Iz Kanade nam dolazi Jean-Martin Fortier. Svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj, inovator i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede.
 
Jean-Martin Fortier međunarodno je priznati praktičar biološki intenzivnoga sustava usjeva s dugogodišnjim iskustvom u organskome uzgoju raznovrsnih kultura. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima (The Market Gardener) uskoro u izdanju Planetopija.
 
Više od 15 godina posvećen je usavršavanju sustava upravljanja manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem maksimalnog povećanja produktivnosti i dobiti. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Svoje napore i dalje neumorno usmjerava na razvoj novih metoda i tehnologija.
 
PREDAVANJE
 
četvrtak, 22.11.2018., u 19 sati
 
EKOLOŠKO POVRTLARSTVO – Kako mala imanja mogu mijenjati svijet
 
Njegovo proslavljeno imanje u Québecu u Kanadi s površinom manjom od 8 000 m2 prekriveno je trajnim gredicama i donosi bruto prihod od 100 000$, s operativnom maržom od otprilike 60%.
 
Na predavanju će govoriti o svom iskustvu vođenja ovakvog imanja te predstaviti osnovne ideje i praktične savjete opisane u nagrađivanom priručniku Eko-povrtlar kojeg mnogi smatraju jednom od najznačajnijih knjiga o uzgoju hrane. Njome je inspirirao stotine tisuća čitatelja diljem svijeta da dobiju jasnu viziju o ekološkom uzgoju po mjeri čovjeka i prirode.
 
Ulaznica je 50 kn, a možete je nabaviti u knjižari Planetopija, Ilica 68.  Za polaznike radionice 23.11. ulaznica za predavanje uključena je u cijenu radionice. Na predavanju je osiguran prijevod na hrvatski jezik.
 
MASTERCLASS RADIONICA   
 
petak, 23.11.2018., 10 - 14 sati 
 
EKO-POVRTLAR – Profitabilni  uzgoj povrća na manjim imanjima
 
Jean-Martin Fortier na radionici će predstaviti brojne alate za uspješnu ekološku proizvodnju primjenom raznovrsnih tehnika i pomagala te prakse upravljanja imanjem koje utjelovljuju njegov pristup ekološkom povrtlarstvu na manjim imanjima.
 
Sve nove i osuvremenjene informacije usmjerene su na rad sa živim tlom, novim alatima za obradu zemlje kao i računalno-organizacijskim sredstvima za učinkovito i profitabilno upravljanje ekološkim imanjem. Sve to Fortier kombinira s usporedbama s iskušanim i dobrim stranama standardnih postupaka uzgoja.
 
Radionica je namijenjena kako onima koji se profesionalno bave ekološkim uzgojem, tako i onima koji se tek planiraju tome posvetiti ili jednostavno imaju svoj mali eko-vrt za osobne potrebe. Uz brojne primjere i praktične preporuke, Jean-Martin Fortier na radionici će podučavati u okviru sljedeće četiri cjeline:
 
• Rad na živom tlu
• Noviji alati za obradu zemlje
• Zašto primjenjivati standardne operativne procedure
• Planiranje usjeva i upravljanje imanjem
 
Cijena radionice: 350 kn
 
Radionica se održava na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski jezik.
 
Informacije i prijave za radionicu su na info@makronova.com te 01/4847119.
 
Više informacija o predavaču pronađite i na njegovoj web stranici: The Market Gardener
 
Partneri: Biovega, Planetopija, Zrno eko imanje
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi: