je radionica kuhanja i autorica on-line detoks škole kuhanja na www.dunjagulin.com.
 |  Ispis stranice


Tagovi: