Wu Tao terapijski ples
Objavljeno: 23.8.2016..

Wu Tao je energetski terapijski ples, vrsta meditacije u pokretu, koji kroz specifične plesne pokrete, kombinirajući pri tome odgovarajuću glazbu i vizualizaciju, potiče otvaranje energetskih kanala, čime se uspostavlja normalan protok energije po čitavom tijelu. Kad energija slobodno kola, popravlja nam se raspoloženje i nestaju negativne misli i emocije, vraća nam se optimizam i volja za životom, postajemo opušteniji i stabilniji te prisutniji u trenutku ovdje i sada. Pokreću se različiti aspekti našeg života koji su do tada bili zablokirani jer kad energija teče,  sve u našem životu teče – emocionalni život, posao, novac itd. Uspostavom energetskog tijeka potiče se iscjeljenje čak i na fizičkom segmentu. 
 
Ples Wu Tao temelji se na taoističkom principu o kretanju pet elemenata, starom minimalno 2500 god, na kojemu se temelji kompletna tradicionalna kineska medicina. Pet elemenata (voda, drvo, vatra, zemlja i zrak/metal) zapravo su različiti oblici univerzalne energije u trećoj dimenziji, i svaki element je zadužen za različite aspekte našeg fizičkog zdravlja, svaki element upravlja različitim emocijama, te pokriva različite segmente našeg života. Samim time, postoji i pet osnovnih plesova (iako postoje još neki dodatni plesovi koji se izvode u naprednim grupama). Plešući te plesove radimo na dovođenju u ravnotežu svih aspekata života kojima pojedini element upravlja.  
 
Od čega se sastoji sat Wu Tao terapijskog plesa?
 
Seanse su koncipirane tako da prije samog plesa uvijek započinjemo vježbama osvještavanja tijela i pokretanja energije. Potom "isplešemo" svih pet (ili sedam) plesova, a uvijek završavamo s nekom od meditacija kroz koju integriramo iskustvo iscjeljenja. 
 
Element zrak: Zrak znači život. Sve dok dišemo, živi smo. Kroz udisaj u sebe unosimo novi, svježi zrak, a metaforički udisaj označava našu sposobnost da se otvorimo prema novim životnim iskustvima. Kroz izdisaj iz sebe izbacujemo ugljični dioksid, a psihološki, izdisaj znači našu sposobnost da iz svog sustava otpustimo sva ona iskustva koja nam više ne trebaju ili da iz svog uma otpustimo događaje iz prošlosti, ljude koji su nam možda puno značili, ali su iz nekog razloga otišli iz našeg života. Ovaj se element vezuje uz pluća kao organ, ali i debelo crijevo (kroz koje također otpuštamo ono što nam više ne treba), tako da se disbalans u ovom elementu može odraziti kroz bolesti vezane uz respiratorni sustav, ali i uz debelo crijevo. Plešući element zraka, svi aspekti vezani uz taj element, malo po malo dovode se u ravnotežu. 
 
Element voda upravlja našom seksualnom (životnom) energijom koja je glavna pokretačka snaga u životu. Međutim, kako je to energija koju nasljeđujemo od roditelja i predaka, kroz nju nasljeđujemo i jako puno uvjetovanosti (emocije, životne obrasce, zapise određenih fizičkih bolesti itd.), koje nas na razne načine mogu kočiti kroz život. Ples potiče "pročišćavanje" energije koju naslijedili, čime se potiče reprogramiranje na najdubljim osnovama (na razini DNK). Energija vode upravlja našim najdubljim tjelesnim i energetskim strukturama, upravlja našim vodenim metabolizmom, a uskladištena je u bubrezima koji se s mokraćnim mjehurom vezuju uz element vodu. 
 
 
Element drvo vezuje se uz proljeće kao godišnje doba (yang element), a u našem životu uz razdoblje rasta i razvoja naše osobnosti. Teme koje se vezuju uz ovaj element su ekspanzija i izražavanje (stavova, mišljenja, potreba), ali i svoje jedinstvenosti kroz kreativno izražavanje. Ako smo na bilo koji način u tome sputani, javit će se ljutnja, glavna emocija vezana uz ovaj element. Ljutnja se akumulira u jetri, koja je uz žučni mjehur glavni organ koji se vezuje uz element drvo. Kada izvodimo ples za element drvo, onda radimo na tim meridijanima što potiče osnaživanje individualnosti i osobne moći, sposobnost zauzimanja za sebe i jasnog izražavanja svojih stavova. Oslobađa se kreativnost, reduciramo napetosti, glavobolju, visoki krvni tlak te potičemo ozdravljenje jetre i žučnog mjehura.
 
 
Element Vatra omogućava nam da živimo svoju istinsku prirodu, a to je uvijek slučaj kada dozvoljavamo da nas kroz život vodi srce. Živjeti život iz pozicije srca znači sve raditi sa strašću, svemu se radovati poput malog djeteta, širiti svuda oko sebe osmjeh i optimizam te svojim osmjehom i vatrom u srcu iscjeljivati i inspirirati druge. Kad nam je vatra u disbalansu, život će nam biti "bljutav" i "bez okusa". U njemu će umjesto radosti vladati pesimizam i depresija, teško ćemo se pokretati, a još teže  zaljubljivati. U fizičkom smislu mogući su problemi sa srcem, ali i hladnoćom u tijelu. Kad plešemo element vatru, radimo na otvaranju meridijana srca, ali i ostalih meridijanima vezanim uz element vatru (meridijanu tankog crijeva, osrčju i trostrukom grijaču). Svi ti meridijani štite srce od negativnih utjecaja izvana  i omogućavaju mu da unatoč izazovima ostane otvoreno. 
 
 
Element Zemlja je element koji se vezuje uz kasno ljeto kada dozrijevaju zemljini plodovi. Oni su naš izvor hrane pa je i ovaj element vezan uz hranu. Pokazuje kako se hranimo, u fizičkom, emocionalnom i duhovnom smislu. Stanje ovog elementa pokazuje pružamo li sebi, svome tijelu i svojoj duši ono što je potrebno. Ovaj element pokazuje jesmo li u stanju od života primiti darove (stoga se stanje u elementu zemlja između ostalog odražava i kroz vaše materijalno i financijsko stanje), kako probavljamo životna iskustva te jesmo li u stanju prihvatiti i učiti iz neugodnih situacija koje život donosi. Kad plešemo ovaj ples, radimo na meridijanima slezene i želuca te potičemo ozdravljenje, materijaliziramo ciljeve i sl.
 
Ples uvijek završavamo s meditacijom kojom integriramo iscjeljenje koje se tijekom plesa dogodilo.
 
Za koga je sve Wu Tao terapijski ples?
 
Wu Tao je za sve one koji:
 
- vole plesati, ali vole i energetski rad na sebi 
- vole ples koji je slobodan, ali istovremeno ima svoju strukturu i smisao
- traže aktivnost koja ujedinjuje istezanje i dinamično kretanje, spajanje daha i pokreta, ali i koja učinkovito rješava različite kronične probleme redovnim vježbanjem zbog snažne energetsku podloge koju ima
- žele naučiti više o tradicionalnoj kineskoj medicini te meridijanima tijela (gdje su smješteni, kako se na njima manifestiraju disbalansi, a kako znamo da su uravnoteženi itd.)
- koji žele naučiti jednostavne vježbe iz tradicije Do In-a i akupresure
- koji žele unaprijediti svoje disanje i kapacitet spajanja daha i pokreta
- koji vole ples u grupi / krugu te osjećaj zajednice koji njime nastaje
 
 
Termini Wu Tao terapijskog plesa u Makronovi?
 
Zaplešite Wu Tao u ciklusu od 6 termina ponedjeljkom u zatvorenoj grupi. Termini ciklusa su sljedeći: 6.11.,13.11.,20.11.,27.11.,4.12.,11.12. (19-21.30 h). Na ciklusu se obrađuju sljedeće teme:
 
1. termin: Voda - Gospodar života i smrti
2.termin: Drvo - Energija rasta, razvoja i izražavanja
3.termin: Vatra - Naša spiritualna energija
4.termin: Zemlja  - Energija hranjenja, probavljanja i zahvalnosti
5.termin: Metal/Zrak - Energija otpuštanja 
6.termin: Integracija
 
Cijena ciklusa (svih 6 termina) je 1.100 kn za uplate na 3 rate, a 900 kn za uplatu u cijelosti do 1.termina
U oba slučaja, po prijavi se uplaćuje akontacija u iznosu 450 kn kao potvrda mjesta na programu.
 
 
Tko vodi Wu Tao ples u Makronovi?
 
Egli Ilić terapeutkinja je i životna trenerica, te dugogodišnja kolumnistica u brojnim časopisima i portalima. Osim standardnih, NLP tehnika, koristi i mnoge druge tehnike (npr. tehniku holotropskog disanja, tehniku kidanja veza i sl.), kao i moćne energetske tehnike iz kvantne psihologije. Svoj terapijski rad nadopunjuje i drevnim duhovnim energetskim tehnikama, a licencirana je i za rad sa suptilnim energijama na razini akaše. Posljednjih je godina najviše posvećena istraživanju taoističke duhovne filozofije, a posebno ju je privukla tradicionalna kineska medicina. Na principima TKM-a se i temelji ples Wu Tao, te je Egli jedini licencirani terapeut ovog plesa u Hrvatskoj i regiji.
 
Intervju s voditeljicom Egli Ilić
 
1. Gdje i kako ste se upoznali s Wu Tao plesom? Što Vas je na njemu oduševilo, zaintrigiralo i potaknulo da se upustite u dublje istraživanje ove metode?
 
Ples je od malih nogu bio moja strast, moja meditacija i moja najdraža molitva. Kao dijete, stalno sam plesala, a tijekom plesa spontano ulazila u izmijenjena stanja svijesti. Imala sam osjećaj da dok plešem sve oko mene nestaje, da se tada i sama gubim. No ples je bio i moje omiljeno utočište, jer sam u njega, osim radosti i sreće, unosila i svoje povrede, koje sam kroz ples i iscjeljivala.  U odrasloj dobi, zbog spleta okolnosti, sve sam manje plesala, dok s vremenom nisam u potpunosti prestala plesati. Puno godina kasnije, u jednoj grupnoj meditaciji s glazbenom podlogom, ušavši u izmijenjeno stanje svijesti, izgubila sam kontrolu nad svojim tijelom. Ustala sam, i moje se tijelo, samo od sebe i mimo moje svjesne volje počelo kretati u skladnim plesnim pokretima. Osjetila sam to kao poziv da se ponovo vratim plesu.
 
Prvi ples koji sam te večeri, po povratku kući sa seanse pronašla, bio je Wu Tao. Tada još nisam bila upoznata s taoističkom mudrošću, no odmah me je privukla prirodnost pokreta, njihova lakoća i fluidnost. Pomislila sam kako bi se upravo tako sve trebalo događati i u našim životima. Istražujući dalje, otkrila sam da nas Wu Tao ples, djelujući na suptilne energetske nivoe doista i dovodi do takvoga stanja; da u naš život unosi spontanost i lakoću, da nam pomaže da se uskladimo s prirodom i njenim zakonitostima, te da ostvarimo ravnotežu uma, duše i tijela.
 
Istog časa znala sam ne samo da taj ples želim plesati, već i da ga želim podučavati. Trebalo je vremena da se stvari poslože (jer sam u međuvremenu odlučila ostaviti posao bankarice, kako bih se u potpunosti posvetila terapijskom radu). No četiri godine nakon tog događaja, moja se želja ostvarila, i danas sam instruktor Wu Tao plesa. Baš kao što sam se sama kao dijete spontano iscjeljivala u plesu, danas pomažem drugima da se i oni, plešući ples Wu Tao iscijele na najdubljim osnovama.
 
2. Kako ljudi obično reagiraju na prvi susret s Wu Tao plesom, kakvi se osjećaji, dojmovi i promjene javljaju?
 
Ljudi koji su pokazali interes za ovim plesom najčešće već od ranije imaju određeno predznanje o taoističkoj filozofiji, ili su se već susreli s nekim vidom energetskog vježbanja, tako da od samog početka znaju što mogu očekivati. Većini ljudi je jasno da nije riječ o rekreaciji kojoj je primarna svrha zabaviti se ili potrošiti suvišne kalorije, već da je riječ o energetskom plesu s iscjeljujućim učincima. Zato se većini ljudi Wu Tao od samog početka dopadne. No ima i onih koji nemaju baš nikakvog predznanja o taoizmu, svijetu energija ili radu na sebi, a opet ih privuku fluidnost, te lakoća i ljepota pokreta. Ljudima se posebno dopada i glazba koja se koristi u plesovima, kao i vizualizacije, kojima povezujemo prirodu s našim životima.
 
3. Što su po Vama najvažniji učinci Wu Tao plesa? Kako djeluje na naše fizičko, emocionalno, mentalno i energetsko stanje?
 
Većina problema s kojima se u životu susrećemo, na emocionalnom, mentalnom i fizičkom planu, samo su manifestacija zastoja u protoku energije našim sustavom. Budući da specifični plesni pokreti koji se u Wu Tao plesu izvode potiču otvaranje energetskih kanala u tijelu, omogućujući energiji da slobodno teče, ples pozitivno djeluje na sve aspekte našega života. Zahvaljujući plesu, popravlja se raspoloženje, nestaju negativne misli i emocije, postajemo bitno opušteniji, mirniji i stabilniji, te prisutniji u trenutku ovdje i sada. Zbog slobodnog protoka energije, lakše se oslobađamo tereta prošlosti, osjećamo više samopouzdanja, pa nestaju i pretjerane brige, a vraća nam se i optimizam, volja za životom, te entuzijazam i životna strast (koje nerijetko pod teretom života gubimo).
 
Kroz savladavanje plesnih pokreta, Wu Tao djeluje i na usklađivanje funkcija lijeve i desne polutke mozga. Uslijed odgoja, i kompletnog obrazovnog sustava, koji više vrednuju logičko razmišljanje, kod većine je ljudi lijeva polutka mozga odveć stimulirana, što ne ostavlja dovoljno prostora kreativnom razmišljanju i kreativnom izražavanju. A bez toga će i naši zaključci, te rješenja do kojih ćemo dolaziti biti odveć limitirani, te unutar zadanih okvira. Budući da Wu Tao uravnotežuje logični i kreativni aspekt našeg mozga, redovitim plesom, nakon nekog vremena, kompletna naša inteligencija se pojačava. 
 
Wu Tao izvrsna je podrška i našem fizičkom zdravlju. Zahvaljujući slobodnom protoku energije, svi procesi unutar našeg fizičkog tijela vraćaju se svojim prirodnim postavkama (npr. regulira se cirkulacija, ubrzava metabolizam i sl.), a jača i prirodna sposobnost našeg organizma da se obrani od bolesti i vanjskih utjecaja. Kada redovito plešemo Wu Tao, naše tijelo postaje gipkije, rješavamo se i problema ukočenosti, posebno problema s kralježnicom. Neke su polaznice već nakon nekoliko seansi primijetile da su nestali bolovi u vratu, kod nekih su prestale glavobolje, a kod nekih su se smanjili menstrualni bolovi. U Australiji je kod jedne polaznice, koja tri godine redovito prakticira Wu Tao zabilježen i slučaj potpunog nestanka dioptrije.
 
Osim toga, budući da je sve što se događa izvan nas, odraz onoga što se događa u nama, kada energija slobodno proteče našim sustavom, stvari se vrlo često pokreću i u našoj vanjskoj realnosti. Zahvaljujući energiji oslobođenoj u plesu, vrlo često dolazi do pomaka u emocionalnom životu, u poslu, financijama i slično.
 
4. Budući da je dio plesa koreografiran, koliko je truda potrebno uložiti da se usvoji koreografija? 
 
Iako su neke sekvence plesa slobodne (primjerice u plesu drveta ili plesu vatre), veći dio plesa je koreografiran. U koreografiju su uključeni dijelovi do in vježbi, makko ho istezanja, te pokreti iz nekih drugih taoističkih vježbi. Osim što je svaki pokret koji činimo usmjeren na pokretanje energije u tijelu, svaki ples koji se izvodi ima i svoju priču. Primjerice, kada plešemo ples vode, zamišljamo da smo embrij u plodnoj vodi maternice majke, te simuliramo plutanje (njihanje), što je jedna od bitnih tehnika u Shiatsu tretmanima. Ples izvodimo na podu, kako bismo stimulirali meridijan mokraćnog mjehura koji se vezuje uz element vode, i koji prolazi kralježnicom. S druge strane, kada izvodimo ples zraka, izvodimo specifične pokrete rukama, kako bismo aktivirali meridijane pluća i debelog crijeva (koji se vezuju uz ovaj element, i koji prolaze rukama). Zrak simbolizira slobodu, a plešući ovaj ples, zamišljamo da smo ptica koja slobodno leti zrakom. 
 
Iako svaki ples ima dublju priču, koreografija je jednostavna, a pokreti blagi, te se, kao ni u ostalim taoističkim vježbama, njima ne premašuju prirodne granice našeg tijela. Budući da je prirodna, koreografija se lako usvaja, te vrlo brzo postaje spontana, a koliko je vremena potrebno da bi se pokreti savladali, ovisi o konceptu seansi. U dosadašnjim seansama osnovnu koreografiju (pet osnovnih i nekoliko dodatnih plesova) učili smo i utvrđivali kroz osam susreta (mjesec dana). 
 
5. Osim instant odličnog osjećaja i pozitivnog raspoloženja nakon sata plesa, koji su dugoročni pozitivni učinci koji se javljaju ako se ovim plesom bavimo redovito tijekom duljeg perioda?
 
Osim dobrobiti koje sam već istaknula, duže prakticiranje ovog plesa rezultirat će reprogramiranjem našeg energetskog sustava na najdubljim osnovama. U tome će najveća podrška biti upravo ples vode. Naime voda predstavlja energiju koju nasljeđujemo od roditelja i predaka, a preko ove energije od roditelja i predaka nasljeđujemo i njihove uvjetovanosti – one koje nas određuju na razini DNK. Tako primjerice preko elementa vode, od roditelja i predaka nasljeđujemo energetske zapise njihovih fizičkih bolesti, njihove emocionalne i mentalne obrasce (npr.pretjerane strahove, brige, sklonost ka pesimizmu, različita ograničavajuća uvjerenja i sl.). Preko ove energije od roditelja i predaka nasljeđujemo i njihove životne obrasce (npr. život prožet borbom za egzistenciju, obrazac alkoholizma i sl.).
 
Kada plešemo ples vode, dolazi do čišćenja našeg energetskog sustava od svih nepodržavajućih zapisa i svih naslijeđenih uvjetovanosti, i zato radeći na elementu vode, radimo izravno na reprogramiranju našeg DNK. Kada se oslobodimo svih uvjetovanosti koje smo naslijedili od svojih predaka, postajemo potpuno slobodni kreirati svoj život na posve drugačijim osnovama.
 
No bilo bi nerealno očekivati da će se reprogramiranje DNK dogoditi preko noći. Za to će ipak biti potrebno redovito vježbati barem dvije godine, a češće i duže.
 
5. Je li ovaj ples usporediv s nekim drugim plesom ili fizičkom aktivnošću? Po čemu je sličan, a po čemu različit?
 
Wu Tao je energetska meditacija u pokretu. Mogli bismo reći da je to neka vrsta ritmičnog tai chi Chuana, ili ritmičnog do in vježbanja, budući da sama koreografija uključuje elemente ovih vježbi, koje se u Wu Tao plesu izvode uz posebnu glazbu. Zato je ples i blizak svima onima koji su u radu na sebi prepoznali vrijednost ovog tipa energetskog vježbanja, a posebno može biti interesantan onima koji uz sve to vole i plesati, te kojima su možda uobičajene taoističke vježbe odveć statične.
 
Sama činjenica da je riječ o energetskom plesu, Wu Tao čini različitim u odnosu na sve ostale terapijske plesove. Naime većina terapijskih plesova usmjerena je na osvještavanje tijela, te osvještavanje i transformaciju emocija koje su u tijelu zabilježene. Međutim zbog izravnog djelovanja na otvaranje energetskih kanala, i pokretanje energije u tijelu, dobrobiti koje ostvarujemo plešući ples Wu Tao, po mojem su mišljenju puno veće od onih koje ostvarujemo kod uobičajenih terapijskih plesova. Naime kada se energija u našem sustavu pokrene, ne samo da se transformiraju naše emocije, već se potiče i fizičko i mentalno ozdravljenje, te se, kao što sam spomenula, pokreću i različiti aspekti našega života koji su do tada bili blokirani.
 
6. Gledate li na sebe i svoje tijelo drugačije otkad plešete Wu Tao? Ako da, što se promijenilo?
 
Od mladih dana vodim računa o vlastitom tijelu, te ga različitim vježbama nastojim održavati u dobroj kondiciji. No Wu Tao ples je u sve to unio i energetsku komponentu, koja mi je ranije nedostajala. Osim toga, ples Wu Tao me naučio i da forsiranje tijela preko vlastitih granica nije dobro, zato sam danas u tjelovježbi puno umjerenija nego prije. Također, imam osjećaj da je ples, zbog svoje fluidnosti i u moje pokrete (a i život) unio više lepršavosti, sklada, blagosti, pa i gracioznosti. Otkako prakticiram Wu Tao, vrlo često se uhvatim da plešem dok hodam.
Ples je metafora za život, i u posljednje vrijeme imam osjećaj da sam doslovce počela živjeti Wu Tao. Danas se posve prirodno udaljavam od svih životnih situacija, ako osjetim da se stvari događaju teško, ili od ljudi, ako odnos nije fluidan. Sve bi se u našim životima i trebalo događati s lakoćom i bez zastoja - bilo da je riječ o poslu, financijama, emocionalnim, ili nekim drugim odnosima. Lakoća je pokazatelj da energija teče, te po meni, jedino mjerilo je li nešto ispravno i dobro za nas ili nije. 
 
7. Što sugerira naziv ovog plesa? (značenje riječi Wu i riječi Tao)
 
U doslovnom prijevodu s kineskog, tao znači put, no tao ujedno označava i stanje božanskoga, ultimativno stanje duha kojemu svi težimo. Dostizanju takvoga stanja usmjereno je kompletno naše putovanje. Tao stoga podrazumijeva svaki put (iskustvo, spoznaju, način, tehniku, i sl.) koji nas približava stanju božanskoga. Vjerojatno značenje riječi tao najbolje opisuje poznata Lao Tzuova izreka "Put je cilj". Riječ wu također može imati više značenja, ovisno o kontekstu i ovisno o riječi s kojom se spaja (tako npr. u kontekstu wu wei, wu ima jedno značenje, a u kontekstu wu tao drugo). U ovome kontekstu wu znači ples, a Wu Tao je put plesa.
Ples Wu Tao je dakle jedan od puteva koji nas vodi prema ostvarivanju tao stanja - stanja božanskoga. 
 
8. Postoje li neki uvjeti i ograničenja za bavljenje wu tao plesom? Za koga je on idealan?
 
Budući da je ples vrlo blag i jednostavan, mogu ga plesati i djeca i odrasli, mladi ljudi, ali i starije osobe. Drugim riječima, može ga plesati svatko tko kroz energetski rad želi održati ravnotežu, ili pak unaprijediti kvalitetu svoga života. Upravo zato što je izvrsna podrška očuvanju fizičkog zdravlja, te produžuje vitalnost, od posebne koristi može biti upravo starijim osobama. Mogu ga plesati i trudnice (osim trudnica u visokom stadiju trudnoće), što će sasvim sigurno goditi i bebi. U plesovima yang karaktera (npr. plesu drveta), neke su sekvence malo zahtjevnije i dinamičnije, no one se uvijek mogu prilagoditi mogućnostima i stanju osobe.
 
9. Možemo li wu tao plesati i samostalno, ili samo u grupi? Koja je prednost plesanja u grupi?
 
Ples se može plesati i samostalno, baš kao što i ostale energetske vježbe (npr. do in i druge) možemo izvoditi samostalno. Ako vježbamo samostalno, efekti sasvim sigurno neće izostati. Međutim, prava ljepota plesa doživljava se tek kada se ples pleše u grupi, te je i koreografija osmišljena za grupno vježbanje. Osim toga, u grupnim seansama ostvaruju se i puno veći iscjeljujući učinci. Naime, tijekom takvih seansi diže se ukupna vibracija grupe, te se stvara grupna iscjeljujuća energija koja bitno ubrzava iscjeljenje svakog polaznika. Tijekom plesa, često se i spontano na licima ljudi pojavi osmjeh, posebno kada nam se pogledi sretnu. Jako je poticajno i za mene, kao instruktoricu vidjeti i osjetiti da su ljudi tijekom plesa sretni, te da napunjeni dobrom energijom, sretni odlaze i svojim domovima.
 
10. Za kraj, što biste poručili svima onima koji žele probati ovu metodu rada na tijelu?
 
Ako osjećate da ste zapeli u bilo kojem aspektu života, ali osjećate otpor prema klasičnim oblicima psihoterapije, a volite plesati, ples Wu Tao mogao bi biti izvrsno rješenje za vas. Naime tijekom plesa, rješavate se mnogih svojih blokada, neugodnih emocija i drugih neželjenih manifestacija, i to na potpuno bezbolan način i uz zabavu, bez da ste uopće svjesni da na tome radite. Ples je izvrsna prilika da vratite optimizam i osmijeh na lice, ali i da se riješite suvišnih kilograma, da pokrenete svoje tijelo, tonificirate ga i dovedete u dobru formu.
 
 
Saznajte više o Wu Tao terapijskom plesu i o tome kako početi plesati, na info@makronova.com ili na 01/ 4847 119, radnim danom između 10 i 17 h.
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
9.12.2017.. Poruke tijela
14.12.2017.. Veganski party food